Just nu har vi hög belastning och det kan vara svårt att komma fram. Upplever du problem kan du alltid mejla oss på kundservice@bixia.se. På grund av belastningen är våra svarstider längre än normalt, men vi hör av oss så snart vi kan.

Bixia logo
Meny

Viktig information till dig som kund

Elpriset är just nu på höga nivåer och många har fått högre fakturor än vanligt. Detta gör att det är många som ringer oss, och vi har för tillfället längre väntetider än vanligt. Kontakta oss gärna istället på kundservice@bixia.se så svarar vi så fort som möjligt.
Vi råder dig även till att läsa om Elsituationen just nu, här uppdaterar vi löpande information om aktuellt marknadsläge och våra råd till dig som kund.

Elpriskompensation till hushåll med höga elpriser

Regeringen kommer avsätta drygt sex miljarder kronor till en elpriskompensation för de hushåll som drabbats av höga elpriser.
Du behöver inte själv ansöka – regeringen kommer arbeta fram utformningen för kompensationen i dialog med myndigheter och elnätsbolag.
För mer information i nuläget hänvisar vi er till regeringens hemsida

Ditt val av el har betydelse

Vår närproducerade el kommer från samma gårdar och människor som odlar maten vi äter. Genom att välja den stöttar du dina lokala elproducenter så att de kan fortsätta sina verksamheter och öka produktionen av förnybar el. På så sätt gör du en insats både för klimatet och människorna i din närhet. Det är att välja el med sunt bondförnuft.

Elpriset - varför är det så högt just nu?

Elpriset fortsätter vara högt för perioden. Våra elhandelsexperter förklarar här vilka faktorer som styr prisutvecklingen, delar med sig av prognosen just nu och ger tips för hur du mest effektivt kan påverka ditt elpris.

Välj Bixia Nära

När du väljer närproducerad el från Bixia genom tillvalet Bixia Nära är du med och stöttar utbyggnaden av mer förnybar och närproducerad el i ditt område. Då går en del av det du betalar för elen tillbaka till dina lokala elproducenter.

Köp laddbox till din elbil

Har du en laddhybrid eller elbil på garageuppfarten? Nu kan du köpa laddboxar genom Bixia. Passa på att ta del av det gröna rotavdraget och investera i en säker laddlösning för din bil.

Världens enklaste klimatval

Bara genom att göra ett aktivt val till förnybar el kan man som privatperson minska sitt koldioxidutsläpp.
Det är ett enkelt val som inte kräver att man avstår från något. Att dessutom använda el sparsamt gynnar både plånbok och klimat ännu mer!

Nyheter

2022-01-19

JGA väljer 100 procent förnybar el

J G Anderssons sågverk (JGA) i Linneryd Småland producerar omkring 250 000 kubikmeter virke per år. Råvaran, den svenska skogen, är både förnybar, återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar. Nu har företaget sett till att även den el de använder är 100 procent förnybar genom ett nytt avtal med elbolaget Bixia.

  – Hållbarhetsperspektivet är integrerat i vår vardag och går hand i hand med våra affärsstrategier. Därför var det ett naturligt steg för oss att använda 100 procent förnybar energi i vår produktion som dessutom gynnar lokala elproducenter, säger Claes Andersson, VD på JGA. På elbolaget Bixia arbetar man sedan länge aktivt med omställningen mot ett förnybart energisystem. Här kommer stora delar av elen från lokala lantbrukare som, förutom att odla mat även producerar el från sol, vind och vatten. De senaste åren har Bixia märkt att intresset för förnybar och närproducerad el har ökat bland företagskunderna. – Allt fler kunder bryr sig om var elen de köper kommer ifrån och det gynnar oss på Bixia. Vi är det elbolag som köper in störst andel förnybar el direkt från lokala producenter. En avgörande faktor för att bromsa klimatförändringarna handlar om att ställa om våra energisystem till förnybart. Då är det viktigt att företagen förstår värdet av elens ursprung och att de gör ett aktivt val, säger Christian Andersson, företagssäljare på Bixia. Nytt elavtal har fått ett uppsving Det avtal som JGA Såg har tecknat med Bixia kallas Bixia Framtid och är ett mixat pris där man kombinerar tryggheten i ett fast pris med möjligheterna i ett rörligt elpris. Det här avtalet har blivit mycket populärt det senaste året då priserna har varierat kraftigt. – Under 2020 tog vi fram den här produkten som förvaltas av våra egna krafthandlare. Avtalet innebär att kunden köper 100 procent förnybar el, samtidigt som de har samma villkor som stora portföljförvaltningskunder och på så sätt minimerar sina risker, förklarar Christian Andersson. För mer information kontakta: Christian Andersson, Key Account Manager på Bixia christian.andersson@bixia.se 0470-70 33 32 Claes Andersson, VD JGA ca@jga.se 0470-76 11 88  Läs mer

2022-01-12

Elpriset just nu – det lägsta sedan maj

2022-01-12

Elpriskompensation till hushåll med höga elpriser

Bixias Klimathjältar 2021!

Christian och Johanna Dahlqvist driver ett småskaligt regenerativt lantbruk i Sundhult i Hallands inland. Nu har de, i hård konkurrens, fått utmärkelsen Årets Klimathjältar och 100 000 kronor i stipendium för sina insatser från Bixias Miljöfond. 

Ett elhandelsbolag att lita på

Vi är mycket stolta över att ha blivit godkända som ett Schysst elhandelsbolag, vilket också kommer ge våra kunder en bekräftelse på att de gjort ett extra bra val. Certifieringen innebär att vi som elhandlare uppfyller 18 kundlöften för att våra kunder ska känna sig trygga i sitt val av elhandelsbolag.

Närproducerad el

Vi på Bixia ser till att du får både förnybar och närproducerad el. Det gör vi med hjälp av våra lokala elproducenter - vanliga människor som har ett vindkraftverk eller vattenkraftverk på sin gård, eller som har satt upp solpaneler på taket.