Bixia logo
Meny

Rörligt elpris

Rörligt elpris innebär att priset kan variera från månad till månad. Det passar dig som är flexibel och aktivt följer utvecklingen på elmarknaden. Hos Bixia får du alltid 100 % förnybar el.

Rörligt elpris i korthet

  • Ingen bindningstid och du byter avtalsform när du vill
  • Ditt pris varierar från månad till månad
  • Elpriset följer marknadspriset på elbörsen Nord Pool
  • Tillgång och efterfrågan påverkar priset, vilket brukar ge de lägsta kostnaderna över tid
  • Alltid 100 % förnybar el
  • Bixia Miljöfond ingår

Se ditt pris och teckna elavtal

Se tidigare priser

Här har vi samlat tidigare elpriser för ett rörligt avtal.

Historiska elpriser för Bixia Rörligt elpris

Så fungerar rörligt elpris

Rörligt elpris innebär att avtalet följer prisutvecklingen på elmarknaden. När spotpriset på elbörsen Nord Pool förändras följer det rörliga priset med. Det är tillgång och efterfrågan som sätter elpriset, men sett över tid är det oftast lönsamt att ha ett rörligt elpris.

I det rörliga elpriset ingår även elcertifikatsavgiften. Det som tillkommer utöver det rörliga elpriset är en fast avgift. Vi är även en schysst elhandlare och självklart ingår 100 % förnybar el.

Ingen bindningstid

Bixia Rörligt elpris har ingen bindningstid och du kan, närsomhelst och helt kostnadsfritt, byta till ett annat Bixia-avtal. Avtalet är tillsvidare och har en uppsägningstid på 14 dagar. 

Innan du tecknar elavtal

Viktigt att tänka på innan du tecknar Bixia Rörligt elpris: Om har du en timavläst elmätare kan ditt elhandelsbolag eventuellt debitera dig per timme i stället.

Uppdaterad: 24 mars 2023
Kontakta sidansvarig