Bixia logo
Meny

Sälja el

Vill du sälja överskottselen från din egen produktion? Vi på Bixia är ett av de elbolag som köper in mest närproducerad el i Sverige och söker hela tiden efter fler som vill producera och sälja el. Det är viktigt för oss på Bixia att bidra till en grönare, friskare och mer hållbar förändring. Därför driver vi utbyggnaden av närproducerad el från förnybara energikällor genom att främja lokala initiativ och satsa på lokala producenter.


Solceller på villa eller fastighet

Har du redan solceller på ditt tak och önskar sälja din överskottsel? Här hittar du information om hur du blir producent.

Så här gör du för att börja sälja din el

För att sälja din överskottsel till Bixia, fyll i blanketten "Avtal för solelsproduktion" och skicka in den till oss. 

OBS! Det är viktigt att du fyller i din produktionsanläggnings anläggnings-ID och inte elavtalets.

Blankett: Avtal för solelsproduktion

Erbjudande vid försäljning av överskottsel

  • Fri årsavgift
  • Experthjälp vid frågor kring solelsproduktion
  • Nord Pools timspotpris för din överproduktion av solel

Avtalsvillkor för inköp av elkraft från solcellsproduktion

Kontakta oss

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Kundservice


Vindkraft, vattenkraft och solpark

Vi är direktaktörer på elbörsen Nord Pool och handlar av lokala produktionsanläggningar från vind, vatten, sol och biomassa. Prissättningen sker utifrån gällande priser på elbörsen Nord Pool, men självklart kan du välja att sälja till fast eller rörligt pris. I vårt pris ingår alltid balansansvar.

Vi köper även dina elcertifikat, antingen löpande månadsvis eller vid utvalda tillfällen. Priset sätts utifrån rådande marknadspris. Marknaden för el med miljövärde, det vill säga specificerad produktion eller produktion med garanterat ursprung utvecklas hela tiden. Vi följer naturligtvis detta noga. Vi utvecklar våra affärer i takt med att marknaden förändras.

Produktblad för producent

Fem anledningar till varför du ska sälja el till Bixia

  1. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och enkel administration.
  2. Vi erbjuder rådgivning, nyhetsbrev och möjlighet att delta på regelbundna producentträffar.
  3. Vi satsar stort på inköp av närproducerad el.
  4. Vi ger full support vid uppstart av nya verk och vid övergång till oss.
  5. Vi på Bixia tror på det vi gör och på en grönare framtid. Våra producenter är våra hjältar och tillsammans med våra kunder är vi med och bygger ut sol-, vind- och vattenkraften.

Kontakta oss

Våra erfarna och skickliga experter ger dig råd och information om hur du säljer din närproducerade el från vindkraft, vattenkraft eller solpark.

Kontakta oss - producentrådgivning

 

Relaterad information

Elcertifikat, elområden & ursprungsgarantier

Elcertifikat, elområden och ursprungsgarantier är tre begrepp som ofta dyker upp när vi pratar produktion och försäljning av el. Här förklarar vi hur begreppen hänger ihop, hur de används på elmarknaden och vilken betydelse de har för dig som slutkund av el.

Träffa våra närproducenter

Vi är idag ett av de elbolag i Norden som köper in störst andel närproducerad el från förnybara källor som sol, vind, vatten och biomassa. Här möter du några av våra närproducenter.

Köp solceller

Med solceller på taket producerar du din egen el samtidigt som du sparar pengar. Du ökar andelen förnybar elproduktion och vi betalar för elen du inte själv använder.

Uppdaterad: 12 januari 2023
Kontakta sidansvarig