Bixia logo
Meny

Vårt utbud av elavtal, tillval och flexibilitetstjänster

Liten förbrukning

  • Upp till 200 000 kWh/år
  • T ex mindre BRF:er, butiker och restauranger
  • 100 % förnybar el – oavsett elavtal

Medelstor förbrukning

  • Mellan 200 000 kWh – 20 GWh
  • T ex jordbruk, tillverkningsindustrier och större BRF:er
  • Smarta energi- och flexibilitetslösningar

Stor förbrukning

  • Över 20 GWh
  • T ex sågverk, gjuterier och kyl- och fryslager
  • Smarta energi- och flexibilitetslösningar

Elavtal för sågverk

Ett samarbete med Bixia är så mycket mer än ett fördelaktigt elavtal och redan idag hjälper vi sågverk att navigera på elmarknaden. Läs mer om vårt samarbete med Sågtjänst i Syd och hur vi kan hjälpa just ditt företag.

Nyheter

2023-11-23

Bixias vinterprognos: Liten risk för ny elprischock

Bixias vinterprognos: Liten risk för ny elprischock

Elpriserna i vinter blir stabila, tack vare välfyllda vatten- och gasdepåer och mer kärnkraftsproduktion än ifjol. I december väntas systempriset ligga på runt 85 öre per kWh, att jämföra med 2,44 kronor per kWh i fjol. Första kvartalet nästa år är prognosen likvärdig runt 85 öre per KWh. Det visar elbolaget Bixias elprisprognos.

Fjolårets elprischock i december, med elpriser vissa timmar på upp mot 7 kronor per KWh, är ett minne blott. Risken för att dramatiken upprepas i vinter är mycket liten. – Det blir kallt i närtid, men vintern ser ut att bli mild över lag, vilket pressar elpriserna nedåt. Gaslagren i Europa är välfyllda och i Sverige har vi goda vattenmagasin och full fart på kärnkraften tillsammans med Finland, vilket är precis tvärt emot i fjol. Elpriset i december väntas bli runt en tredjedel av fjolårets rekordpriser. Även resten av vintern ser ut att bjuda på stabila elpriser, även om vissa perioder kan bli högt prissatta, säger Johan Sigvardsson, elmarknadsanalytiker på elbolaget Bixia. Snittpriserna i december på den nordiska elbörsen Nord Pool väntas ligga på i snitt runt 85 öre per kWh, vilket kan jämföras med 2,44 kronor i fjol. Mindre skillnad mellan syd och norr Södra Sverige har fortfarande högre priser än norr, men skillnaden är betydligt mindre än för ett år sedan. I december väntas elpriset i SE4 landa på runt 90 öre per kWh i snitt, jämfört med 2,70 kronor i fjol. I SE3 blir elpriset runt 80 öre i snitt (2,70/kWh), medan elpriset i norra Sverige, SE1 och SE2, väntas ligga runt 60 öre per kWh (2,06/kWh) Även under resterande delen av vintern väntas stabila elpriser. Snittet för januari till mars väntas ligga på ungefär 85 öre i system, vilket är något under fjolårets snitt på 1 krona per KWh. – Elpriset första kvartalet blir något lägre nu än i vintras, men skillnaden är betydligt mindre än för december. Det mildare vädret under januari och februari fick elpriset att falla till en tredjedel av december månads rekordnotering. Men trots lägre priser minns många hela vintern som rekorddyr på grund av elprischocken i december, säger Johan Sigvardsson. Förutsättningarna på elmarknaden i övriga Europa är också markant bättre än i fjol, med milt väder, mer kärnkraft och vatten och fyllda gasdepåer. Det bidrar också till en ökad stabilitet på den svenska elmarknaden i vinter. – Terminerna för tysk el ligger just nu på 1,30 kronor per KWh för första kvartalet, att jämföra med 3,50 kr/kWh vid den här tidpunkten ifjol. Även om vi skulle få en period med riktigt kallt väder här, och måste importera el, kommer vi inte få ett dyrare pris än så som läget är just nu, säger Johan Sigvardsson. För mer information kontakta: Presskontakt Bixia, vid frågor om elpriser och elmarknad (dagtid), 0723-80 40 40 Presskontakt Bixia, 013-20 91 40Läs mer

2023-11-20

Hon blir ny finanschef för Bixia

2023-11-02

Ny energistation på Kolmården lär besökarna om el

Senaste nytt

Energistation på Kolmården sprider kunskap om förnybar el

Tillsammans med Bixia har Kolmårdens djurpark tagit fram en energistation där parkens besökare får lära sig om fördelarna med solenergi och vikten av att välja förnybar el.

Hasopor är flexleverantör och stabiliserar elnätet

Skumglastillverkaren Hasopor får betalt för att bidra till ett stabilare elnät. Här berättar vd Daniel Ellison hur de gjorde för att bli flexleverantör och vad det innebär för verksamheten.

Solparken driver tre av Parks and Resorts nöjesparker

Från solparken Fjällskär utanför Nyköping köper Parks and Resorts solenergi som driver Kolmården, Gröna Lund och Skara Sommarland under sommarmånaderna. Parken är ett samarbete mellan Bixia, Svea Solar och Parks and Resorts.