Just nu är det många som ringer till oss och väntetiden är längre än normalt. Vi besvarar alla våra ärenden i turordning.
Du kan lösa många av dina ärenden genom att logga in på Mina Sidor och här kan du få svar på många frågor om elpriset och elmarknaden.

Regeringen har nu kommit med ett förslag om högkostnadsskydd för höga elpriser, mer information hittar du hos Svenska Kraftnät:
Stöd till elanvändare - Svenska Kraftnät

Bixia logo
Meny

JGA väljer 100 procent förnybar el

J G Anderssons sågverk (JGA) i Linneryd Småland producerar omkring 250 000 kubikmeter virke per år. Råvaran, den svenska skogen, är både förnybar, återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar. Nu har företaget sett till att även den el de använder är 100 procent förnybar genom ett nytt avtal med elbolaget Bixia.

 

– Hållbarhetsperspektivet är integrerat i vår vardag och går hand i hand med våra affärsstrategier. Därför var det ett naturligt steg för oss att använda 100 procent förnybar energi i vår produktion som dessutom gynnar lokala elproducenter, säger Claes Andersson, VD på JGA.

På elbolaget Bixia arbetar man sedan länge aktivt med omställningen mot ett förnybart energisystem. Här kommer stora delar av elen från lokala lantbrukare som, förutom att odla mat även producerar el från sol, vind och vatten. De senaste åren har Bixia märkt att intresset för förnybar och närproducerad el har ökat bland företagskunderna.

– Allt fler kunder bryr sig om var elen de köper kommer ifrån och det gynnar oss på Bixia. Vi är det elbolag som köper in störst andel förnybar el direkt från lokala producenter. En avgörande faktor för att bromsa klimatförändringarna handlar om att ställa om våra energisystem till förnybart. Då är det viktigt att företagen förstår värdet av elens ursprung och att de gör ett aktivt val, säger Christian Andersson, företagssäljare på Bixia.

Nytt elavtal har fått ett uppsving

Det avtal som JGA Såg har tecknat med Bixia kallas Bixia Framtid och är ett mixat pris där man kombinerar tryggheten i ett fast pris med möjligheterna i ett rörligt elpris. Det här avtalet har blivit mycket populärt det senaste året då priserna har varierat kraftigt.

– Under 2020 tog vi fram den här produkten som förvaltas av våra egna krafthandlare. Avtalet innebär att kunden köper 100 procent förnybar el, samtidigt som de har samma villkor som stora portföljförvaltningskunder och på så sätt minimerar sina risker, förklarar Christian Andersson.

För mer information kontakta:

Christian Andersson, Key Account Manager på Bixia
christian.andersson@bixia.se
0470-70 33 32

Claes Andersson, VD JGA
ca@jga.se
0470-76 11 88

 

Publicerad 2022-01-19 07:00
Uppdaterad: 19 januari 2022