Bixia logo
Meny

Rörligt elpris

Följer du aktivt utvecklingen på elmarknaden och har marginal för när priset når sina toppar? Bixia Rörligt elpris passar dig som har en flexibel ekonomi och är förberedd på ett elpris som, i takt med svängningar på marknaden, varierar från månad till månad.

Rörligt elpris i korthet

  • Ditt elpris följer marknadens svängningar och varierar från månad till månad
  • Ditt elpris baseras på snittet på all förbrukning i ditt elområde
  • Priset påverkas av tillgång och efterfrågan, vilket brukar ge de lägsta kostnaderna över tid
  • 100 % förnybar el
  • Ingen bindningstid
  • Bidrar till Erikshjälpen via Bixia Miljöfond
  • Webbpris 39kr/mån + 5 öre/kWh på inköpspriset

 

Se ditt pris och teckna elavtal

Se tidigare priser

Här har vi samlat tidigare elpriser för ett rörligt avtal.

Tidigare elpriser för Bixia Rörligt elpris

Så fungerar rörligt elpris

Rörligt elpris innebär att avtalet följer prisutvecklingen på elmarknaden. När spotpriset på elbörsen Nord Pool förändras följer det rörliga priset med. Det är tillgång och efterfrågan som sätter elpriset, men sett över tid är det oftast lönsamt att ha ett rörligt elpris.

I det rörliga elpriset ingår även elcertifikatsavgiften. Det som tillkommer utöver det rörliga elpriset är en fast avgift. Vi är även en schysst elhandlare och självklart ingår 100 % förnybar el.

Ingen bindningstid

Bixia Rörligt elpris har ingen bindningstid och du kan, närsomhelst och helt kostnadsfritt, byta till ett annat Bixia-avtal. Avtalet är tillsvidare och har en uppsägningstid på 14 dagar. 

Innan du tecknar elavtal

Viktigt att tänka på innan du tecknar Bixia Rörligt elpris: Om du har en timavläst elmätare kan ditt elhandelsbolag eventuellt debitera dig per timme i stället.

Relaterad information

Appen Mitt Bixia

Ta kontroll över din elförbrukning och minska din klimatpåverkan med vår app Mitt Bixia. I den kan du följa din elanvändning och påverka din förbrukning för att sänka dina elkostnader.

Sveriges elmarknad

Hur fungerar den svenska elmarknaden och varför påverkas elpriserna i Sverige av övriga Europa? Det finns många faktorer som påverkar den svenska elmarknaden. Här går vi igenom dem!

Lokalproducerad el

Tillsammans med våra lokala elproducenter – vanliga människor med solceller på taket eller ett vindkraftverk på gården – ser vi till att elen du betalar för är både förnybar och lokalproducerad.

Uppdaterad: 09 augusti 2023
Kontakta sidansvarig