Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Om Bixia

På Bixia arbetar vi för att öka andelen förnybar och lokalproducerad el. Det gör vi genom att utveckla hållbara energitjänster och vara ett av de elbolag i Sverige som köper in störst andel förnybar och lokalt producerad el.

Vi blickar tillbaka

År 2023 präglades av förändring, men tack vare vår starka företagskultur och våra nya arbetssätt har vi lyckats ta oss dit vi vill vara. Här sammanfattar vi det gångna året och hur vi tog oss an det.

Elhandel

Vi är en direktaktör på den nordiska elbörsen Nord Pool. Det innebär att våra elhandelsexperter köper in all den elkraft som vi förvaltar – utifrån oberoende analyser och riskbedömningar. Det gör att du som kund får ett tryggt och förmånligt elavtal, liksom bästa tänkbara service för ditt elinköp.


Vårt ägarbolag

Bixia ägs av Tekniska verken i Linköping; energibolaget som bygger världens mest resurseffektiva region. Tillsammans är vi certifierade enligt kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöstandarderna ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och ISO 45001:2018.

ISO9001.png   ISO14001.png   ISO45001.png

Vi är stolta att leverera el till:

Relaterad information

Jobba hos oss

Drivs du av att göra skillnad? För oss på Bixia är hållbarhet vår yttersta drivkraft. Därför är det extra roligt att verka i en bransch där vi har stor möjlighet att göra skillnad för människor och klimat. Bli en del av det du också!

Vår historia

Vill du veta mer om Bixia och vår resa? I Bixia Story summerar vi viktiga aktiviteter och insatser från de senaste åren som visar på vår interna resa – och hur långt vi kommit. Tillsammans arbetar vi mot ett Bixia där vi kan möta framtidens elmarknad.

Vi är ett elhandelsbolag att lita på

För oss på Bixia är det viktigt att du som kund känner dig nöjd och litar på oss som elhandelsbolag. Därför är vi stolta över att vara certifierade enligt Schysst elhandel.

Vårt hållbarhetsarbete

Hållbar utveckling är en naturlig del i vår verksamhet och en stark drivkraft i vårt vardagliga arbete. Läs mer om hur vi arbetar med de hållbarhetsfrågor där vi ser att vi kan göra störst skillnad.

Lokalproducerad el

Tillsammans med våra lokala elproducenter – vanliga människor med solceller på taket eller ett vindkraftverk på gården – ser vi till att elen du betalar för är både förnybar och lokalproducerad.

Träffa våra lokala producenter

Vi arbetar aktivt för att öka andelen lokalproducerad el från förnybara energikällor som sol, vind, vatten och biomassa. Här möter du människorna som gör det möjligt – våra lokala producenter.

Uppdaterad: 29 april 2024
Kontakta sidansvarig