Bixia logo
Meny

Teckna elavtal

Vi på Bixia är ett av de elbolag i Norden som köper in mest lokalproducerad el från förnybara energikällor. Genom att välja oss får du 100 % förnybar el utan extra kostnad och hjälper på så sätt till att öka mängden el från sol, vind och vatten. Dessutom ingår Bixia Miljöfond i alla våra avtal utan extra kostnad. Fonden fördelas till olika projekt som gör verklig skillnad för miljö och klimat.

Våra elavtal

Som direktaktör på den nordiska elbörsen arbetar vi helt utan mellanhänder och gör det vi är bäst på för att du ska få ett så bra elpris som möjligt.

Gör ett aktivt val

Vi på Bixia vill uppmuntra dig som kund till att göra ett aktivt val. Genom att välja Bixia Framtid eller rörligt elpris så kan du både påverka elpriset och göra skillnad för klimatet.

Om du inte gör ett aktivt elavtalsval så får du ett elavtal anvisat till dig, ett såkallat anvisningspris. Ett anvisat elavtal är generellt dyrare än andra elavtal.

Aktuellt anvisningspris

Bixia Framtid

Ett förmånligt elavtal som kombinerar tryggheten i ett fast pris med möjligheterna i det rörliga priset.

 • Våra elhandelsexperter sköter ditt elinköp.
 • Avtalet kombinerar liten risk med stor trygghet.
 • Vi kapar pristoppar så du slipper de största svängningarna på elmarknaden.
 • Du får 100 % förnybar el.
 • Bixia Miljöfond ingår – du bidrar till mer närproducerad och förnybar el.
 • Ett tillsvidareavtal med 12 månaders uppsägningstid.

Rörligt elpris

För dig som aktivt följer prisutvecklingen på elmarknaden.

 • Ditt elpris varierar från månad till månad.
 • Elpriset följer marknadspriset på elbörsen Nord Pool.
 • Tillgång och efterfrågan påverkar elpriset vilket brukar ge de lägsta kostnaderna över tid.
 • Du får 100 % förnybar el.
 • Bixia Miljöfond ingår – du bidrar till mer närproducerad och förnybar el.
 • Ingen bindningstid och du byter avtalsform när du vill.

Timpris

Med Timpris mäts din elanvändning per timma istället för per månad. Lönsamt för dig som är engagerad i din energiförbrukning och har koll på elpriserna dagligen. 

 • Det rörliga timpriset följer med prisutvecklingen på elbörsen (Nord Pool) timme för timme.
 • Genom att följa det rörliga timpriset kan du nyttja när på dygnet elpriset är som lägst.
 • Alltid 100 % förnybar el

 

För att teckna timpris, kontakta vår kundservice.

Aktuella erbjudanden

Bixias samlingserbjudande

Få rabatt när du tecknar elavtal för både din bostad OCH sommarstuga hos Bixia. Erbjudandet gäller både nya och befintliga kunder.

 • 50 % rabatt på fasta avgiften i 48 månader (värde 960 kr)
 • 100 % förnybar el

Bixias studentavtal

Det ska vara enkelt att göra bra val. Med Bixia Student får du 100 % förnybar el och dessutom rabatt på den fasta avgiften.

 • 25 % rabatt på fasta avgiften i 36 månader (värde 360 kr)
 • 100 % förnybar el

Bixias senioravtal

Avtalet kan tecknas av dig som är 65+ och som står för elavtalet i hushållet.

 • 25 % rabatt på fasta avgiften i 36 månader (värde 360 kr)
 • 100 % förnybar el

Varför ska du välja Bixia?

Så tecknar du elavtal hos Bixia

Att teckna ett elavtal hos Bixia är enkelt och går fort. Du fyller i adressen du vill teckna elavtal på, väljer vilken typ av elavtal du vill ha och anger dina uppgifter. När du sedan skickat in underlaget tar vi hand om resten genom att starta elavtalet på det datum du valt alternativt när ditt nuvarande elavtal löpt ut. Enklare än så kan det inte bli!

Du kan även välja att ge Bixia en fullmakt. Det innebär att vi hämtar dina anläggningsuppgifter åt dig och hjälper dig avsluta ditt nuvarande elavtal, något du annars själv måste göra. När eventuell avtalstid för ditt nuvarande elavtal löpt ut flyttas din elhandel över till oss på Bixia.

Har du några frågor kring ditt byte är du alltid välkommen att kontakta våra erfarna handläggare. Under våra öppettider hjälper vi dig direkt via telefon på 0771-60 30 30.


Elavtal för bostadsrätt, villa och lägenhet

Oavsett vilken bostadsform du bor i kan Bixia erbjuda dig elavtal. Du kan beräkna ditt elpris oavsett om du bor i lägenhet, radhus eller villa. Villa har oftast högre elförbrukning och lägenhet lägst. Vilket elavtal du väljer kan göra stor skillnad på priset, därför är det viktigt att teckna ett elavtal som uppfyller dina behov.


Vilket elavtal passar dig bäst?

Bixia erbjuder flera olika typer av elavtal för att du som kund ska ha möjlighet att välja det som passar dig bäst. I ditt elavtal ingår alltid 100 % förnybar el, vilket innebär att du får el som produceras av fossilfria energikällor, dvs. energikällor som inte släpper ut någon koldioxid i atmosfären.

Vad ger egentligen bäst pris per kilowattimme, fast eller rörligt elpris? Frågan har inget enkelt svar, men här förklarar vi skillnaden och ger råd om hur du kan tänka när du väljer elavtal.

Fast eller rörligt elpris? - Energi i fokus


Teckna elavtal för första gången – bra att tänka på

Är det första gången som du ska teckna ett elavtal? Då är det viktigt att du har koll på skillnaden mellan elnät och elhandel.

Vad är skillnaden på elnätsbolag och elhandelsbolag? - Energi i fokus

Vanliga avtalsfrågor

Jag vill bli kund, hur tecknar jag ett elavtal?

Vad kul att du vill bli kund hos oss! Teckna Bixia framtid eller ett rörligt pris här.

Hur säger jag upp mitt elavtal?

Vad tråkigt att du vill lämna oss.

Om du ska flytta så kan du alltid ta med ditt elavtal. Vi hjälper dig gärna att teckna ett elnätsavtal med det elnätsföretag som äger elledningarna i ditt område och även se till att du får det elavtal som passar dig bäst. Kontakta kundservice så hjälper vi dig med allt!

Om du ändå är fast besluten att lämna oss så vill vi för våra kunders säkerhet alltid ha en personlig kontakt när du skall säga upp ditt avtal.
Vänligen ring oss på 0771-60 30 30. Våra öppettider är måndag - torsdag 9-17, samt fredagar 9-15.
Lunchstängt 12-13 alla dagar.

Du kan även boka en tid så bestämmer du när vi ska höra av oss.

Du får gärna ge feedback på vad vi kunde ha gjort bättre. Detta så vi kan bli bättre för våra kunder!

 

 

Vad har jag för elavtal? När löper mitt avtal ut?

Du kan se vad du har för elavtal och avtalslängd genom att logga in på Mina sidor. Du hittar även informationen på din faktura.

Vad har jag för uppsägningstid på mitt elavtal?

Uppsägningstiden beror på avtalsformen du har.

Kan Bixia säga upp mitt befintliga avtal?

Det normala är att man själv säger upp avtalet med sin nuvarande leverantör. Vi på Bixia kan, med hjälp av fullmakt, även inhämta uppgifter och säga upp ditt befintliga avtal om du önskar. Men i vissa fall är detta inte möjligt, till exempel att de ej godkänner fullmakter. Uppstår det kommer vi att informera dig om det.

Var hittar jag avtalsvillkoren?

Avtalsvillkoren hittar du här:

Avtalsvillkor

Hur länge är jag bunden?

Din bindningstid beror på avtalsformen du har valt. Ett rörligt avtal hos oss är ett obundet avtal så länge du önskar.

Du hittar informationen genom att logga in på Mina sidor. Du kan även hitta det på din faktura.

Hur fungerar avtalsgarantin?

Om du inte valt att göra ett nytt aktivt var då ditt aktuella elavtal löper ut har vi något som vi kallar avtalsgaranti. Avtalsgarantin innebär att ditt elavtal förnyas med Bixia Framtid. Du hittar även informationen under våra avtalsvillkor.

Avtalsvillkor

Hur hittar jag mitt anläggnings-id?

Anläggnings-ID är ett nummer som är unikt för lägenheten eller huset och därför identifierar ditt hushåll. Det består av 18 siffror och börjar alltid med 735 999. Du hittar ditt anläggnings-ID på din faktura eller på din elmätare.

Saknar du anläggning-id och områdeskod, men har minst 7 dagar till flytt? Då kan vi ta reda på detta åt dig genom en flyttfullmakt. Kontakta vår kundservice på telefonnummer 0771 - 60 30 30 så hjälper vi dig.

Hur hittar jag mitt områdes-id?

Ett områdes-ID är en kod som består av tre bokstäver och som visar var i Sverige just din lägenhet eller ditt hus finns. Alla bostäder inom ett visst område har samma områdes-ID. Detta område kallas för ett elområde. Ditt områdes-ID, precis som ditt anläggnings-ID, går att hitta på din faktura som du får från det elbolag du har tecknat elavtal med varje månad.

Saknar du anläggning-id och områdeskod, men har minst 7 dagar till flytt? Då kan vi ta reda på detta åt dig genom en flyttfullmakt. Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig. 

> Visa fler frågor
Uppdaterad: 27 april 2022