Bixia logo
Meny

Bixia och EnergiEngagemang erbjuder gemensam solcellslösning till företag, bostadsrättsföreningar och lantbrukare

Det senaste årets höga elpriser har gjort att allt fler företag, bostadsrättsföreningar och lantbrukare vill producera sin egen el. För att möta den höga efterfrågan har elbolaget Bixia ingått avtal med solcellsföretaget EnergiEngagemang. Tillsammans erbjuder de nu en helhetslösning där kunderna får hjälp med allt från installation till ett förmånligt elavtal som tryggar framtida elkostnader.  

 

Solceller_energiengagemang

Solenergimarknaden är inne i en boom till följd av den senaste tidens eskalerande elpriser och en kommande vinter där elpriset väntas stiga ännu mer.

- Genom att producera sin egen el med solceller blir man mindre känslig för elmarknadens svängningar. Samtidigt har solcellerna blivit både effektivare och billigare att producera vilket gör att det kan bli en riktigt lönsam affär. Vi på Bixia har sedan tidigare ett erbjudande till privatpersoner och har nu hittat en stark samarbetspartner i EnergiEngagemang på företagssidan. De är vana att jobba med lantbrukare och bostadsrättsföreningar, vilket är mycket viktiga målgrupper för oss, säger Stefan Takac, affärsenhetschef på Bixia.

Hoppas öka andelen lokalproducerad el

Bixia har sedan länge haft ett nära samarbete med många av landets lantbrukare som producerar sin egen el ofta via vindkraftverk och som sedan säljer sin överskottsel till elbolaget. Mer än 60 procent av den el som Bixia säljer kommer från lokala producenter som dessa. Nu hoppas man att samarbetet med EnergiEngagemang ska göra att den lokalt producerade elen ska öka ännu mer.

EnergiEngagemang tillhör Sveriges ledande solcellsinstallatörer och är specialiserade mot lantbruk, industri och fastighetsinstallationer.

- Lantbruksfastigheter är ofta perfekt lämpade för solceller. Ett stort plåttak på en lada ute på landet går dessutom mycket snabbare att bygga än ett tegeltak på ett högt flerfamiljshus inne i stan, vilket gör att kostnaderna blir lägre. Varje läge och byggnad är unik och det är viktigt att anläggningen anpassas utifrån byggnadens specifika förutsättningar, säger Jonas Helander, vice VD på EnergiEngagemang.

- Att sätta upp solceller på en fastighet är en stor investering och då är det viktigt att anlita en seriös aktör. EnergiEngagemang har installerat solcellsanläggningar i tio år. Tillsammans med vår expertis på elhandel, kommer vi att kunna erbjuda en trygg helhetslösning för alla små och medelstora företag som vill investera i solenergi och trygga sitt framtida elpris, säger Stefan Takac.

Den mest populära energikällan bland svenskarna

Hela 86 procent av svenskarna har en positiv inställning till solenergi, medan 81 procent är positiva till vattenkraft, 76 procent till vindkraft och 42 procent till kärnkraft. Det framgår av en undersökning som Axiom Insights gjort på uppdrag av Bixia.  

- Runt om i världen är solel nu en stark konkurrent till fossila energislag. Potentialen på våra breddgrader är långt bättre än de flesta tror. Sett ur ett större perspektiv är man som solelproducent med i en global rörelse där mikroproduktion är en del av ett hållbart samhälle med en tydlig framtidstro. Samtidigt är solenergi det kraftslag som både är billigast och snabbast att bygga nytt, säger Jonas Helander.

För mer information kontakta:

Stefan Takac, Affärsenhetschef på Bixia
0730-97 99 43
stefan.takac@bixia.se

Jonas Helander, vice VD på EnergiEngagemang
jonas.helander@energiengagemang.se

Publicerad 2022-10-19 08:54
Uppdaterad: 14 december 2022