Bixia logo
Meny

Rörligt elpris

Rörligt elpris innebär att elpriset kan variera från månad till månad. Det passar dig som är flexibel och aktivt följer prisutvecklingen på elmarknaden. Hos Bixia får du alltid 100 % förnybar el.

Kort om rörligt elpris


BixiaFramtid_vs_FastRorligt.png

  • Ingen bindningstid och du byter avtalsform när du vill.
  • Ditt elpris varierar från månad till månad.
  • Elpriset följer marknadspriset på elbörsen Nord Pool.
  • Tillgång och efterfrågan påverkar elpriset vilket brukar ge de lägsta kostnaderna över tid.
  • Alltid 100 % förnybar el.
  • Bixia Miljöfond ingår - du bidrar till mer närproducerad el från förnybara källor.

 

Jag vill teckna elavtal

 

Rörligt elpris följer elmarknadens svängningar

Rörligt elpris innebär att avtalet följer prisutvecklingen på elmarknaden. När spotpriset på elbörsen Nord Pool förändras följer det rörliga priset med. Det är tillgång och efterfrågan som sätter elpriset, men sett över tid är det oftast lönsamt att ha ett rörligt elpris. I det rörliga elpriset ingår även elcertifikatsavgiften. Det som tillkommer utöver det rörliga elpriset är en fast avgift.

Historiska elpriser för rörligt pris

Bixia Miljöfond ingår

Oavsett vilken typ av elavtal du väljer via Bixia så är det viktigt att veta att din el gör skillnad. Vi erbjuder endast elavtal med förnybar och närproducerad el, eftersom vi anser att det är det allra bästa för vår miljö och framtid. Vi hoppas att allt fler ska se närproducerad el på samma sätt som närproducerad mat. Du tar ett klimatansvar genom att välja ett elavtal som gör skillnad.

Bixia Miljöfond

Välj bindningstid när du vill

När du väljer rörligt elpris hos Bixia har du ingen bindningstid och kan kostnadsfritt byta till annat Bixia-avtal när som helst. Rörligt elpris tecknar du tillsvidare och har en uppsägningstid på 14 dagar.

Kundservice

Kontakta gärna oss på Bixia om du har några frågor om rörligt elpris eller behöver hjälp med att välja ett elavtal som passar dig.

Kontakta Kundservice

Uppdaterad: 25 maj 2022
Kontakta sidansvarig