Bixia logo
Meny

Bli flexleverantör

Situationen på elmarknaden innebär stora utmaningar, inte minst för dig som driver en verksamhet med hög energiförbrukning. Undvik att låta elpriset avgöra om du går med vinst eller förlust – bli flexleverantör och gör elförbrukningen till en intäktskälla.

En flexleverantör bidrar till

  • ökade intäkter för företaget
  • ett stabilare elnät
  • omställningen till mer förnybar elproduktion
  • att förbereda för andra tjänster som kan optimera verksamheten

Intäktsexempel

Intäkt per MWh: 20-30 EUR/MW och timme
Tillgänglighet: 2500h – 8760h
Intäkt per MW:0,5 Mkr – 2,5Mkr*

*Intäkt påverkas stort av när och hur länge på dygnet som resursen kan vara aktiv.

Svenska kraftnät håller Sveriges energisystem i balans

Vi håller i snabb takt på att ställa om energisystemet till mer förnybar elproduktion. För myndigheten Svenska kraftnät, som är ansvarig för elförsörjningen i Sverige, innebär det en ökad utmaning att skapa ett system i balans – alltså att det tillförs lika mycket el som det förbrukas. En lösning på problemet är så kallade flextjänster.

Om du har möjlighet att sänka din verksamhets effektuttag under korta perioder kan du bli flexleverantör. Du får då ersättning för den tid du står redo att sänka din elförbrukning, oavsett om vi behöver använda dina flexibilitetsresurser eller inte.

Intresseanmälan

Vill du också bli en stolt flexleverantör?

Tillsammans med Svenska kraftnät och oss på Bixia kan du vara med och bidra till den viktiga balansen mellan produktion och förbrukning av el. Med din förmåga att anpassa din elanvändning under korta perioder spelar du som flexleverantör en avgörande nyckelroll på stödtjänstmarkaden.

Bli flexleverantör genom Bixia och få vår certifieringsstämpel – ett bevis på att du är med och tar ansvar för framtidens energimarknad.

Så blev Hasopor flexleverantör

Daniel Ellison är vd på Hasopor – ett elintensivt företag som numera är flexleverantör genom Bixia. Att vara flexleverantör innebär att företaget drar ner eller ökar sitt effektuttag under kortare stunder för att upprätthålla balansen i elnätet. I den här filmen berättar Daniel hur Hasopor agerar och vad som krävs för att bli en flexleverantör.

Innehållet går inte att se på grund av att du inte tillåter alla cookies på webbplatsen.
Ändra inställningar för kakor/cookies

Kontakta oss

Contact card image

Philip Wahl

Account Manager

Contact card image

Christian Andersson

Key Account Manager

Contact card image

Magnus Höglund

Key Account Manager

Uppdaterad: 07 februari 2024