Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Flytta elavtal

Vi gör det enkelt för dig som ska flytta med ditt elavtal eller behöver teckna ett till nya bostaden. Flytten är dessutom ett perfekt tillfälle för dig att se till att du har 100 % förnybar el i ditt nya hem.

Välj förnybar el

Att flytta kan vara stressigt, men vi finns här för att underlätta allt som har med elen att göra. Med Bixia är det enkelt att välja 100 % förnybar och lokalproducerad el till din nya adress – oavsett om du redan är kund eller önskar att bli. Kontaktar du oss i god tid ser vi också till att din flytt registreras hos det nya elnätsbolaget.

Redan kund hos Bixia

Som kund hos Bixia är det enkelt att fortsätta välja 100 % förnybar och lokalproducerad el – oavsett hur din nya bostad ser ut. Vi hjälper dig med allt som har med elen att göra.

Bli kund hos Bixia

Vill du vara med och bidra till en grönare framtid, där de förnybara energikällorna ökar? Teckna 100 % förnybar och lokalproducerad el till din nya bostad redan idag.

Vanliga frågor om elavtal vid flytt

Måste jag säga upp mitt nuvarande elavtal vid flytt?

Om du är nöjd med ditt nuvarande elavtal behöver du inte säga upp det, utan då räcker det att göra en flyttanmälan hos elnätsbolaget.

Vill du byta elavtal är det viktigt att säga upp det gamla, så att du inte plötsligt står och betalar för två avtal. Uppsägningen gör du hos elhandelsbolaget och de flesta förespråkar en månads framförhållning.

Kan jag flytta med mitt fasta pris hos Bixia till nya adressen?

I enlighet med våra avtalsvillkor är det inte möjligt att flytta med detta avtal till en ny anläggning eftersom produkten inte längre är aktuell i vårt utbud.

Våra avtalsvillkor

Kontakta oss så hjälper vi dig att teckna ett nytt elavtal som passar dig och dina behov.

Kontakta kundservice

Vad är elnätsavtal och måste jag säga upp det vid flytt?

I Sverige transporteras all el genom elnätet, som i sin tur är uppdelat i olika områden. I dessa områden har ett särskilt elnätsbolag monopol på leveransen. För att få elen levererad till din bostad krävs dock ett så kallat elnätsavtal.

Om du flyttar inom samma område går flytten smidigt och det räcker att du meddelar elnätsbolaget om din nya adress. Flyttar du utanför området måste du byta nätägare och säga upp ditt gamla avtal. Säger du inte upp eller glömmer att flytta ditt nuvarande elnätsavtal är risken stor att du får fortsätta betala för el i din gamla bostad.

Relaterad information

Att tänka på vid flytt – checklista

Vad ska man tänka på när man flyttar? Med vår checklista får du tips på vad som är viktigt att fixa innan du flyttar. Vi guidar dig genom allt från flyttanmälan och hemförsäkring till packning och magasinering.

Skillnaden på elnäts- och elhandelsbolag

Tänker du, precis som många andra, att du har ett elavtal och en elleverantör? Det är lätt att tro, men stämmer inte riktigt. För att lampan ska lysa hemma hos dig krävs det två elavtal; ett elhandelsavtal för elen du använder och ett elnätsavtal för ledningarna som elen transporteras i.

Fast eller rörligt elpris?

Vad ger egentligen bäst pris per kilowattimme, fast eller rörligt elpris? Frågan har inget enkelt svar, men här förklarar vi skillnaden och ger råd om hur du kan tänka när du väljer elavtal.

Uppdaterad: 28 mars 2024
Kontakta sidansvarig