Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Investera i solceller

Funderar du på att köpa solceller? Solceller är en lönsam investering som sänker dina elkostnader och hjälper vår planet. Tillsammans med vår samarbetspartner hjälper vi dig genom hela processen – från montering och installation, till självförsörjande elproducent.

Många fördelar med solceller

Att investera i solceller har många fördelar. Till exempel kan det sänka dina elkostnader med flera tusen kronor om året och höja värdet på din bostad. Dessutom har solceller en garanterad livslängd på 25–30 år som gör att du kan producera egen el under många år framöver. Med solceller på taket har du också rätt till skattereduktion på kostnaden för både arbete och material.

Skaffa solceller via Bixia

När du köper solceller via Bixia får du hjälp och stöttning av vår solcellspartner. Dessutom får du ett förmånligt produktionsavtal när du köper solceller via Bixia. Avtalet innebär att vi köper in din överskottsel till ett högre pris än om du skulle sälja elen på egen hand.

Gör en intresseanmälan!

Få upp till 50 000 kr i bidrag

Som privatperson kan du få bidrag vid installation av solceller – perfekt för dig som vill producera egen el med hjälp av solen. Här hittar du mer information om det gröna skatteavdraget för solceller.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar solceller?

Priset för en solcellsanläggning varierar och påverkas av en mängd olika faktorer – till exempel storlek, placering och kvalité. Lämna en intresseanmälan så berättar vi mer!

Solceller och solpaneler - allt du behöver veta

Är solceller lönsamma?

Ja, solceller är lönsamma av flera anledningar.

  • Det är en investering som sänker dina elkostnader.
  • Du kan sälja din överskottsel och därmed tjäna pengar.
  • De ökar värdet på din bostad.
  • Skatteavdrag för installation av solceller.
  • 100 % förnybar el.

Solceller och solpaneler - allt du behöver veta

Fungerar solceller på vintern?

Absolut! Sveriges nordliga klimat är optimalt för producering av solel under både sommar och vinter.

Fungerar solceller på vintern?

Kan jag få bidrag för solceller?

Från och med 1 januari 2023 kan du som privatperson ta del av det nya och utökade gröna skatteavdraget. Det är en skattereduktion på kostnaden för både arbete och material.

Nytt grönt skatteavdrag för installation av solceller och laddboxar

Relaterad information

Solceller och solpaneler – allt du behöver veta

Fler väljer att installera solpaneler av både ekonomiska och miljövänliga skäl. Men hur fungerar det egentligen och hur ska du gå till väga om du vill investera i solceller? Vi har samlat allt du behöver veta.

Så gör du för att sälja din överskottsel

Producerar du förnybar el via solceller? Då kan du sälja överskott av din produktion. Detta kallas för mikroproduktion och gör dig till en mikroproducent. Elen säljer du sedan till valfritt elbolag.

Vilka hustak passar för solceller?

Funderar du på att installera solceller på ditt hustak? Då har det säkert dykt upp en hel del funderingar – har taket rätt lutning, material och vinklar? Och kan skugga från närliggande träd påverka min solelsproduktion?

Uppdaterad: 18 juni 2024
Kontakta sidansvarig