Bixia logo
Meny

Investera i solceller för en hållbar framtid

Producera din egen gröna el och gör en garanterat lönsam investering tillsammans med oss på Bixia och vår samarbetspartner 1Komma5° (tidigare Cellsolar). Vi har även tagit fram ett bra produktionsavtal för dig när du ska sälja överskottselen till oss på Bixia.

Gör en intresseanmälan!

Skaffa solceller via oss - få ett fördelaktigt produktionsavtal

Skaffar du solceller genom oss så kommer du få ett erbjudande om ett konkurrenskraftigt produktionsavtal.

  • Du får spotpris + 10 öre/kWh*

* Gäller i 3 år förutsatt att du samtidigt tecknar konsumtionsavtal.


Vi på Bixia arbetar för att öka andelen el från förnybara energikällor genom att köpa grön el från så många lokala elproducenter vi kan. Faktum är att vi är ett av de energibolag som köper in störst andel el från förnybara källor. Även din solelsproduktion blir en del av det arbetet.

Skatteavdrag för installation av solceller

Eftersom du kan ansöka om grönt avdrag samt skattereduktion för elen som du säljer, så är det lönsamt att vara solelsproducent.

Från och med 1 januari 2023 utökas det "gröna skatteavdraget" för installation av solceller*. Det innebär att du som installerar solceller kan få 20 % skattereduktion på kostnaden för både arbete och material. Det gröna skatteavdraget kommer förenkla processen för dig som privatperson och fungerar på liknande sätt som ROT-avdraget.

*Man är berättigad till det nya avdraget även om man har beställt solcellsanläggningen under 2022, så länge installationen sker 2023.

Grönt skatteavdrag för installation av solceller och laddboxar

Relaterad information

Solceller och solpaneler - allt du behöver veta

Hur fungerar det egentligen? Vad behöver man veta och hur går man tillväga? Vi har samlat grundläggande information om solceller och solpaneler.

Grönt skatteavdrag för installation av solceller och laddboxar

Ska du installera solceller på taket eller sätta upp en laddbox på garageuppfarten? Då kan du ta del av det gröna skatteavdraget; en skattereduktion på kostnaden för både arbete och material.

Sälja el - så gör du för att sälja överskottsel

Du som producerar förnybar el via solceller kan sälja överskottet av din elproduktion. Det kallas för mikroproduktion vilket gör dig till mikroproducent. Elen säljer du till valfritt elbolag som matar in den på elnätet för andra att använda.

Uppdaterad: 14 december 2022
Kontakta sidansvarig