Bixia logo
Meny

Om Bixia

Vi på Bixia vill bidra till verklig förändring. En grönare, friskare och mer hållbar förändring. Därför driver vi utbyggnaden av närproducerad el från förnybara energikällor genom att främja lokala initiativ och satsa på lokala producenter. Bixia är ett av de elhandelsbolag som köper in störst andel närproducerad förnybar el och ännu mer ska det bli i framtiden.

Vår ambition handlar om mångfald med flera små lokala producenter av förnybar el. De små vindkraftverken som vi handlar från återfinns huvudsakligen i Skåne, Östergötland, Västergötland och på Öland. Eftersom vi handlar utan mellanhänder, går pengarna direkt tillbaka till producenten, som därmed kan investera i mer förnybar el.

Våra närproducenter

Elhandel

Vi är en direktaktör på den nordiska elbörsen, NordPool, vilket ger oss försprång och ständig koll på elmarknaden. Vi köper själva in all elkraft till koncernens kunder och är ett av de elbolag som köper in störst andel närproducerad el från förnybara energikällor och ännu mer ska det bli.

Våra erfarna och skickliga experter utför oberoende analyser och riskbedömningar och förser våra kunder med information och beslutsunderlag. Du som kund får trygga, skräddarsydda lösningar och bästa tänkbara service för elinköp. Vi handlar med flera olika miljöprodukter och kan hjälpa dig att minska ditt företags miljöpåverkan och samtidigt stärka ditt varumärke. All vår personal finns i Sverige och är lätt att nå på direktnummer. Hos oss är alla kunder stora.

Kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Vi leder utvecklingen av en förnybar elmarknad för ett hållbart samhälle tillsammans med våra kunder, producenter, ägare, medarbetare och partners.

Bixias policy för kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Certifierade

Bixia AB är certifierade enligt kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöstandarderna ISO 9001, ISO 14001 samt OHSAS 18001

Certifikat för ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001

Certificate of Approval for ISO 9001, ISO 14001 and OHSAS 18001

Uppdaterad: 11 december 2013
Kontakta sidansvarig