Bixia logo
Meny

El från naturens krafter. Nära dig.

Att välja ett elavtal är inte alltid lätt, men oavsett vad du väljer vill vi att det ska vara ett medvetet val. För vi vet att förändringen börjar här och nu. Med dig och dina val. Med sol, vind och vatten. Med 100 % förnybar el från elproducenter nära dig.

Innehållet går inte att se på grund av att du inte tillåter alla cookies på webbplatsen.
Ändra inställningar för kakor/cookies

Med sol och vind. Med forsens kraft.

Världen förändras och för att kunna göra hållbara och medvetna val som bidrar till positiv förändring tror vi på att stanna upp och ta vara på det som finns här. Nära dig.

Därför erbjuder vi bara 100 % förnybar el från energikällor som sol, vind och vatten. Elen produceras i sin tur av producenter runt om i vårt avlånga land – från Kiruna i norr, till Trelleborg i söder. Och tillsammans med våra producenter och kunder ökar vi mängden förnybar el, hela tiden.

Men vi nöjer oss inte där. Vi vill förändra branschen och strävar efter en värld som drivs av enbart förnybar energi och där andelen lokalproducerad el alltid ökar. Vi vill skapa en värld att växa i, därför gör just ditt val skillnad.

Allting finns närmre. Mycket närmre än du tror.

På en gård utanför Katrineholm bor Emelie. Just nu dignar fruktträden av gulgröna äpplen, och på grusgången utanför huset springer hunden. Emelie är månskensbonde – och en av våra elproducenter. Hon producerar egen el via solceller på taken på uthusen, och den solel som blir över säljer Emelie till Bixia. På så sätt kan fler få lokalproducerad el, vilket bidrar till den gröna energiomställningen.

– Jag pendlar till mitt arbete och det känns väldigt bra i hjärtat att kunna ladda elbilen med egen el. Jag vill vara med och inspirera min omgivning till ett mer hållbart och cirkulärt tänk, och det handlar ju om allt från solcellerna på vårt tak, till att ta vara på frukten i trädgården, säger Emelie.

Vilket elavtal är du?

För att bidra till en hållbar förändring erbjuder vi endast 100 % förnybar el, så oavsett vilket elavtal som passar dig bäst kan du alltid vara säker på att du har gjort ett val som är bra för miljön. Med ett elavtal hos oss är du dessutom med och stöttar Emelie – och tusentals andra lokala producenter nära dig.

 

Bixia Timpris

Följer du elprisets utveckling med spänning? Är du engagerad i din elförbrukning och kan styra när du använder elen? Då kan ett timprisavtal vara något för dig.

Bixia Rörligt elpris

Du vill behålla flexibiliteten, men du varken vill, orkar eller kan hålla koll på timpriserna. Då är förmodligen ett rörligt elavtal det bästa alternativet för dig.

Ditt elgeni i fickan.

Vill du få koll på din elförbrukning? I vår app Mitt Bixia kan du se hur mycket el du använder och följa dagens prisutveckling. Med små medel kan du med hjälp av appen sänka dina elkostnader och göra fler energismarta val.

 

Vi har gjort en låt!

Känslan av solens värmande strålar mot huden, vinden som susar i trädkronorna och det eviga bruset från havet är alla påminnelser om att naturen är något alldeles särskilt. ”Så nära dig.” är vår hyllning, vår kärleksförklaring och vårt tack till naturens krafter. Tack vare dem kan vi skapa en hållbar vardag. Den här låten är en påminnelse om att naturen alltid finns nära – även när du befinner dig mitt i stadens puls. Lyssna på vår hyllning på Spotify!

 

 

Lyssna på "Så nära dig" på Spotify