Just nu är det många som ringer till oss och väntetiden är längre än normalt. Vi besvarar alla våra ärenden i turordning.
Du kan lösa många av dina ärenden genom att logga in på Mina Sidor och här kan du få svar på många frågor om elpriset och elmarknaden.

Regeringen har nu kommit med ett förslag om högkostnadsskydd för höga elpriser, mer information hittar du hos Svenska Kraftnät:
Stöd till elanvändare - Svenska Kraftnät

Bixia logo
Meny

Teckna elavtal

Vi på Bixia är ett av de elbolag i Norden som köper in mest lokalproducerad el från förnybara energikällor. Genom att välja oss får du 100 % förnybar el utan extra kostnad och hjälper på så sätt till att öka mängden el från sol, vind och vatten. Dessutom ingår Bixia Miljöfond i alla våra avtal utan extra kostnad. Fonden fördelas till olika projekt som gör verklig skillnad för miljö och klimat.

Våra elavtal

Som direktaktör på den nordiska elbörsen arbetar vi helt utan mellanhänder och gör det vi är bäst på för att du ska få ett så bra elpris som möjligt.

Det här ingår alltid i våra avtal:

Gör ett aktivt val

Vi på Bixia vill uppmuntra dig som kund till att göra ett aktivt val. Genom att välja Bixia Framtid eller rörligt elpris så kan du både påverka elpriset och göra skillnad för klimatet.

Dessutom kan du välja till Bixia Nära, då går en del av din elkostnad direkt tillbaka till dina lokala elproducenter, utan mellanhänder. Du vet elens exakta ursprung, du stärker den lokala näringen och är dessutom med och bygger upp en mer hållbar elproduktion i ditt område.

Om du inte gör ett aktivt elavtalsval så får du ett elavtal anvisat till dig, ett såkallat anvisningspris. Ett anvisat elavtal är generellt dyrare än andra elavtal.

Aktuellt anvisningspris

Bixia Framtid

Ett stabilt och tryggt elavtal utan de högsta elpristopparna.

 • Våra elhandelsexperter sköter ditt elinköp.
 • Avtalet kombinerar liten risk med stor trygghet.
 • Vi kapar pristoppar så du slipper de största svängningarna på elmarknaden.

Ett tillsvidareavtal med 12 månaders uppsägningstid.

 

Rörligt elpris

För dig som gärna följer elprisutvecklingen och har lite marginal i din ekonomi, eftersom marknaden då och då når pristoppar.

 • Ditt elpris följer marknadens svängningar och varierar från månad till månad.
 • Ditt elpris baseras på medelvärdet av månadens alla timpriser.

Ingen bindningstid och du byter avtalsform när du vill.

Timpris

För dig som bor i villa, är engagerad i din elförbrukning och har möjlighet att styra när du använder el.

 • Du betalar för den el du använder varje timme, till det pris som gäller just den timmen.
 • Har du möjlighet att styra din elförbrukning efter när priset är mer förmånligt kan du minska din elkostnad.

Ingen bindningstid, du kan byta till Bixia Framtid när du vill. Däremot kommer du att ligga kvar på timmätning.

Aktuella erbjudanden

Bixias samlingserbjudande

Få rabatt när du tecknar elavtal för både din bostad OCH sommarstuga hos Bixia. Erbjudandet gäller både nya och befintliga kunder.

 • 50 % rabatt på fasta avgiften i 48 månader (värde 960 kr)
 • 100 % förnybar el

Bixias studentavtal

Det ska vara enkelt att göra bra val. Med Bixia Student får du 100 % förnybar el och dessutom rabatt på den fasta avgiften.

 • 25 % rabatt på fasta avgiften i 36 månader (värde 360 kr)
 • 100 % förnybar el

Bixias senioravtal

Avtalet kan tecknas av dig som är 65+ och som står för elavtalet i hushållet.

 • 25 % rabatt på fasta avgiften i 36 månader (värde 360 kr)
 • 100 % förnybar el

Varför ska du välja Bixia?

Så tecknar du elavtal hos Bixia

Att teckna ett elavtal hos Bixia är enkelt och går fort. Du fyller i postnummer, väljer vilket typ av elavtal du vill ha och anger dina uppgifter. När du sedan skickat in underlaget tar vi hand om resten genom att starta elavtalet på det datum du valt alternativt när ditt nuvarande elavtal löpt ut. Enklare än så kan det inte bli!

Du kan även välja att ge Bixia en fullmakt. Det innebär att vi hämtar dina anläggningsuppgifter åt dig och hjälper dig avsluta ditt nuvarande elavtal, något du annars själv måste göra. När eventuell avtalstid för ditt nuvarande elavtal löpt ut flyttas din elhandel över till oss på Bixia.

Har du några frågor kring ditt byte är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kundservice


Elavtal för bostadsrätt, villa och lägenhet

Oavsett vilken bostadsform du bor i kan Bixia erbjuda dig elavtal. Du kan beräkna ditt elpris oavsett om du bor i lägenhet, radhus eller villa. Villa har oftast högre elförbrukning och lägenhet lägst. Vilket elavtal du väljer kan göra stor skillnad på priset, därför är det viktigt att teckna ett elavtal som uppfyller dina behov.


Vilket elavtal passar dig bäst?

Bixia erbjuder flera olika typer av elavtal för att du som kund ska ha möjlighet att välja det som passar dig bäst. I ditt elavtal ingår alltid 100 % förnybar el, vilket innebär att du får el som produceras av fossilfria energikällor, det vill säga energikällor som inte släpper ut någon koldioxid i atmosfären.

Vilket elavtal ger egentligen bäst pris per kilowattimme? Frågan har inget enkelt svar, men här förklarar vi skillnaden och ger råd om hur du kan tänka när du väljer elavtal.

Fast eller rörligt elpris? - Energi i fokus


Teckna elavtal för första gången – bra att tänka på

Är det första gången som du ska teckna ett elavtal? Då är det viktigt att du har koll på skillnaden mellan elnät och elhandel.

Vad är skillnaden på elnätsbolag och elhandelsbolag? - Energi i fokus

Uppdaterad: 29 september 2022