Bixia logo
Meny

Köpa eller leasa solceller

Med solceller på taket sparar du pengar på hushållsel. Du ökar andelen förnybar elproduktion och vi betalar för elen du inte själv använder. Genom vår samarbetspartner Otovo kan du också välja om du själv vill äga din anläggning, eller hyra den till en förmånlig månadskostnad. Oavsett vilket, ser de till att guida dig till din mest optimala lösning.

Skatteavdrag för installation av solceller

Från och med 1 januari 2021 kan du som installerar solceller få 15 % skattereduktion på kostnaden för både arbete och material. Det gröna skatteavdraget kommer förenkla processen för dig som privatperson och fungerar på liknande sätt som ROT-avdraget.

Grönt skatteavdrag för installation av solceller

Hyra/leasa - från 349 kr/mån

  • Installation av certifierade installatörer
  • Underhåll och service av certifierade installatörer
  • Drift under hela perioden du hyr din anläggning
  • 20 års garanti *
  • Ingen kapitalinsats

* Otovo äger och underhåller solcellsanläggningen samt säkerställer att den producerar ström.

Jag vill hyra/leasa solceller

Direktbetalning - från 45 000 kr

  • Certifierade solpaneler
  • Installation av certifierade installatörer
  • Prisgaranti på din anläggning *

 

* Otovo matchar alltid priset om du hittar en billigare leverantör. Detta förutsatt att offerten inkluderar samma kostnader och effekt som vår offert.

Jag vill köpa solceller

Sälj ditt överskott till förmånligt pris

I samband med det här erbjudandet får du sälja tillbaka din överskottsproduktion till ett förmånligt pris - NordPools timspotpris + 10 öre per kWh.
Erbjudandet på 10 öre/kWh gäller i tre år, max 10 000 kWh/år och övergår sedan till Bixias ordinarie Nord Pools timspotpris.
Erbjudandet gäller enbart kunder som sätter upp solceller via Bixias samarbete med Otovo.

Relaterad information

Köp laddbox till din elbil

Har du en laddhybrid eller elbil på garageuppfarten? Nu kan du köpa laddboxar genom Bixia. Passa på att ta del av det gröna rotavdraget och investera i en säker laddlösning för din bil.

Sälj din överskottsel

Vi är ett av de bolag som köper in mest närproducerad, förnybar el i Norden. El som produceras lokalt från förnybara källor som sol, vind, vatten och biomassa.

Myter om solel

Det pratas mycket om solceller just nu. Myterna är många, tyvärr ofta missvisande och vissa påståenden är direkt felaktiga. Här reder vi ut några av de vanligaste myterna.

Uppdaterad: 21 juni 2021
Kontakta sidansvarig