Bixia logo
Meny

Smarta energitjänster

Med våra smarta energitjänster får du elen du behöver till det mest optimala priset. Du ansluter dina elektriska produkter och när det är dags att ladda ser tjänstens algoritmer till att förbrukningen sker till lägsta möjliga kostnad.

Smart laddning

Med Smart laddning får du elen du behöver till det mest optimala priset.

Du ansluter din elbil och elbilsladdare till tjänsten via vår app "Mitt Bixia". När det är dags att ladda ser tjänstens algoritmer till att förbrukningen sker till lägsta möjliga kostnad.

Frågor och svar

Lämna förslag på förbättringar

Kommer snart

Vi vidareutvecklar Smart laddning hela tiden. Inom kort kommer:

 • Möjlighet att se besparing per laddning.
 • Graf som visar spotpris.
 • Ett mer användarvänligt och informerande gränssnitt som bland annat visar när laddningen är planerad och när den startar.
 • Möjlighet att koppla upp värmepumpar.

Ladda ner vår app "Mitt Bixia"

Det är i vår app "Mitt Bixia" du ansluter din elbil eller elbilsladdare mot vår smarta laddning och styr dem för att minska din elkostnad samt stötta balansen i elnätet. Appen är gratis för dig som är Bixiakund.

GooglePlay.png    AppStore.png

Dra fördel av smarta energitjänster med timpris

Med ett timprisavtal kan du dra nytta av våra smarta energitjänster för att spara el och pengar.

Bixia Timpris

Med Bixia Timpris betalar du för elen du använder varje timme, till det pris som gäller just då och kan därför sänka dina elkostnader genom att styra hur och när du förbrukar el.

Tänk på!

 • Om du har ett rörligt elavtal, men vill använda och dra fördel av våra smarta energitjänster, kan du tjäna på att byta till ett timprisavtal och behöver då göra ett aktivt val för att byta avtalsform.
 • Timpris är lönsamt om du kan styra stora delar av din elförbrukning
  För att ett timpris ska vara lönsamt behöver du kunna styra stora delar av din elförbrukning till när priset är lägre och undvika att använda el när den är som dyrast. Om det inte är möjligt kan ett timpris i stället bli dyrare. Läs därför på om avtalsformen innan du bestämmer dig.
 • Ingen skyldighet att byta tillbaka till månadsmätning
  När du väl har bytt till timmätning har ditt elnätsföretag ingen skyldighet att lägga tillbaka dig på månadsmätning om du skulle ångra dig.

Jag vill teckna elavtal

Skicka in dina förslag på förbättringar gällande Smart laddning

Vill du få återkoppling? Lämna i så fall ditt namn och din e-postadress.

Uppdaterad: 04 september 2023
Kontakta sidansvarig