Bixia logo
Meny

Bixia Timpris

Följer du elprisets utveckling, är engagerad i din elförbrukning och kan styra när du använder elen hemma? Med ett timprisavtal kan du styra delar av din elförbrukning till när priset är som mest förmånligt och spara värdefulla kronor på el.

Bixia Timpris i korthet

 

Se ditt pris och teckna elavtal

Se tidigare priser

Här har vi samlat tidigare elpriser för vårt timprisavtal.

Tidigare elpriser för Bixia Timpris

När är elen som billigast?

Elpriset stiger i takt med efterfrågan. Det innebär att elen är som dyrast under dagtid, med toppar på morgon och kväll, när flest personer använder el. Sent på kvällen och under natten är elen generellt billigare.

Spotpris på el

Passar timprisavtal för alla?

Nej, ett timprisavtal passar inte alla och blir inte heller billigare per automatik. Du betalar för elen du använder varje timme, till det pris som gäller just då och det är därför viktigt att du kan styra och påverka din förbrukning. Om följande påståenden stämmer in på dig kan du dra fördel av att välja timpris:

  • Du bor i villa eller radhus.
  • Du följer elprisets utveckling och är redo att anpassa din förbrukning därefter.
  • Du har smarta system i hemmet som gör att du kan styra och planera din förbrukning till när priset är lägre.

Eftersom du betalar timme för timme behöver du kunna flytta din förbrukning till lågpristimmarna för att ett timprisavtal ska vara fördelaktigt. Kan du inte det kan timpris i stället bli dyrare för dig. Timpris lönar sig heller sällan om du bor i hyres- eller bostadsrätt.

Du behöver ha en timmätt elmätare

För att kunna teckna ett timprisavtal behöver din elmätare mäta förbrukningen per timma, inte per månad. Det är ditt elnätsföretag som ställer om din mätare till timmättning och du kan göra din ansökan på två sätt. Antingen tar du kontakt med ditt elnätsföretag själv eller också hjälper vi dig med det i samband med att du tecknar timprisavtal. Elnätsföretaget är skyldiga att ställa om din mätare inom tre månder från att de tagit emot din förfrågan.

Innan du tecknar Bixia Timpris

Innan du väljer Bixia Timpris är det viktigt att tänka på att ditt elnätsbolag inte har någon skyldighet att lägga tillbaka dig på månadsmätning om du skulle vilja byta tillbaka. För att vara på säkra sidan är det bra att kontakta ditt elnätsbolag och fråga innan du går över till timmätning.

Uppdaterad: 30 maj 2023
Kontakta sidansvarig