Bixia logo
Meny

Elavtal

Vi på Bixia är ett av de elbolag i Sverige som köper in mest lokalproducerad el från förnybara energikällor. Genom att välja oss får du 100 % förnybar el och hjälper på så sätt till att öka mängden el. Dessutom ingår Bixia Miljöfond i alla våra avtal utan extra kostnad. Fonden fördelas till olika projekt som gör verklig skillnad för miljö och klimat.

Våra elavtal

Bixia Rörligt elpris

Samma elpris oavsett när elen förbrukas under månaden. Nytt pris varje månad.

 • 100 % förnybar el
 • Ingen bindningstid
 • Bidrar till Erikshjälpen via Bixia Miljöfond

39 kr/mån

+ 5 öre/kWh på inköpspriset

Bixia Timpris

Unikt elpris varje timme.

 • 100 % förnybar el
 • Ingen bindningstid
 • Bidrar till Erikshjälpen via Bixia Miljöfond

59 kr/mån

Inget påslag på inköpspriset

Bixia Framtid

För dig som värderar ett tryggt och långsiktigt elavtal.

 • 100 % förnybar el
 • Tillsvidareavtal med 12 månaders uppsägningstid
 • Bidrar till Erikshjälpen via Bixia Miljöfond

Aktuella erbjudanden

Samlingserbjudande

Få rabatt när du tecknar elavtal för din bostad och sommarstuga hos Bixia. Gäller både nya och befintliga kunder.

 • 50 % rabatt på fasta avgiften i 48 månader (värde 960 kr)
 • 100 % förnybar el

Bixias studentavtal

Det ska vara enkelt att göra bra val. Med Bixia Student får du 100 % förnybar el och dessutom rabatt på den fasta avgiften.

 • 25 % rabatt på fasta avgiften i 36 månader (värde 360 kr)
 • 100 % förnybar el

Bixias senioravtal

Tillsammans gör vi världen ännu bättre. Teckna elavtal hos Bixia och gör verklig skillnad. Avtalet gäller för dig som är 65+.

 • 25 % rabatt på fasta avgiften i 36 månader (värde 360 kr)
 • 100 % förnybar el

Varför ska du välja Bixia?

Alltid 100 % förnybar el

Vi arbetar för en värld som enbart drivs av förnybar el. Därför får du alltid 100 % förnybar el från sol, vind och vatten hos oss – oavsett elavtal.

Bixia Miljöfond ingår

Varje månad avsätts en viss summa pengar för varje Bixiakund till Bixia Miljöfond, som sedan fördelas ut till projekt som gör verklig skillnad för klimatet.

Vi ökar andelen förnybar el

Bixia är ett av de elbolag i Norden som köper in mest lokalproducerad el från förnybara energikällor och vi arbetar aktivt för att öka den andelen.

En schysst elhandlare

Vi är mycket stolta över att ha blivit godkända som ett schysst elhandelsbolag. Det ger våra kunder en bekräftelse på att de gjort ett extra bra val.

Gör ett aktivt val

Vi på Bixia vill uppmuntra dig som kund till att göra ett aktivt val. Genom att välja Bixia Framtid eller Bixia Rörligt elpris kan du både påverka elpriset och göra skillnad för klimatet.

Dessutom kan du välja till Bixia Nära. Då går en del av din elkostnad direkt tillbaka till dina lokala elproducenter, utan mellanhänder. Du vet elens exakta ursprung, du stärker den lokala näringen och är dessutom med och bygger upp en mer hållbar elproduktion i ditt närområde.

Bixia Nära

Om du inte gör ett aktivt elval får du ett elavtal anvisat till dig – ett så kallat anvisningsavtal. Detta är generellt sett dyrare än andra avtal.

Vad är ett anvisningsavtal?

Se tidigare anvisningspriser


Så tecknar du elavtal hos Bixia

Att teckna ett elavtal hos Bixia är enkelt och går fort. Du fyller i postnummer, väljer vilket typ av avtal du vill ha och anger dina uppgifter. När du sedan skickat in underlaget tar vi hand om resten genom att starta ditt elavtal från det att ditt nuvarande avtal löpt ut. Enklare än så blir det inte!

Du kan också välja att ge Bixia en fullmakt. Då hämtar vi dina anläggningsuppgifter och hjälper dig att avsluta ditt nuvarande elavtal – något du annars behöver göra själv. När eventuell avtalstid löpt ut flyttas din elhandel över till oss på Bixia.

Har du några frågor kring ditt byte är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kundservice


Elavtal för bostadsrätt, villa och lägenhet

Oavsett vilken bostadsform du har kan Bixia erbjuda dig ett elavtal. Du kan också beräkna ditt elpris, oavsett om du bor i lägenhet, radhus eller villa. En villa har oftast högre elförbrukning och en lägenhet lägre. Vilket elavtal du sedan väljer kan göra stor skillnad på ditt elpris. Därför är det viktigt att teckna ett avtal som passar dig och dina behov.

Vad är en normal elförbrukning för en villa?

Vad är en normal elförbrukning för en lägenhet?


Vilket elavtal passar dig bäst?

Bixia erbjuder flera olika typer av elavtal för att du som kund ska ha möjlighet att välja det som passar dig bäst. I ditt avtal ingår alltid 100 % förnybar el, vilket innebär att du får el som produceras av fossilfria energikällor, det vill säga energikällor som inte släpper ut någon koldioxid i atmosfären.

Men vilket avtal ger egentligen bäst pris per kilowattimme? Frågan har inget enkelt svar. Här förklarar vi skillnaden och ger råd om hur du kan tänka när du väljer elavtal.

Fast eller rörligt elpris?

Vad är skillnaden mellan rörligt elpris och timpris?


Teckna elavtal för första gången – bra att tänka på

Är det första gången som du ska teckna ett elavtal? Då är det viktigt att du har koll på skillnaden mellan elnät och elhandel.

Vad är skillnaden på elnätsbolag och elhandelsbolag?

Uppdaterad: 16 maj 2023