Bixia logo
Meny

Bixia Miljöfond

Som kund hos oss på Bixia är du med och bidrar till en mer hållbar samhällsutveckling genom att öka andelen el från förnybara energikällor. Men du bidrar också till Bixia Miljöfond. Det är en fond som varje år fördelar pengar till projekt som gör konkret skillnad för vårt klimat och kommande generationer.

För mer förnybar el 

Syftet med Bixia Miljöfond har alltid varit att stötta konkreta projekt som ser till att vi får mer lokalproducerad el från förnybara energikällor och åtgärder som minskar elanvändningen. Men vi stöttar även projekt och initiativ som bidrar till en hållbar klimatomställning. En omställning som främjar nya klimatinnovationer och hjälper människor runt om i världen som redan drabbats av klimatförändringarna.

Sedan starten 2008 har vi stöttat flera hundra projekt och delat ut närmare en miljon kronor per år. Merparten av projekten är kopplade till investeringar av solceller och tack vare dessa solinstallationer besparar vi klimatet stora mängder koldioxid varje år.

Erikshjälpen är en av våra bidragstagare från Bixia Miljöfond. Genom vårt samarbete har vi skapat förutsättningar för viktiga solcellesprojekt i delar av världen där tillgången till el inte är en självklarhet.

Bixia Klimathjälte

Från och med 2021 avsätter vi nu en del av miljöfonden till ett klimatstipendium som går under namnet Bixia Klimathjälte. Hit kan alla nominera någon som gör något bra för klimatet. Vinnaren får ta del av en summa pengar från miljöfonden, som ett stöd och en uppmuntran att fortsätta sitt inspirerande arbete.

Bixia Klimathjälte

Hur fungerar Bixia Miljöfond?

Varje månad avsätter vi en summa pengar för varje Bixiakund, vilket just nu blir ungefär 600-700 000 kronor varje år. Dessa pengar fördelas till projekt som gör verklig skillnad för miljö och klimat, både i Sverige och övriga världen. Målsättningen är att stötta konkreta projekt för att öka den lokalproducerade förnybara elen och initiativ som bidrar till ett mer hållbart klimat.

Har du frågor om Bixia Miljöfond?

Har du frågor om Bixia Miljöfond, kontakta vår kundservice:

Telefon: 0771-60 30 30
Mejl: miljofond@bixia.se

Solprojekt med Erikshjälpen

Erikshjälpen ger liv till barns drömmar och är en av bidragstagarna av Bixia Miljöfond. Vårt samarbete möjliggör viktiga solcellsprojekt i delar av världen där tillgången till el inte är en självklarhet.

Bixias hållbarhetsarbete

Att arbeta med hållbar utveckling är en naturlig del i vår verksamhet och en stark drivkraft i vårt dagliga arbete. Läs om hur vi arbetar med hållbarhetsfrågor där vi ser att vi kan göra störst skillnad. 

Bixia Klimathjälte

För att uppmuntra goda klimatinitiativ instiftade vi år 2021 ett klimatstipendium. Vinnaren får ta del av 250 000 kronor som ett stöd och en uppmuntran för ett fortsatt inspirerande arbete.

Uppdaterad: 30 mars 2023
Kontakta sidansvarig