Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Elavtal

Vi är ett av de elhandelsbolag i Sverige som köper in mest lokalproducerad el från förnybara energikällor. Genom att teckna ett elavtal hos oss väljer du 100 % förnybar el och hjälper till att öka mängden el från förnybara källor.

Teckna ett av marknadens billigaste elavtal

Här får du information om våra elavtal och kan gå vidare och teckna ett 100 % förnybart elavtal med oss på Bixia.

Våra elavtal

Bixia Rörligt pris

Samma elpris oavsett när elen förbrukas under månaden. Nytt pris varje månad.

 • 100 % förnybar el
 • Ingen bindningstid
 • Bidrar till Erikshjälpen via Bixia Miljöfond

39 kr/mån

+ 5 öre/kWh på inköpspriset*

Bixia Timpris

Unikt elpris varje timme.

 • 100 % förnybar el
 • Ingen bindningstid
 • Bidrar till Erikshjälpen via Bixia Miljöfond

49 kr/mån

Inget påslag på inköpspriset*

Bixia Fast pris

Ett tryggt och förutsägbart elpris under en bestämd tidsperiod.

 • För dig som bor i elområde SE3 och SE4
 • 100 % förnybar el
 • 12 månaders bindningstid
 • Bidrar till Erikshjälpen via Bixia Miljöfond

39 kr/mån

Fast pris per kWh

*I inköpspriset ingår Nord Pools spotpris och rörliga kostnader.
Vad ingår i elpriset?

Bixia Nära

Med vårt tillval Bixia Nära stöttar du lokala elproducenter i Sverige och bidrar till ett mer förnybart energisystem – för bara 29 kronor i månaden. Det är ett aktivt val som gör stor skillnad för klimatet och där en del av det du betalar går direkt tillbaka till lokala elproducenter i ditt valda område. Helt utan mellanhänder.

Vad ingår i elpriset?

Det är inte alltid lätt att tyda elfakturan och förstå vad alla olika kostnader är för något. Här har vi sammanställt hur elpriset är uppbyggt och vad de olika begreppen betyder.

Information för dig som har Bixia Framtid

Aktuella erbjudanden

Samlingserbjudande

Få rabatt när du tecknar elavtal för din bostad och sommarstuga hos oss. Erbjudandet gäller både nya och befintliga kunder.

 • Rabatt på månadsavgiften i 48 månader
 • 100 % förnybar el

Bixias studentavtal

Det ska vara enkelt att göra bra val. Med vårt elavtal Bixia Student väljer du 100 % förnybar el och får rabatt på månadsavgiften.

 • Rabatt på månadsavgiften i 48 månader
 • 100 % förnybar el

Bixias senioravtal

Ta del av vårt seniorerbjudade – elavtalet för dig som är 65+. Genom att teckna ditt elavtal hos oss bidrar du till mer förnybar el. Vi hjälper dig!

 • Rabatt på månadsavgiften i 48 månader
 • 100 % förnybar el

Därför ska du välja Bixia

Alltid 100 % förnybar el

Vi arbetar för en värld som enbart drivs av förnybar el. Därför får du alltid 100 % förnybar el från sol, vind och vatten hos oss – oavsett elavtal.

Vi ökar andelen förnybar el

Vi är ett av de elbolag i Sverige som köper in mest lokalproducerad el från förnybara energikällor och vi arbetar aktivt för att öka den andelen.

Bixia Miljöfond ingår

Varje månad avsätts en viss summa pengar för varje Bixiakund till Bixia Miljöfond, som sedan fördelas ut till projekt som gör verklig skillnad för klimatet.

En schysst elhandlare

Vi är mycket stolta över att ha blivit godkända som ett schysst elhandelsbolag. Det ger våra kunder en bekräftelse på att de gjort ett extra bra val.

Så undviker du ett anvisat elavtal

Om du inte gör ett aktivt elval får du ett elavtal anvisat till dig, ett så kallat anvisningsavtal. Det är generellt sett är dyrare än andra avtal. Gör därför alltid ett aktivt val – så du inte betalar mer än du behöver för din el.

Vad är ett anvisningsavtal?

Se tidigare anvisningspriser


Teckna elavtal hos Bixia

Att teckna elavtal hos oss går både snabbt och smidigt. När du fyllt i alla uppgifter och skickat in dem till oss tar vi hand om resten genom att starta ditt elavtal från det att ditt nuvarande elavtal löpt ut.

Teckna elavtal

Teckna elavtal med fullmakt

Du kan välja att ge oss en fullmakt. Då hämtar vi in dina anläggningsuppgifter och avslutar ditt nuvarande elavtal – något du annars måste göra själv. När din eventuella avtalstid löpt ut flyttas ditt elhandelsavtal över till oss på Bixia.

Har du frågor om ditt byte är du alltid välkommen att kontakta oss!

Kundservice


Elavtal för bostadsrätt, villa och lägenhet

Oavsett vilken bostadsform du har kan Bixia erbjuda dig ett elavtal. Du kan också beräkna ditt elpris, oavsett om du bor i lägenhet, radhus eller villa. En villa har oftast högre elförbrukning och en lägenhet lägre. Vilket elavtal du sedan väljer kan göra stor skillnad på ditt elpris. Därför är det viktigt att teckna ett avtal som passar dig och dina behov.

Vad är en normal elförbrukning för en villa?

Vad är en normal elförbrukning för en lägenhet?


Vilket elavtal passar dig bäst?

För att du ska hitta ett elavtal som passar just dig erbjuder vi flera typer av avtal, men oavsett vilket du väljer ingår 100 % förnybar el – från sol, vind, vatten och biomassa. Med andra ord bidrar du till att den förnybara elen ökar!

Men vilket elavtal är egentligen bäst? Ja, den frågan är högst personlig och har inget enkelt svar. Här förklarar vi skillnaden mellan rörligt elpris och timpris och ger råd hur du kan tänka när du väljer elavtal.

Fast eller rörligt elpris?

Vad är skillnaden mellan rörligt elpris och timpris?


Skillnaden på elnätsbolag och elhandelsbolag

Ska du teckna ett elavtal för första gången? För att elen ska fungera hemma hos dig behöver du två olika avtal – ett elhandelsavtal med ett elbolag och ett elnätsavtal med ditt lokala elnätsföretag.

Vad är skillnaden på elnätsbolag och elhandelsbolag?