Bixia logo
Meny
söklogotyp

Fem energismarta tips för en hållbar höst

Hösten är här och med den kommer svalare temperaturer och mörkare dagar. En perfekt tid för att göra våra hem mer energieffektiva. Du kanske tror att det krävs omfattande åtgärder, som att installera solceller på taket eller byta ut hela värmesystemet, för att det ska märkas på din elräkning, men faktum är att även små förändringar kan göra stor skillnad. Här listar vi fem tips som gör din höst och vinter mer miljövänlig samtidigt som du sparar pengar.

Ska jag binda mitt elavtal i vinter?

Känner du dig orolig inför vinterns elpriser? Då är du inte ensam. Elpriserna fortsätter att variera och skapa ovisshet, även om många experter förutspår att priserna blir lägre i år än i fjol. Samtidigt påverkas elpriset av flera faktorer, vilket gör att situationen snabbt kan förändras. Om du längtar efter en förutsägbar vinter kan du med fördel välja att binda elavtalet till ett fast pris.

Så kan du spara pengar med ett timprisavtal

För den som har koll på timspotpriset och kan styra sin elanvändning till när elpriset är som lägst går det att spara pengar med ett timprisavtal. Men det kräver både engagemang och planering. Eric Wennberg, elmarknadsexpert och Produktchef på Bixia, berättar hur du ska tänka när du betalar timme för timme.