Meny

Ny marknadschef på Bixia – ska få fler att göra ett aktivt klimatval

Peter Janefjord tillträdde tjänsten som marknadschef på elbolaget Bixia den 13 mars. Han kommer närmast från tjänsten som CRM-ansvarig på Bixia. Med sin erfarenhet av att arbeta med kundinsikt och kundlojalitet på Stadium, vill han nu få kunderna att få en relation till el och förstå vikten av att göra ett aktivt val.

– Vår bransch har inte lyckats fullt ut med att förklara för kunderna hur viktigt elvalet är ur ett klimatperspektiv, där ligger andra branscher långt före oss. El har historiskt varit en lågintresseprodukt där väldigt många kunder inte ens känner till vilket elbolag de har. Det vill jag ändra på, säger Peter Janefjord.

Bixia var tidiga med att knyta till sig småskaliga elproducenter av sol- vind- och vattenkraft. Idag är man det elbolag som köper in störst andel förnybar el direkt från producenter av förnybar el.

Närproducerad el och sunt bondförnuft

För att skapa en relation till produkten el har Bixia valt att lyfta fram några av sina totalt 1800 elproducenter i sin kommunikation. Under konceptet ”sunt bondförnuft” kommunicerar Bixia i olika kanaler, främst digitalt.

– Vi vill att våra kunder ska få en relation till de som producerar elen. Producenterna är klimathjältar och hjärtat i hela vår verksamhet. Vi vill visa våra kunder att det är riktiga människor, ofta bönder, som genom att investera i ett vindkraftverk, vattenkraftverk eller solpaneler bidrar till att vi får in mer förnybar el i vårt system, säger Peter Janefjord.

Samarbete med ICA

Under förra året inledde Bixia ett samarbete med ICA som innebär att alla ICAs kortkunder i erbjuds att teckna ett hållbart och förmånligt elavtal med Bixia som dessutom ger kunderna bonus på sin elanvändning.

– Vi är glada över samarbetet med ICA och ser att det kommer att gynna bådas våra affärer. Livsmedelsbranschen ligger långt före vår bransch när det gäller hållbarhet där det närproducerade och ekologiska fått stort genomslag. Min vision är att det ska vara lika självklart att välja närproducerad förnybar el som det är att välja närproducerad mat, säger Peter Janefjord.

Bilagor

Publicerad 2019-03-19 13:07
Uppdaterad: 19 mars 2019