Bixia logo
Meny

Sälja el

Vill du sälja överskottselen från din egen produktion? Vi på Bixia är ett av de elbolag som köper in mest närproducerad el i norden och söker hela tiden efter fler som vill producera och sälja el. Det är viktigt för oss på Bixia att bidra till en grönare, friskare och mer hållbar förändring. Därför driver vi utbyggnaden av närproducerad el från förnybara energikällor genom att främja lokala initiativ och satsa på lokala producenter.

Solceller på villa eller fastighet

Har du redan solceller på ditt tak och önskar sälja din överskottsel? Här hittar du information om hur du blir producent.

Så här gör du för att börja sälja din el

För att sälja din överskottsel till Bixia, fyll i blanketten "Avtal för solelsproduktion" och skicka in den till oss. 

Blankett: Avtal för solelsproduktion

Erbjudande vid försäljning av överskottsel

  • Fri årsavgift
  • Experthjälp vid frågor kring solelsproduktion
  • Nord Pools timspotpris för din överproduktion av solel

Avtalsvillkor för inköp av elkraft från solcellsproduktion

Har du frågor?

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Kundservice


Vindkraft, vattenkraft och solpark

Vi är direktaktörer på elbörsen Nord Pool och handlar av lokala produktionsanläggningar från vind, vatten, sol och biomassa. Prissättningen sker utifrån gällande priser på elbörsen Nord Pool, men självklart kan du välja att sälja till fast eller rörligt pris. I vårt pris ingår alltid balansansvar.

Vi köper även dina elcertifikat, antingen löpande månadsvis eller vid utvalda tillfällen. Priset sätts utifrån rådande marknadspris. Marknaden för el med miljövärde, det vill säga specificerad produktion eller produktion med garanterat ursprung utvecklas hela tiden. Vi följer naturligtvis detta noga. Vi utvecklar våra affärer i takt med att marknaden förändras.

Produktblad för producent

Fem anledningar till varför du ska sälja el till Bixia

  1. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och enkel administration.
  2. Vi erbjuder rådgivning, nyhetsbrev och möjlighet att delta på regelbundna producentträffar.
  3. Vi satsar stort på inköp av närproducerad el.
  4. Vi ger full support vid uppstart av nya verk och vid övergång till oss.
  5. Vi på Bixia tror på det vi gör och på en grönare framtid. Våra producenter är våra hjältar och tillsammans med våra kunder är vi med och bygger ut sol-, vind- och vattenkraften.

Kontakta oss

Våra erfarna och skickliga experter ger dig råd och information om hur du säljer din närproducerade el från vindkraft, vattenkraft eller solpark.

Contact card image

Johan Tholf

Krafthandlare

Contact card image

Bengt Carlsson

Krafthandlare

Contact card image

Henric Karlsson

Krafthandlare

Contact card image

Eric Constantien

Chef Inköp Produktion

Relaterad information

Träffa elproducenter nära dig

Vi är idag ett av de elbolag i Norden som köper in störst andel närproducerad el från förnybara källor som sol, vind, vatten och biomassa. Här möter du några av våra närproducenter.

Vad är elcertifikat, elområden och ursprungsgarantier?

Elcertifikat, elområden och ursprungsgarantier är tre begrepp som ofta dyker upp när vi pratar produktion och försäljning av el. I den här artikeln förklarar vi hur begreppen hänger ihop, hur de används på elmarknaden och vilken betydelse de har för dig som slutkund av el.

Köp eller leasa solceller

Med solceller på taket producerar du din egen el samtidigt som du sparar pengar. Du ökar andelen förnybar elproduktion och vi betalar för elen du inte själv använder. Du kan även välja om du vill äga eller hyra din anläggning till en förmånlig månadskostnad.

Uppdaterad: 11 oktober 2021
Kontakta sidansvarig