Vi har tillfälliga störningar vid tecknande av avtal. Det kan ta längre tid än normalt att få bekräftelse.
Bixia logo
Meny

ICA Kvantum Höganäs kommer drivas med lokal vindkraft

Att arbeta hållbart och erbjuda miljövänliga, närodlade och lokalproducerade produkter är numer en självklarhet för svenska livsmedelsbutiker. Både för att främja klimatet och för att stötta det lokala näringslivet. Nu tar ICA Kvantum Höganäs frågan om hållbarhet ett steg längre genom att få hela butikens ursprungsel levererad från det lokala vindkraftverket i Glimminge.

− Det är det bästa av två världar! Vi tar ytterligare ett steg i vårt hållbarhetsarbete genom att tillgodose hela butikens elbehov från en förnybar källa. Dessutom stöttar vi en lokal elproducent som vi nu också inleder ett samarbete med, vilket är något jag som ICA-handlare brinner för, säger Erik Ahlskog som driver ICA Kvantum i Höganäs

Elavtalet som tecknas med Bixia innebär att motsvarigheten till butikens totala elbehov produceras av det lokala vindkraftverket i Glimminge. För varje kilowattimme som ICA Kvantum Höganäs använder går en del av pengarna tillbaka till producenten. På det sättet gynnas småskaliga, lokala elproducenter som får möjlighet att underhålla och investera i mer förnybar energi. Det lokala vindkraftverket i Glimminge ligger endast 10 minuters bilfärd från butiken, något ICA-handlaren Erik Ahlskog ser mycket positivt på.

− Det skapar ett mer personligt samarbete när man faktiskt kan besöka varandra och lära sig mer om respektive verksamheter. På så sätt tror jag också man får ökad kunskap om hur el kan användas och produceras på ett mer hållbart sätt, säger Erik Ahlskog.

Kraften i det lokala

ICA Kvantum Höganäs har sedan länge arbetat aktivt med hållbarhet och samarbetat med lokala producenter. Bland annat driver butiken projekt med den lokala Naturskyddsföreningen i Kullabygden och samarbetar med flera lokala matproducenter och leverantörer. Butiken arbetar också med att optimera sin energiförbrukning genom exempelvis värmeåtervinning och källsortering.

− Det är väldigt kul att Erik valt vårt Bixia Nära Exklusiv-avtal. Det är tydligt att han, liksom fler och fler av våra kunder, har ett stort intresse för miljöfrågor och hur man på bästa sätt kan göra sin verksamhet mer hållbar, säger Oscar Carmefeldt, säljare på Bixia.

ICA och Bixia har samarbetat under många år och sedan 2018 erbjuds alla ICA:s kortkunder i Sverige att teckna ett hållbart elavtal. Genom avtalet får kunden 500 kronor att handla för i sin ICA-butik, men också löpande bonus och Bixias lägsta elpris. Genom samarbetet hoppas Bixia kunna nå fler miljömedvetna konsumenter och hjälpa dem att göra klimatsmarta elval.

För mer information kontakta:

Oscar Carmefeldt, säljare Bixia
070-248 48 66
oscar.carmefeldt@bixia.se

Erik Ahlskog, Handlare ICA Kvantum Höganäs
070-79 366 79
erik.ahlskog@kavntum.ica.se

Publicerad 2019-12-16 10:56
Uppdaterad: 16 december 2019