Bixia logo
Meny

Investera i solceller

Funderar du på att köpa solceller? Det är en lönsam investering som gynnar både dig och planeten. Tillsammans med vår samarbetspartner 1KOMMA5° hjälper vi dig genom hela processen – från montering och installation, till självförsörjande elproducent.

Fördelar med solceller

  • Sänk dina elkostnader med flera tusen kronor per år
  • En hållbar och lönsam investering
  • Höjer värdet på din bostad
  • Solceller har en garanterad livslängd på 25-30 år
  • Skatteavdrag för installation av solceller

Skaffa solceller via Bixia

När du köper solceller via Bixia får du hjälp och stöttning av vår solcellspartner 1KOMMA5°. De levererar smarta energilösningar till Sveriges villa- och fastighetsägare med målet att uppnå en klimatneutral villamarknad år 2030. Dessutom får du ett förmånligt produktionsavtal när du går via Bixia. Avtalet innebär att vi köper in din överskottsel till ett högre pris än om du skulle sälja elen på egen hand.

Ditt solerbjudande

  • Sälj din överskottsel till Bixia för spotpris + 10 öre per kilowattimme*.
  • En trygg solcellspartner
  • En smidig helhetslösning med hjälp hela vägen
  • Producera 100 % förnybar el på ditt hustak

*Gäller i 3 år förutsatt att du samtidigt tecknar ett konsumentavtal hos Bixia.

Gör en intresseanmälan!

Få upp till 50 000 kr i bidrag

Du som privatperson kan få bidrag till installation av solceller. Ett perfekt tillfälle att äntligen få producera din egen el med hjälp av solen. Här hittar du mer information om det gröna skatteavdraget.

Relaterad information

Solceller och solpaneler – allt du behöver veta

Fler väljer att installera solpaneler av både ekonomiska och miljövänliga skäl. Men hur fungerar det egentligen och hur ska du gå till väga om du vill investera i solceller? Vi har samlat allt du behöver veta.

Så gör du för att sälja din överskottsel

Producerar du förnybar el via solceller? Då kan du sälja överskott av din produktion. Detta kallas för mikroproduktion och gör dig till en mikroproducent. Elen säljer du sedan till valfritt elbolag.

Vilka hustak passar för solceller?

Funderar du på att installera solceller på ditt hustak? Då har det säkert dykt upp en hel del funderingar – har taket rätt lutning, material och vinklar? Och kan skugga från närliggande träd påverka min solelsproduktion?

Uppdaterad: 18 april 2023
Kontakta sidansvarig