Bixia logo
Meny

Om Bixia

Bixia är ett energiföretag med cirka 90 anställda. Vi ägs av flera regionala bolag, vilket ger oss stark lokal förankring. Vi vill bidra till verklig förändring. En grönare, friskare och mer hållbar förändring. Därför driver vi utbyggnaden av närproducerad el från förnybara energikällor genom att främja lokala initiativ och satsa på lokala producenter.

Bixia är ett av de elhandelsbolag som köper in störst andel närproducerad, förnybar el - och ännu mer ska det bli i framtiden. Vår ambition handlar om mångfald med flera små lokala producenter. Eftersom vi handlar utan mellanhänder går pengarna direkt tillbaka till producenten, som därmed kan investera i mer förnybar el.

Elhandel

Vi är en direktaktör på den nordiska elbörsen, NordPool, vilket ger oss försprång och ständig koll på elmarknaden. Vi köper själva in all elkraft till koncernens kunder och är ett av de elbolag som köper in störst andel närproducerad el från förnybara energikällor och ännu mer ska det bli.

Våra erfarna och skickliga experter utför oberoende analyser och riskbedömningar och förser våra kunder med information och beslutsunderlag. Du som kund får trygga, skräddarsydda lösningar och bästa tänkbara service för elinköp. Vi handlar med flera olika miljöprodukter och kan hjälpa dig att minska ditt företags miljöpåverkan och samtidigt stärka ditt varumärke. All vår personal finns i Sverige och är lätt att nå på direktnummer. Hos oss är alla kunder stora.

Kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Vi leder utvecklingen av en förnybar elmarknad för ett hållbart samhälle tillsammans med våra kunder, producenter, ägare, medarbetare och partners.

Bixias policy för kvalitet, miljö och arbetsmiljö - pdf

Certifierade

Bixia AB är certifierade enligt kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöstandarderna:

  • ISO 9001:2015
  • ISO 14001:2015
  • ISO 45001:2018

ISO-certifikat - pdf

ISO-certificate in english - pdf

Årsredovisning Bixia AB

Här hittar du Bixia AB:s årsredovisning.

Digital årsredovisning 2019

Digital årsredovisning 2018

Digital årsredovisning 2017

Årsredovisning och verksamhetsberättelse 2017 - pdf

Bixias ägare

Alvesta Energi

Alvesta Energi är ett helägt dotterbolag till Alvesta Kommunföretag AB som erbjuder fjärrvärme, infrastruktur för elnät och fiber, samt produktion av el.

Mjölby-Svartådalen energi

Mjölby-Svartådalen Energi producerar fjärrvärme med hjälp av biobränsle. Vi producerar även elenergi som säljs på den allmänna elmarknaden. Vår elenergi producerar vi i egna vattenkraftsstationer i Svartån, i vårt kraftvärmeverket och i ett antal vindkraftverk i vårt nät. Som delägare i Bixia erbjuder vi även el.

Nässjö Affärsverk

Nässjö Affärsverk levererar produkter och tjänster inom elnät, kraftproduktion fjärrvärme, vatten och avlopp, renhållning och entreprenad. Verksamheterna präglas av utveckling, affärsmässighet och samhällsnytta.

Oxelö Energi

Oxelö Energi står för ljus, värme och rent vatten i Oxelösund. Våra affärsområden omfattar el, fjärrvärme, vatten, avlopp och renhållning i Oxelösunds kommun. Målet är att Oxelösund ska få en ännu renare miljö och det arbetar vi aktivt för. Som delägare i Bixia erbjuder vi även el.

Sandviken Energi

Sandviken Energi (SEAB) är ett helägt dotterföretag till Sandvikens Stadshus AB. SEAB-koncernens verksamhet består av produktion och distribution av el, fjärrvärme och vatten samt drift av optiskt fibernät och skötsel av gator.

Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken är ett regionalt företag med energi och miljö som hörnpelare. Vi hjälper 150 000 kunder med bland annat el, fjärrvärme, vatten, avfallshantering, bredband, fordonsbränsle och parkering och ligger långt fram inom miljöteknik och lösningar för en hållbar vardag.

Uppdaterad: 05 mars 2021
Kontakta sidansvarig