Bixia logo
Meny

Jobba hos oss

Är du redo för spännande utmaningar, vill göra skillnad och samtidigt ha riktigt kul? Då är Bixia en arbetsplats för dig! Vi verkar i en utmanande bransch där vi har stor möjlighet att göra skillnad – för både människor och klimat. Bli en del av vårt gäng!

Hållbart medarbetarskap

Bixia är ett av Sveriges största elbolag. Ändå präglas våra öppna kontorslandskap av en stark laganda och smittsamma skratt. Och vi vet att det är tack vare våra medarbetare. När de mår bra mår företaget bra. Därför tror vi starkt på att utveckla chefers ledarskap, involvera våra medarbetare och uppmuntra till en kultur där vi kontinuerligt coachar varandra framåt. Och lika viktigt är det att leva som vi lär. Därför mäter vi vårt engagemang och välmående och erbjuder en kultur där medarbetare har stort utrymme att påverka sitt arbete och företagets beslut.

Innehållet går inte att se på grund av att du inte tillåter alla cookies på webbplatsen.
Ändra inställningar för kakor/cookies

Lediga tjänster

Just nu har vi tyvärr inga lediga tjänster.

Lär känna några av våra medarbetare

Det är något särskilt att omges av människor som brinner för vad de gör. Som sprider värme och glädje omkring sig, samtidigt som de drivs av öppenhet och en vilja att utvecklas. Och vi vågar påstå att det är en av de främsta anledningarna till att många stannar länge hos oss. Här får du lära känna några av våra lysande stjärnor!

Maria, Systemspecialist

- Bixia är ett bolag där det händer mycket. Både genom utvecklingsprojekt och regleringar på elmarknaden.

Det är de viktigaste anledningarna till att Maria Cedbro sökte sig till Bixia. Hon arbetade tidigare på Tekniska verken, Bixias majoritetsägare, och hade därigenom bra koll på bolaget.

- Det bästa med Bixia är kollegorna och de varierande arbetsuppgifterna, säger Maria. Jag får arbeta tillsammans med verksamheten, men också med medarbetare inom Tekniska verken-koncernen.

Maria jobbar som systemspecialist och är även processledare för en av flera affärsprocesser. Egenskaper som flexibel, lösningsorienterad och sinne för ordning och reda har Maria stor nytta av i jobbet. En vanlig arbetsdag innehåller ofta en hel del möten som leder till effektiviseringar och förbättringar.

- Det är ett stort engagemang bland mina kollegor och så kul att få vara med i vår utveckling framåt.

Oscar, Account Manager

- Den absolut bästa arbetsdagen medför mycket kundkontakt, säger Oscar Carmefeldt som är Account Manager på Bixia.

Oscar har spelat ishockey under större delen av sin uppväxt och är präglad av lagkänsla och gemensamma utmaningar.

- På Bixia är laget jätteviktigt, det var en av anledningarna till att jag sökte jobbet. Dessutom är det en stor utmaning att vara säljare inom elhandel och det gillar jag. El är en produkt som ofta har lågt intresse bland kunderna.

Just av den anledningen tycker Oscar att det känns extra kul när han kan hjälpa en kund. Både med att få ner elkostnaden och dessutom göra något bra för miljön.

- Man vill nå ut till så många som möjligt för att presentera de fantastiska möjligheterna som finns om man som kund väljer Bixia.

Vad är det bästa med att jobba på Bixia?

- Att veta att vi är med och bidrar till en mer hållbar och miljövänlig värld gör det enkelt att gå till jobbet varje dag. Vi är dessutom ett gäng som har roligt tillsammans. Vi gläds med varandra i framgångar och stöttar varandra i motgångar vilket behövs för att ta sig framåt i utvecklingen.

Christin, Adminstratör

- Ingen arbetsdag är den andra lik, säger Christin med eftertryck. Jag gillar när det är lite tempo på jobbet, precis som här på Bixia.

Christin jobbar som administratör och tycker arbetet är kul och varierande. Gruppen som Christin tillhör tar hand om felaktigheter som uppstår och ser till att alla kunder får en korrekt faktura. Men jobbet innehåller mer än så.

- Jag jobbar en hel del med utveckling och förbättringar. Till exempel att skapa nya produkter/prislistor i våra system eller utveckla vårt ärendehanteringssystem.

En annan viktig del av jobbet är att hantera volymprognosen som Bixias krafthandel behöver för inköp av el. Som sagt, en hel del variation och högt tempo.

- Bixia är ett kul företag att jobba på, säger Christin. Vi är ett glatt gäng som gillar förändringar och utveckling. Jag gillar att Bixia är ett ärligt företag med nytänkande som vill vara nära kunderna.

Fredrik, Social Media Manager

Fredrik producerar texter, bilder och filmer i nära samarbete med övriga kollegor på marknadsavdelningen. En stor del av tiden går också till att koordinera samarbetspartners, ambassadörer och talespersoner.

Spännande, intressant och utmanande är ord som Fredrik gärna använder för att beskriva sitt jobb.

- Det känns bra i hjärtat att veta att vi är ett företag som arbetar med att skapa fler och bättre förutsättningar för att kunna producera mer el från förnybara energikällor. För mig är Bixia helt enkelt nytänkande, innovativa, ärliga och nära kunderna.

Fredrik hoppas att Bixia i framtiden kan knyta många fler närproducenter till sig och fortsätta bidra till att öka den förnybara elen i snabb takt.

- Något jag är stolt över är att Bixia faktiskt gör skillnad genom att bidra till utbygganden av förnybar el.

Johan, Krafthandlare

Med stenkoll på vad som sker på elmarknaden möter Johan elproducenter för att starta nya samarbeten eller ge råd.

- En bra arbetsdag är jag ute hos någon elproducent och diskuterar elmarknaden. Jag får lära mig mycket av deras verksamhet, det är verkligen givande. Självklart är det alltid extra roligt när jag får möjlighet att starta ett nytt samarbete åt Bixia.

Johan Tholf är Krafthandlare på inköp produktion. Det vill säga det är Johan som har dialogen med producenterna bakom elen som Bixia säljer. Det innebär många kundkontakter, ofta med kunder som är väldigt pålästa om elmarknaden.

- Vi måste alltid bemöta kunden på ett proffsigt sätt. Jag är väldigt serviceinriktad och gillar utmaningar. När man dessutom får ta sig an dom tillsammans med kollegor i världsklass blir det extra roligt.

Utanför jobbet är det bland annat sport som tar upp en stor del av Johans tid.

- Jag älskar att resa och det får gärna vara till ett ställe med bra dykning. När det händer saker i omgivningen trivs jag allra bäst. Måste nog erkänna att jag lätt kan bli lite uttråkad annars.

Uppdaterad: 14 september 2023
Kontakta sidansvarig