Vi har tillfälliga störningar vid tecknande av avtal. Det kan ta längre tid än normalt att få bekräftelse.
Bixia logo
Meny

Faktura och betalning

Att betala elräkningen via autogiro eller e-faktura är både praktiskt och miljövänligt, men du kan även få räkningen via Kivra eller e-post. Välj det alternativ som passar dig bäst.

Välj e-faktura eller e-postfaktura

Allt vi kan göra för miljön är viktigt, stort som litet. Istället för att skicka en pappersfaktura med posten till dig föreslår vi kort och gott att vi skickar din faktura digitalt. Det förenklar för dig, dessutom gör du miljön en tjänst. Inga papper, kuvert eller transporter behövs.

Betalsätt

E-postfaktura – minskad miljöpåverkan

Fakturan kommer varje månad, precis som tidigare. Skillnaden är att den levereras till din e-postadress. På det sättet sparar vi på papper och transporter, riktigt bra för miljön*. Det enda du behöver hålla koll på är din inkorg och att betala fakturan på vanligt vis.

* Källa: Assestment of media and communication from a sustainability perspective av Åsa Moberg, KTH 2010. ISBN 978-91-7415-636-2.

E-faktura – enkelt via din internetbank

E-faktura är ett bra betalningssätt för dig som vill ha fakturan direkt till din internetbank. Där kan du bestämma när under månaden du ska göra din inbetalning och får dessutom en bra överblick på dina fakturor. Fyll i formuläret för e-faktura alternativt så kan du anmäla via din internetbank nästa gång du betalar räkningar.

Det smidigaste sättet att anmäla e-faktura är via din internetbank. Här är länkar till några av de största bankerna i Sverige.

Länsförsäkringar | Swedbank | Nordea | SEB | Handelsbanken

Autogiro – automatisk betalning

Med autogiro dras summan automatiskt från ditt bankkonto. Det enda du behöver hålla koll på är att det finns pengar på kontot. Autogiro är ett smidigt sätt att förhindra betalningspåminnelser och förseningsavgifter. För att spara på klimatet föreslår vi att du kombinerar autogiro med e-post- eller e-faktura.

Det smidigaste sättet att anmäla autogiro är via din internetbank. Nedan är länkar till några av de största bankerna i Sverige.

Länsförsäkringar | Swedbank | Nordea | SEB | Handelsbanken

Kivra - din digitala brevlåda

Bixia är anslutet till Kivra, en digital och personlig brevlåda som du kommer åt via din dator, surfplatta och mobil var du än befinner dig i världen. Det är smidigare för dig och dessutom mycket bättre för miljön när vi inte behöver skicka pappersbrev.

Kivras webbplats

Vanliga fakturafrågor

Hur anmäler jag e-faktura?

Du kan anmäla e-faktura via vår webbplats:

Faktura och betalning

Du kan även anmäla det via din internetbank eller kontakta vår kundservice på tel. 0771-60 30 30 eller mejla dina personuppgifter, vilken bank du har och din mejladress till kundservice@bixia.se

Har ni fått in betalningen för min faktura?

Detta kan du enkelt se genom att logga in på Mina Sidor.

Vad händer om man råkar betala fakturan flera gånger?

Betalar du via autogiro kommer pengarna att föras tillbaka till ditt bankkonto.

I annat fall så får du en utbetalningsavi om beloppet överstiger 1000kr, annars inkluderas pengarna i nästkommande faktura.

Varför har fakturan blivit så mycket lägre?

Elskatten har från den 1/1 2018 flyttat över till att debiteras från ditt nätbolag.

Hur anmäler jag autogiro?

Det smidigaste sättet att anmäla autogiro är via din internetbank.

Länsförsäkringar | Swedbank | Nordea | SEB | Handelsbanken

Men du kan även kontakta vår kundservice på tel. 0771-60 30 30

> Visa fler frågor
Uppdaterad: 19 januari 2021
Kontakta sidansvarig