Just nu är det många som ringer till oss och väntetiden är längre än normalt. Vi besvarar alla våra ärenden i turordning.
Du kan lösa många av dina ärenden genom att logga in på Mina Sidor och här kan du få svar på många frågor om elpriset och elmarknaden.

Regeringen har nu kommit med ett förslag om högkostnadsskydd för höga elpriser, mer information hittar du hos Svenska Kraftnät:
Stöd till elanvändare - Svenska Kraftnät

Bixia logo
Meny

Rörligt elpris

Rörligt elpris innebär att elpriset kan variera från månad till månad. Det passar dig som är flexibel och aktivt följer prisutvecklingen på elmarknaden. Hos Bixia får du alltid 100 % förnybar el.

Rörligt elpris i korthet


DiagramBixiasProdukter.png

  • Ingen bindningstid och du byter avtalsform när du vill
  • Ditt elpris varierar från månad till månad
  • Elpriset följer marknadspriset på elbörsen Nord Pool
  • Tillgång och efterfrågan påverkar elpriset vilket brukar ge de lägsta kostnaderna över tid
  • Alltid 100 % förnybar el
  • Bixia Miljöfond ingår

 

Jag vill teckna elavtal

 

Rörligt elpris följer elmarknadens svängningar

Rörligt elpris innebär att avtalet följer prisutvecklingen på elmarknaden. När spotpriset på elbörsen Nord Pool förändras följer det rörliga priset med. Det är tillgång och efterfrågan som sätter elpriset, men sett över tid är det oftast lönsamt att ha ett rörligt elpris. I det rörliga elpriset ingår även elcertifikatsavgiften. Det som tillkommer utöver det rörliga elpriset är en fast avgift. Vi är även en schysst elhandlare och självklart ingår 100 % förnybar el.

Historiska elpriser för rörligt pris

Välj bindningstid när du vill

När du väljer rörligt elpris hos Bixia har du ingen bindningstid och kan kostnadsfritt byta till annat Bixia-avtal när som helst. Rörligt elpris tecknar du tillsvidare och har en uppsägningstid på 14 dagar.

Teckna rörligt elpris

Viktigt att tänka på innan du tecknar rörligt elpris, har du en timavläst elmätare kan ditt elhandelsbolag eventuellt debitera dig per timme.

Uppdaterad: 13 oktober 2022
Kontakta sidansvarig