Bixia logo
Meny

Om Bixia

Vi på elbolaget Bixia arbetar för att öka andelen närproducerad el. Vi gör det genom att utveckla hållbara energitjänster och vara ett av de elbolag i Sverige som köper in störst andel förnybar och lokalt producerad el. Ersättningen går direkt tillbaka till producenterna, som på så sätt kan investera i mer förnybar el. Det är vårt sätt att bidra till såväl ett bättre klimat som det lokala näringslivet.

Året som gått 2021!

Året som gått är en del av Årsredovisningen och tar upp teman och händelser som kännetecknat vårt arbete på Bixia under 2021. Här kan du bland annat ta del av hur vi rustar upp inför framtidens elmarknad, lära känna våra avdelningar bättre och hur el inte längre är en lågintresseprodukt.

Elhandel

Vi är en direktaktör på den nordiska elbörsen NordPool. Det innebär att våra elhandelsexperter köper in all elkraft vi förvaltar, baserat på oberoende analyser och riskbedömningar. För dig som kund innebär det att du får ett tryggt och förmånligt elavtal samt bästa tänkbara service för ditt elinköp.


Vårt ägarbolag

Bixia ägs av Tekniska verken i Linköping; energibolaget som bygger världens mest resurseffektiva region. Tillsammans är vi certifierade enligt kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöstandarderna ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och ISO 45001:2018.

ISO9001.png   ISO14001.png   ISO45001.png

Vi är stolta att leverera el till:

Relaterad information

Jobba hos oss

Drivs du också av att göra skillnad på riktigt? För oss på Bixia är hållbarhet vår yttersta drivkraft. Och det bästa är att vi verkar i en bransch, energibranschen, där vi har möjlighet att göra verklig skillnad för vårt klimat. Varje dag.

Nyfiken på vår historia?

I Bixia Story summerar vi våra aktiviteter och insatser vi gjort de sista fem åren på resan mot ett nytt Bixia, för att kunna möta framtidens elmarknad.

Vi är ett elhandelsbolag att lita på

För oss på Bixia är det viktigt att du som kund känner dig nöjd och litar på oss som elhandelsbolag. Därför är vi stolta över att kunna säga att vi är certifierade enligt Schysst elhandel.

Bixias hållbarhetsarbete

Att arbeta med hållbar utveckling är en naturlig del i Bixias verksamhet och en stark drivkraft i det dagliga jobbet. Genom ett nybildat hållbarhetsteam tar Bixia ett mer strategiskt grepp om frågorna.

Närproducerad el

Vi på Bixia ser till att du får både förnybar och närproducerad el. Det gör vi med hjälp av våra lokala elproducenter - vanliga människor som har ett vindkraftverk eller vattenkraftverk på sin gård, eller som har satt upp solpaneler på taket.

Träffa våra närproducenter

Vi är idag ett av de elbolag i Norden som köper in störst andel närproducerad el från förnybara källor som sol, vind, vatten och biomassa. Här möter du några av våra närproducenter.

Uppdaterad: 18 maj 2022
Kontakta sidansvarig