Bixia logo
Meny

Om Bixia

Vi på elbolaget Bixia arbetar för att öka andelen lokalproducerad el. Vi gör det genom att utveckla hållbara energitjänster och vara ett av de elbolag i Sverige som köper in störst andel förnybar och lokalt producerad el. Ersättningen går direkt tillbaka till producenterna, som på så sätt kan investera i mer förnybar el. Det är vårt sätt att bidra till såväl ett bättre klimat som det lokala näringslivet.

Året som gått 2022

Under 2022 ställdes energibranschen för stora utmaningar. Ett år som går till historien. Men vi ställer upp och ställer om, och arbetar tillsammans för det vi brinner för. Ta del av de händelser och aktiviteter som kännetecknade vårt arbete under året.

Elhandel

Vi är en direktaktör på den nordiska elbörsen Nord Pool. Det innebär att våra elhandelsexperter köper in all elkraft vi förvaltar, baserat på oberoende analyser och riskbedömningar. För dig som kund innebär det att du får ett tryggt och förmånligt elavtal samt bästa tänkbara service för ditt elinköp.


Vårt ägarbolag

Bixia ägs av Tekniska verken i Linköping; energibolaget som bygger världens mest resurseffektiva region. Tillsammans är vi certifierade enligt kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöstandarderna ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och ISO 45001:2018.

ISO9001.png   ISO14001.png   ISO45001.png

Vi är stolta att leverera el till:

Relaterad information

Jobba hos oss

Drivs du också av att göra skillnad på riktigt? För oss på Bixia är hållbarhet vår yttersta drivkraft. Och det bästa är att vi verkar i en bransch, energibranschen, där vi har möjlighet att göra verklig skillnad för vårt klimat. Varje dag.

Nyfiken på vår historia?

I Bixia Story summerar vi våra aktiviteter och insatser vi gjort de sista fem åren på resan mot ett nytt Bixia, för att kunna möta framtidens elmarknad.

Vi är ett elhandelsbolag att lita på

För oss på Bixia är det viktigt att du som kund känner dig nöjd och litar på oss som elhandelsbolag. Därför är vi stolta över att kunna säga att vi är certifierade enligt Schysst elhandel.

Bixias hållbarhetsarbete

Att arbeta med hållbar utveckling är en naturlig del i vår verksamhet och en stark drivkraft i vårt dagliga arbete. Läs om hur vi arbetar med hållbarhetsfrågor där vi ser att vi kan göra störst skillnad. 

Lokalproducerad el

Vi på Bixia ser till att du får både förnybar och lokalproducerad el. Det gör vi med hjälp av våra lokala elproducenter – vanliga människor som har ett vindkraftverk eller vattenkraftverk på sin gård, eller som har satt upp solpaneler på taket.

Träffa våra lokala producenter

På Bixia arbetar vi aktivt för att öka andelen lokalproducerad el från förnybara energikällor som sol, vind, vatten och biomassa. Och det gör vi med en stark tro på våra lokala producenter.

Uppdaterad: 27 april 2023
Kontakta sidansvarig