Bixia logo
Meny

Jobba på Bixia

Drivs du också av att göra skillnad på riktigt? För oss på Bixia är hållbarhet vår yttersta drivkraft. Och det bästa är att vi verkar i en bransch, energibranschen, där vi har möjlighet att göra verklig skillnad för vårt klimat. Varje dag.

Hållbart medarbetarskap

En förutsättning för att vi ska lyckas nå våra mål är att vi som jobbar på Bixia är engagerade och mår bra. Därför jobbar vi med att stärka våra chefers ledarskap och skapa delaktighet bland medarbetarna. Vi har en feedback-kultur med kontinuerliga coachningssamtal och alla medarbetare har möjlighet att bedöma sin chef. Vi mäter vårt engagemang och hur vi mår löpande och har en kultur med stort utrymme för medarbetare att påverka både sitt arbete och företagets beslut.

Innehållet går inte att se på grund av att du inte tillåter alla cookies på webbplatsen.
Ändra inställningar för kakor/cookies

Lediga tjänster

Just nu söker vi:

Affärsutvecklare, Linköping

Fysisk krafthandlare, Växjö

 

Sammanlagt är vi ungefär 90 medarbetare här på Bixia, med olika roller, bakgrund och intressen. Det som förenar oss är stoltheten över det vi är med och bidrar till. Tillsammans med flera tusen lokala producenter av sol- vind- och vattenkraft och alla våra kunder som väljer närproducerad el, bidrar vi till att få in mer förnybar el i systemet. På så sätt minskar våra totala utsläpp. Vår vision är att skapa en helt förnybar elmarknad, och det jobbar vi för varje dag.


Möt några av våra medarbetare

Här möter du några av oss som jobbar på Bixia. Något som är gemensamt för oss alla är att vi vågar förändra genom vårt engagemang, kompetens och ärlighet. Och framför allt så brinner vi för det vi gör!

Maria, Systemspecialist

- Bixia är ett bolag där det händer mycket. Både genom utvecklingsprojekt och regleringar på elmarknaden.

Det är de viktigaste anledningarna till att Maria Cedbro sökte sig till Bixia. Hon arbetade tidigare på Tekniska verken, Bixias majoritetsägare, och hade därigenom bra koll på bolaget.

- Det bästa med Bixia är kollegorna och de varierande arbetsuppgifterna, säger Maria. Jag får arbeta tillsammans med verksamheten, men också med medarbetare inom Tekniska verken-koncernen.

Maria jobbar som systemspecialist och är även processledare för en av flera affärsprocesser. Egenskaper som flexibel, lösningsorienterad och sinne för ordning och reda har Maria stor nytta av i jobbet. En vanlig arbetsdag innehåller ofta en hel del möten som leder till effektiviseringar och förbättringar.

- Det är ett stort engagemang bland mina kollegor och så kul att få vara med i vår utveckling framåt.

Oscar, Account Manager

- Den absolut bästa arbetsdagen medför mycket kundkontakt, säger Oscar Carmefeldt som är Account Manager på Bixia.

Oscar har spelat ishockey under större delen av sin uppväxt och är präglad av lagkänsla och gemensamma utmaningar.

- På Bixia är laget jätteviktigt, det var en av anledningarna till att jag sökte jobbet. Dessutom är det en stor utmaning att vara säljare inom elhandel och det gillar jag. El är en produkt som ofta har lågt intresse bland kunderna.

Just av den anledningen tycker Oscar att det känns extra kul när han kan hjälpa en kund. Både med att få ner elkostnaden och dessutom göra något bra för miljön.

- Man vill nå ut till så många som möjligt för att presentera de fantastiska möjligheterna som finns om man som kund väljer Bixia.

Vad är det bästa med att jobba på Bixia?

- Att veta att vi är med och bidrar till en mer hållbar och miljövänlig värld gör det enkelt att gå till jobbet varje dag. Vi är dessutom ett gäng som har roligt tillsammans. Vi gläds med varandra i framgångar och stöttar varandra i motgångar vilket behövs för att ta sig framåt i utvecklingen.

Christin, Adminstratör

- Ingen arbetsdag är den andra lik, säger Christin med eftertryck. Jag gillar när det är lite tempo på jobbet, precis som här på Bixia.

Christin jobbar som administratör och tycker arbetet är kul och varierande. Gruppen som Christin tillhör tar hand om felaktigheter som uppstår och ser till att alla kunder får en korrekt faktura. Men jobbet innehåller mer än så.

- Jag jobbar en hel del med utveckling och förbättringar. Till exempel att skapa nya produkter/prislistor i våra system eller utveckla vårt ärendehanteringssystem.

En annan viktig del av jobbet är att hantera volymprognosen som Bixias krafthandel behöver för inköp av el. Som sagt, en hel del variation och högt tempo.

- Bixia är ett kul företag att jobba på, säger Christin. Vi är ett glatt gäng som gillar förändringar och utveckling. Jag gillar att Bixia är ett ärligt företag med nytänkande som vill vara nära kunderna.

Fredrik, Social Media Manager

Fredrik producerar texter, bilder och filmer i nära samarbete med övriga kollegor på marknadsavdelningen. En stor del av tiden går också till att koordinera samarbetspartners, ambassadörer och talespersoner.

Spännande, intressant och utmanande är ord som Fredrik gärna använder för att beskriva sitt jobb.

- Det känns bra i hjärtat att veta att vi är ett företag som arbetar med att skapa fler och bättre förutsättningar för att kunna producera mer el från förnybara energikällor. För mig är Bixia helt enkelt nytänkande, innovativa, ärliga och nära kunderna.

Fredrik hoppas att Bixia i framtiden kan knyta många fler närproducenter till sig och fortsätta bidra till att öka den förnybara elen i snabb takt.

- Något jag är stolt över är att Bixia faktiskt gör skillnad genom att bidra till utbygganden av förnybar el.

Johan, Krafthandlare

Med stenkoll på vad som sker på elmarknaden möter Johan elproducenter för att starta nya samarbeten eller ge råd.

- En bra arbetsdag är jag ute hos någon elproducent och diskuterar elmarknaden. Jag får lära mig mycket av deras verksamhet, det är verkligen givande. Självklart är det alltid extra roligt när jag får möjlighet att starta ett nytt samarbete åt Bixia.

Johan Tholf är Krafthandlare på inköp produktion. Det vill säga det är Johan som har dialogen med producenterna bakom elen som Bixia säljer. Det innebär många kundkontakter, ofta med kunder som är väldigt pålästa om elmarknaden.

- Vi måste alltid bemöta kunden på ett proffsigt sätt. Jag är väldigt serviceinriktad och gillar utmaningar. När man dessutom får ta sig an dom tillsammans med kollegor i världsklass blir det extra roligt.

Utanför jobbet är det bland annat sport som tar upp en stor del av Johans tid.

- Jag älskar att resa och det får gärna vara till ett ställe med bra dykning. När det händer saker i omgivningen trivs jag allra bäst. Måste nog erkänna att jag lätt kan bli lite uttråkad annars.

Uppdaterad: 29 mars 2023
Kontakta sidansvarig