Bixia logo
Meny

Om Bixia

Vi på elbolaget Bixia arbetar för att öka andelen närproducerad el. Vi gör det genom att utveckla hållbara energitjänster och vara ett av de elbolag i Norden som köper in störst andel förnybar och lokalt producerad el. Ersättningen går direkt tillbaka till producenterna, som på så sätt kan investera i mer förnybar el. Det är vårt sätt att bidra till såväl ett bättre klimat som det lokala näringslivet.

Elhandel

Vi är en direktaktör på den nordiska elbörsen NordPool. Det innebär att våra elhandelsexperter köper in all elkraft vi förvaltar, baserat på oberoende analyser och riskbedömningar. För dig som kund innebär det att du får ett tryggt och förmånligt elavtal samt bästa tänkbara service för ditt elinköp.


Vårt ägarbolag

Bixia ägs av Tekniska verken i Linköping; energibolaget som bygger världens mest resurseffektiva region. Tillsammans är vi certifierade enligt kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöstandarderna ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och ISO 45001:2018.

ISO9001.png   ISO14001.png   ISO45001.png

Vi är stolta att leverera el till:

Relaterad information

Jobba hos oss

Drivs du också av att göra skillnad på riktigt? För oss på Bixia är hållbarhet vår yttersta drivkraft. Och det bästa är att vi verkar i en bransch, energibranschen, där vi har möjlighet att göra verklig skillnad för vårt klimat. Varje dag.

Ett elhandelsbolag att lita på

Vi är mycket stolta över att ha blivit godkända som ett Schysst elhandelsbolag, vilket också kommer ge våra kunder en bekräftelse på att de gjort ett extra bra val. Certifieringen innebär att vi som elhandlare uppfyller 18 kundlöften för att våra kunder ska känna sig trygga i sitt val av elhandelsbolag.

Bixias hållbarhetsarbete

Att arbeta med hållbar utveckling är en naturlig del i Bixias verksamhet och en stark drivkraft i det dagliga jobbet. Genom ett nybildat hållbarhetsteam tar Bixia ett mer strategiskt grepp om frågorna.

Uppdaterad: 15 november 2021
Kontakta sidansvarig