Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Samarbete med Erikshjälpen

I Sverige har vi tillgång till både el och utbildning, men för många är det inte lika självklart. Det vill vi förändra. I samarbete med Erikshjälpen kan Bixia Miljöfond göra stor skillnad – för människor och klimat.

Varför Erikshjälpen?

Barnrättsorganisationen Erikshjälpen vill förändra världen för barn och arbetar för att de som lever i fattigdom och utsatthet ska få ett bättre liv. Hållbar utveckling och förnybar energi är ett av många sätt att göra det på. Genom vårt samarbete med Erikshjälpen görs värdefulla insatser för barn och framtida generationer.

Hur fungerar samarbetet? 

Bixias bidrag möjliggör investeringar i Erikshjälpens biståndsinsatser. Genom inköp, installation och underhåll av solenergianläggningar för elproduktion skapar Erikshjälpen förutsättningar för utbildning, hälsovård, förbättrade levnadsvillkor och en hållbar samhällsutveckling. Det gynnar barn och familjer i utsatta områden, samtidigt som mängden förnybar och lokalproducerad el ökar.

"Vi på Erikshjälpen har barns drömmar som vår drivkraft för att förändra världen. Vi jobbar för att barn som lever i fattigdom och utsatthet ska få ett bättre liv. Det gör vi tillsammans med samarbetspartners och just nu har vi ett hundratal projekt igång i 17 länder. Utan det stöd vi får från företag, organisationer och privatpersoner skulle det inte vara möjligt. Vi är väldigt glada och stolta över att Bixia Miljöfond vill hjälpa oss att förverkliga barns drömmar, det betyder mycket för oss och gör stor skillnad. Bixias vision om en mer hållbar samhällsutveckling via förnybara energikällor stämmer också väldigt bra överens med vår miljöprofil"

Daniel Grahn, Generalsekreterare på Erikshjälpen

 

 

Ge en gåva som räddar liv! - Erikshjälpen

Våra samarbetsprojekt

Elförsörjning i Bangladesh

Befolkningen på de svårtillgängliga öarna i Jamuna-deltat i nordvästra Bangladesh saknar i hög grad samhällsservice såsom fungerade elförsörjning, hälsovård och utbildning. Det vill vi ändra på!

Vattenprojekt Etiopien

Erikshjälpen och Bixia har ett pågående vattenprojekt i Etiopien tillsammans med den etiopiska organisationen Feed the Children. Genom att borra en brunn kan man man förse en hel by med vatten, både till hushållsändamål och bevattning. Brunnen drivs av solenergi.

Skolprojekt i Burkina Faso

Med solens hjälp skapar vi ljus vilket ger förutsättningar för ett betydligt tryggare boende för skolelever i östra delen av Burkina Faso.

Uppdaterad: 28 augusti 2023
Kontakta sidansvarig