Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Flytta elavtal

Vi gör det enkelt för dig som ska flytta med ditt elavtal eller behöver teckna ett till nya bostaden. Flytten är dessutom ett perfekt tillfälle för dig att se till att du har 100 % förnybar el i ditt nya hem.

Välj förnybar el

Att flytta kan vara stressigt, men vi finns här för att underlätta allt som har med elen att göra. Med Bixia är det enkelt att välja 100 % förnybar och lokalproducerad el till din nya adress – oavsett om du redan är kund eller önskar att bli. Kontaktar du oss i god tid ser vi också till att din flytt registreras hos det nya elnätsbolaget.

Redan kund hos Bixia

Som kund hos Bixia är det enkelt att fortsätta välja 100 % förnybar och lokalproducerad el – oavsett hur din nya bostad ser ut. Vi hjälper dig med allt som har med elen att göra.

Bli kund hos Bixia

Vill du vara med och bidra till en grönare framtid, där de förnybara energikällorna ökar? Teckna 100 % förnybar och lokalproducerad el till din nya bostad redan idag.

Vanliga frågor om elavtal vid flytt

Måste jag säga upp mitt nuvarande elavtal vid flytt?

Det är viktigt att du anmäler din flytt och väljer ett elavtal i god tid när du ska flytta.
Om du inte gör det kommer nätägaren på din ort att ge dig ett anvisningsavtal, vilket ofta är dyrare än ett vanligt elavtal.

Vad är ett anvisningsavtal?

Anmäl din flytt till oss så snart du vet ditt flyttdatum. Kom ihåg att ange det datum som står på ditt hyres- eller köpekontrakt, så att det stämmer överens med den tidigare hyresgästens eller ägarens utflyttningsdatum.

Om elavtalet ingår i hyran:

Ska du flytta till en bostad där elen ingår behöver du endast kontakta ditt nätbolag och anmäla en utflytt. Elavtalet hos ditt elhandelsbolag bryts då per automatik. 

Kan jag flytta med mitt fasta pris hos Bixia till nya adressen?

I enlighet med våra avtalsvillkor är det inte möjligt att flytta med detta avtal till en ny anläggning eftersom produkten inte längre är aktuell i vårt utbud.

Våra avtalsvillkor

Kontakta oss så hjälper vi dig att teckna ett nytt elavtal som passar dig och dina behov.

Kontakta kundservice

Vad är elnätsavtal och måste jag säga upp det vid flytt?

I Sverige transporteras all el genom elnätet, som i sin tur är uppdelat i olika områden. I dessa områden har ett särskilt elnätsbolag monopol på leveransen. För att få elen levererad till din bostad krävs dock ett så kallat elnätsavtal.

Om du flyttar inom samma område går flytten smidigt och det räcker att du meddelar elnätsbolaget om din nya adress. Flyttar du utanför området måste du byta nätägare och säga upp ditt gamla avtal. Säger du inte upp eller glömmer att flytta ditt nuvarande elnätsavtal är risken stor att du får fortsätta betala för el i din gamla bostad.

Relaterad information

Att tänka på vid flytt – checklista

Vad ska man tänka på när man flyttar? Med vår checklista får du tips på vad som är viktigt att fixa innan du flyttar. Vi guidar dig genom allt från flyttanmälan och hemförsäkring till packning och magasinering.

Elnätsbolag och elhandelsbolag

För att lampan ska lysa hemma hos dig krävs två elavtal – ett elhandelsavtal för elen du använder och ett elnätsavtal för ledningarna som elen transporteras i. Här berättar vi mer om skillnaderna och varför det är viktigt att hålla isär dem.

Ska jag välja ett fast eller rörligt elpris?

Många undrar om de ska välja ett elavtal med fast eller rörligt elpris och ja, vad är egentligen billigast? För att besvara den frågan har vi tagit hjälp av vår analytiker och elexpert Gustav Olsson. 

Uppdaterad: 28 mars 2024
Kontakta sidansvarig