Bixia logo
Meny

Sälja el

Vill du sälja din egen el? Vi på Bixia söker hela tiden efter fler som både vill producera egen el och sälja el. Det är viktigt för oss på Bixia att bidra till en grönare, friskare och mer hållbar förändring. Därför driver vi utbyggnaden av närproducerad el från förnybara energikällor genom att främja lokala initiativ och satsa på lokala producenter.

Producera egen el och sälj överskottet

Den rätta vägen till mer förnybar energi i Sverige är en ökad egen elproduktion från sol, vind, vatten och biomassa – det är vi övertygade om. Därför gör vi det enkelt och lönsamt för dig att sälja din överskottsel till oss.

Vi är direktaktörer på elbörsen Nord Pool och handlar av lokala produktionsanläggningar från vind, vatten, sol och biomassa. Prissättningen sker utifrån gällande priser på elbörsen Nord Pool, men självklart kan du välja att sälja till fast eller rörligt pris. I vårt pris ingår alltid balansansvar.

Vi köper även dina elcertifikat, antingen löpande månadsvis eller vid utvalda tillfällen. Priset sätts utifrån rådande marknadspris. Marknaden för el med miljövärde, det vill säga specificerad produktion eller produktion med garanterat ursprung utvecklas hela tiden. Vi följer naturligtvis detta noga. Vi utvecklar våra affärer i takt med att marknaden förändras.

Fem anledningar till varför du ska sälja el till Bixia

  1. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och enkel administration.
  2. Vi erbjuder rådgivning, nyhetsbrev och möjlighet att delta på regelbundna producentträffar.
  3. Vi satsar stort på inköp av närproducerad el.
  4. Vi ger full support vid uppstart av nya verk och vid övergång till oss.
  5. Vi på Bixia tror på det vi gör och på en grönare framtid. Våra producenter är våra hjältar och tillsammans med våra kunder är vi med och bygger ut sol-, vind- och vattenkraften.

Gör så här för att sälja din el till Bixia

För att kunna börja sälja din el till Bixia behöver du ladda ner vår anmälningsblankett, fylla i den och skicka in den till oss.

Avtal för solelsproduktion, blankett

Solceller

Du kan producera din egen förnybara el och spara pengar med hjälp av solceller på taket. Överskottselen kan du sälja till oss på Bixia.

Bixia Miljöfond

Vi vill medverka till mer el från förnybara energikällor – inte bara sälja den som redan finns. Därför har vi startat Bixia Miljöfond, för att gynna mindre och lokala producenter av förnybar energi.

Träffa elproducenter nära dig

Vi är idag ett av de elbolag i Norden som köper in störst andel närproducerad el – det vill säga el som produceras lokalt från förnybara källor som sol, vind, vatten och biomassa. Här möter du några av våra närproducenter.

Har du frågor om att sälja el? Kontakta våra personliga rådgivare!

Våra erfarna och skickliga experter kan ge dig råd och information om hur du säljer din närproducerade el till oss.

Contact card image

Johan Tholf

Krafthandlare

Contact card image

Bengt Carlsson

Krafthandlare

Contact card image

Henric Karlsson

Krafthandlare

Contact card image

Eric Constantien

Chef Inköp Produktion

Kontakta sidansvarig