Bixia logo
Meny

Vårt utbud av elavtal och tillval

Börja med att välja storlek på ditt företag:

Liten förbrukning

Här hittar du vårt utbud av elavtal och tillval som vi kan erbjuda företag med en förbrukning upp till 200 000 kWh.

Medelstor förbrukning

Här hittar du vårt utbud av elavtal och tillval som vi kan erbjuda företag med en förbrukning mellan 200 000 kWh - 10 GWh.

Stor förbrukning

Här hittar du vårt utbud av elavtal och tillval som vi kan erbjuda företag med en förbrukning över 10 GWh.

 

Energitjänster

Laddlösning till företag

Vi erbjuder, tillsammans med vår samarbetspartner, en enkel helhetslösning för företag som vill ladda sina elbilar med förnybar och lokalproducerad el. Enkelt och hållbart.

Solceller – företag och lantbruk

Vill du sänka dina energikostnader och bidra till en hållbar omställning? Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi solcellslösningar för både mark och tak.

Ett stabilare elpris

Driver ditt företag en elintensiv verksamhet? Då är det viktigt att kunna förutse elbörsens svängningar – så att den årliga elkostnaden inte blir en överraskning. Vi hjälper dig.

Nyheter

2023-06-01

Europas solkraftproduktion får svenska elpriser att falla

Solkraftsproduktionen på kontinenten har fått elpriserna i Tyskland och Danmark att falla dramatiskt den senaste veckan, vilket har spillt över på de svenska elpriserna. Systempriset på den nordiska elbörsen Nord Pool låg förra veckan på den lägsta noteringen sedan november 2020, 15 öre per KWh. Fortsatt låga elpriser väntas innevarande vecka.

    Den kraftigt ökande solkraften i Europa avspeglas tydligt i elpriserna i Europa nu när förbrukningen är låg. I söndags fick den starka solproduktionen elpriset i Nederländerna att falla till minus 400 Euro per MWh vid timme 15 i söndags, vilket spillde över till Tyskland och Danmark och vidare till Sverige. Elpriset var -10 euro per MWh i hela Sverige under fyra timmar på söndagseftermiddagen. – När det är låga priser på kontinenten importerar vi i Norden deras billigare kraft. Låga och till och med negativa elpriser kommer att bli allt vanligare framöver, den här tiden på året när förbrukningen är låg och solproduktionen är stark, säger Johan Sigvardsson, elprisanalytiker Bixia. Bottennoteringarna avlöste varandra förra veckan och elpriserna på Nord Pool låg på veckobasis på de lägsta nivåerna sedan november 2020. Den kraftiga solproduktionen på kontinenten bidrog tillsammans med låg förbrukning, god tillrinning och mycket vind till de pressade priserna. Priserna under innevarande vecka väntas vara fortsatt låga – Vårfloden har toppat, men tillrinningen är fortsatt stark och i kombination med ett par dagar med riklig vind i Norden och stark fortsatt solkraftproduktion på eftermiddagarna blir resultatet låga priser. Vi får lite mindre vind framåt helgen och veckosnittet kommer att ligga på runt 15 öre per KWh i system denna vecka, och runt det dubbla, cirka 30 öre, nästa vecka, säger Johan Sigvardsson. För mer information Johan Sigvardsson, elprisanalytiker på Bixia johan.sigvardsson@bixia.se 076-847 95 33 Presskontakt Bixia 013-20 91 40Läs mer

2023-05-31

SR Energy och Bixia tar klivet in på flexmarknaden – bidrar till den gröna omställningen

2023-05-30

Sveriges största solpark invigd – ska driva Gröna Lund, Kolmården och Skara Sommarland

Senaste nytt

Nolato köper el från solkraft

Strax utanför Åhus i Skåne breder en imponerade solpark ut sig – en av Sveriges största. Härifrån köper industrikoncernen Nolato in sin el. Förnybar el till ett säkrat pris, utan kostsam investering.

Året som gått 2022

Under 2022 ställdes energibranschen för stora utmaningar. Ett år som går till historien. Men vi ställer upp och ställer om, och arbetar tillsammans för det vi brinner för. Ta del av de händelser och aktiviteter som kännetecknade vårt arbete under året.

Holmgrens Bil tecknar förnybart elavtal

Holmgrens Bil är ett av Sveriges största bilhandelsföretag och de vill aktivt arbeta för att minska sitt klimatavtryck. Tack vare sitt avtal med Bixia förses nu alla 14 bilhallar med förnybar el.