Just nu är det många som ringer till oss och väntetiden är längre än normalt. Vi besvarar alla våra ärenden i turordning.
Du kan lösa många av dina ärenden genom att logga in på Mina Sidor och här kan du få svar på många frågor om elpriset och elmarknaden.

Regeringen har nu kommit med ett förslag om högkostnadsskydd för höga elpriser, mer information hittar du hos Svenska Kraftnät:
Stöd till elanvändare - Svenska Kraftnät

Bixia logo
Meny

Bixia Nära - el producerad nära dig

Tillsammans kan vi se till att det blir 100 procent förnybar el framöver och du kan göra skillnad genom att välja Bixia Nära. Då köper du närproducerad el från dina lokala elproducenter.

Varför ska du välja Bixia Nära?

Att ha det närproducerade tillvalet Bixia Nära som en del i ditt elavtal kan jämföras med att du inte bara köper ekologisk mat, du köper den dessutom direkt från din lokala bonde. Då blir det enkelt att förstå. Det kostar lite mer men vinsten du och producenten får ut är ovärderlig.

En del av det du betalar för elen går direkt tillbaka till dina lokala elproducenter, utan mellanhänder. Du vet elens exakta ursprung, du stärker den lokala näringen och är dessutom med och bygger upp en mer hållbar elproduktion i ditt område.

  • Ingen bindningstid - du väljer själv hur länge du vill vara med och bidra
  • Du betalar endast 29 kronor per månad och kostnaden läggs på ditt befintliga elavtal
  • Ditt val av närområde startar redan nästkommande arbetsdag

Om du inte är kund idag kan du teckna elavtal här eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Teckna Bixia Nära

Relaterad information

Vad är närproducerad el?

Vår närproducerade el kommer från många olika lokala elproducenter, i många fall svenska bönder som även odlar maten du äter. Vi köper den förnybara el som de producerar och säljer vidare till dig. Elen kan vara från solpaneler på taket, ett vindkraftverk eller från ett vattenkraftverk och är givetvis 100 % förnybar.

Träffa våra närproducenter

Vi är idag ett av de elbolag i Norden som köper in störst andel närproducerad el från förnybara källor som sol, vind, vatten och biomassa. Här möter du några av våra närproducenter.

Uppdaterad: 11 oktober 2022
Kontakta sidansvarig