Bixia logo
Meny

Faktura och betalning

Att betala elräkningen via autogiro eller e-faktura är både praktiskt och miljövänligt, men du kan även få räkningen via Kivra eller e-post. Välj det alternativ som passar dig bäst.

Välj e-faktura eller e-postfaktura

Allt vi kan göra för miljön är viktigt, stort som litet. Istället för att skicka en pappersfaktura med posten till dig föreslår vi kort och gott att vi skickar din faktura digitalt. Det förenklar för dig, dessutom gör du miljön en tjänst. Inga papper, kuvert eller transporter behövs.

Betalsätt

Bixia rekommenderar en kombination av e-postfaktura och autogiro.

E-postfaktura – minskad miljöpåverkan

Fakturan kommer varje månad, precis som tidigare. Skillnaden är att den levereras till din e-postadress. På det sättet sparar vi på papper och transporter, riktigt bra för miljön*. Det enda du behöver hålla koll på är din inkorg och att betala fakturan på vanligt vis.
En rekommendation är att kombinera e-postfaktura med autogiro.

* Källa: Assestment of media and communication from a sustainability perspective av Åsa Moberg, KTH 2010. ISBN 978-91-7415-636-2.

Autogiro – automatisk betalning

Med autogiro dras summan automatiskt från ditt bankkonto. Det enda du behöver hålla koll på är att det finns pengar på kontot. Autogiro är ett smidigt sätt att förhindra betalningspåminnelser och förseningsavgifter. För att spara på klimatet föreslår vi att du kombinerar autogiro med e-postfaktura.

Det smidigaste sättet att anmäla autogiro är via din internetbank. Nedan är länkar till några av de största bankerna i Sverige.

Länsförsäkringar | Swedbank | Nordea | SEB | Handelsbanken

E-faktura – via din internetbank

E-faktura är ett betalningssätt för dig som vill ha fakturan direkt till din internetbank. Där kan du bestämma när under månaden du ska göra din inbetalning. Fyll i formuläret för e-faktura alternativt så kan du anmäla via din internetbank nästa gång du betalar räkningar.

Det smidigaste sättet att anmäla e-faktura är via din internetbank. Här är länkar till några av de största bankerna i Sverige.

Länsförsäkringar | Swedbank | Nordea | SEB | Handelsbanken

Kivra - din digitala brevlåda

Bixia är anslutet till Kivra, en digital och personlig brevlåda som du kommer åt via din dator, surfplatta och mobil var du än befinner dig i världen. Det är smidigare för dig och dessutom mycket bättre för miljön när vi inte behöver skicka pappersbrev.

Kivras webbplats

Uppdaterad: 15 juni 2022
Kontakta sidansvarig