Bixia logo
Meny

Investera i solceller

Funderar du på att köpa solceller? Det är en lönsam investering som gynnar både dig och planeten. Tillsammans med vår samarbetspartner 1KOMMA5° hjälper vi dig genom hela processen – från montering och installation, till självförsörjande elproducent.

Gör en intresseanmälan!

Skaffa solceller via oss - få ett fördelaktigt produktionsavtal

Skaffar du solceller genom oss så kommer du få ett erbjudande om ett konkurrenskraftigt produktionsavtal.

  • Du får spotpris + 10 öre/kWh*

* Gäller i 3 år förutsatt att du samtidigt tecknar konsumtionsavtal.


Vi på Bixia arbetar för att öka andelen el från förnybara energikällor genom att köpa grön el från så många lokala elproducenter vi kan. Faktum är att vi är ett av de energibolag som köper in störst andel el från förnybara källor. Även din solelsproduktion blir en del av det arbetet.

Skatteavdrag för installation av solceller

Eftersom du kan ansöka om grönt avdrag samt skattereduktion för elen som du säljer, så är det lönsamt att vara solelsproducent.

Från och med 1 januari 2023 utökas det "gröna skatteavdraget" för installation av solceller*. Det innebär att du som installerar solceller kan få 20 % skattereduktion på kostnaden för både arbete och material. Det gröna skatteavdraget kommer förenkla processen för dig som privatperson och fungerar på liknande sätt som ROT-avdraget.

*Man är berättigad till det nya avdraget även om man har beställt solcellsanläggningen under 2022, så länge installationen sker 2023.

Grönt skatteavdrag för installation av solceller och laddboxar

Relaterad information

Solceller och solpaneler – allt du behöver veta

Fler väljer att installera solpaneler av både ekonomiska och miljövänliga skäl. Men hur fungerar det egentligen och hur ska du gå till väga om du vill investera i solceller? Vi har samlat allt du behöver veta.

Grönt skatteavdrag för installation av solceller

Ska du installera solceller på taket eller sätta upp en laddbox på garageuppfarten? Då kan du ta del av det gröna skatteavdraget – en skattereduktion på kostnaden för både arbete och material.

Så gör du för att sälja din överskottsel

Producerar du förnybar el via solceller? Då kan du sälja överskott av din produktion. Detta kallas för mikroproduktion och gör dig till en mikroproducent. Elen säljer du sedan till valfritt elbolag.

Uppdaterad: 22 mars 2023
Kontakta sidansvarig