Bixia logo
Meny

Gekås tecknar hållbart elavtal med Bixia

Med nära fem miljoner besökare om året är Gekås i Ullared Sveriges populäraste besöksmål. Butiksytan i varuhuset är 45 000 kvadratmeter och kan rymma 8 900 kunder samtidigt. Utöver butiksytan finns lager, kontor, hotell och restauranglokal. Med en sammanlagd yta på cirka 114 000 kvadratmeter jobbar Gekås aktivt för att hålla nere energiförbrukningen. Nu har de tecknat avtal med Bixia som innebär att hela verksamheten förses med förnybar el från den 1 oktober.

 

Gekås och Bixias kundansvarig Christian

 

- Hållbarhetsperspektivet är integrerat i vår vardag och går hand i hand med våra affärsstrategier där vi tar ansvar för hela värdekedjan, från produktidé till försäljning och återvinning. Självklart är energifrågan en mycket viktig del av vårt miljöarbete då vi har en förbrukning på cirka 25 000 MWh per år. Vi har sedan flera år köpt förnybar el, vilket för oss varit ett självklart val. Med det nya avtalet med Bixia gynnar vi även fortsatt lokala elproducenter, säger Magnus Larsson, fastighetstekniskt ansvarig på Gekås i Ullared.

Fler företagskunder gör hållbara elval

På Bixia arbetar vi sedan länge aktivt med omställningen mot ett förnybart energisystem. Här kommer stora delar av elen från lokala lantbrukare som, förutom att odla mat även producerar el från sol, vind och vatten. De senaste åren har vi märkt att intresset för förnybar och lokalproducerad el har ökat bland företagskunderna.

- Vi ser att intresset bland företag att göra hållbara elval har ökat dramatiskt de senaste åren och är mycket glada över att ett så stort och publikt företag som Gekås med ambitiöst hållbarhetsarbete väljer Bixia, säger Christian Andersson, kundansvarig på Bixia.

För mer information kontakta:

Christian Andersson, Kundansvarig Bixia,
christian.andersson@bixia.se

Magnus Larsson, fastighetstekniskt ansvarig, Gekås
magnus.la.@gekas.se

Publicerad 2022-09-26 11:07
Uppdaterad: 26 september 2022