Bixia logo
Meny

Lokalproducerad el

Vi på elbolaget Bixia ser till att du får både förnybar och lokalproducerad el. Det gör vi med hjälp av våra lokala elproducenter - vanliga människor som har ett vindkraftverk eller vattenkraftverk på sin gård, eller som har satt upp solpaneler på taket.

Grön el från lokala elproducenter

Vi på Bixia arbetar för att öka andelen el från förnybara energikällor. Vi gör det bland annat genom att köpa grön el från så många lokala elproducenter vi kan. Eftersom den lokalproducerade elen också är hundra procent förnybar är den utan tvekan det bästa alternativet för klimatet. Om vi gynnar lokala verksamheter bygger vi också upp vår egen hembygd.

Idag har vi lokala elproducenter över hela Sverige, och en tredjedel av all el vi säljer vidare kommer från dessa. Och mer ska det bli!

Ursprungsgarantier

Den lokalproducerade elen vi säljer kommer från många olika lokala elproducenter, och vi kan alltid garantera ursprunget till elleveransen. Det gör vi genom att vi köper in så kallade ursprungsgarantier från elproducenten. Det är den garantin som är vårt ”bokföringsverifikat” på att elen verkligen är från en förnybar källa, såsom vindkraft eller vattenkraft.

Välj lokalproducerad el med vårt tillval Bixia Nära

En bättre framtid kan bara skapas genom handling. Vår lokalproducerade el kommer från samma gårdar och människor som odlar maten du äter. Att välja den är ett medvetet val som gör verklig skillnad för människor och miljö. Det är vad vi på Bixia kallar sunt bondförnuft. 

När du väljer lokalproducerad el från Bixia genom tillvalet Bixia Nära är du med och stöttar utbyggnaden av mer förnybar och lokalproducerad el i ditt område. Då går en del av det du betalar för elen tillbaka till din lokala elproducent.

Förutom att du är med och stärker det lokala näringslivet ser du till att elen produceras nära där du bor, vilket minskar nätförluster vid transport i elledningarna.

 

Bixia Nära

Fördelar med lokalproducerad el

  • Elen produceras nära där du bor, vilket minskar nätförluster vid transport.
  • Du är med och stärker det lokala näringslivet och bygger en hållbar elproduktion.
  • En del av det du betalar för elen går direkt tillbaka till de lokala elproducenterna.
    Det bidrar till att de kan fortsätta öka den förnybara elproduktionen.
  • Alltid 100 % förnybar el!

 

Innehållet går inte att se på grund av att du inte tillåter alla cookies på webbplatsen.
Ändra inställningar för kakor/cookies

Vad är närproducerad el?

Relaterad information

Välj 100 % förnybar el

Genom att komplettera ditt elavtal med Bixia Nära är du med och stöttar din lokala elproducent, samtidigt som du möjliggör utbyggnaden av förnybar och lokalproducerad el.  

Välj Bixia Nära

När du väljer lokalproducerad el från Bixia genom tillvalet Bixia Nära är du med och stöttar utbyggnaden av mer förnybar och lokalproducerad el i ditt område. Då går en del av det du betalar för elen tillbaka till dina lokala elproducenter.

Träffa våra lokala producenter

På Bixia arbetar vi aktivt för att öka andelen lokalproducerad el från förnybara energikällor som sol, vind, vatten och biomassa. Och det gör vi med en stark tro på våra lokala producenter.

Uppdaterad: 24 mars 2023
Kontakta sidansvarig