Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Hon blir ny finanschef för Bixia

Helena Andersson tillträder tjänsten som finanschef på Bixia den 20 november. Hon kommer närmast från tjänsten som ekonomichef och vice vd på Hall Miba, ett dotterbolag till Dagab. Helena ersätter styrelseledamoten Lena Svensk, som varit tillförordnad finanschef, men som fortsätter i Bixias styrelse framöver.

– Vi är mycket glada att välkomna Helena Andersson som finanschef. Hennes gedigna erfarenhet från ekonomi och finans samt hennes ledarskapskvaliteter kommer att vara till stor nytta i vårt fortsatta arbete med att bygga en stark marknadsposition. Hon kommer också att få en viktig roll i omställningen mot förnybarhet, som vi på Bixia har stort fokus på, säger Pär Kaller, vd på Bixia.

De senaste åren har stora förändringar skett inom elbranschen. Bixia har kommit långt med att anpassa verksamheten till de nya förutsättningarna.  

– Helena Andersson brinner för delaktighet och är både handlingskraftig och ambitiös. Det gör att vi är övertygade om att hon kommer passa bra in i vår organisation och med vår företagskultur, som bygger på laganda och samarbete.  Vi ser fram emot att hon fortsätter arbetet med att utveckla finansfunktionen för att möta de nya förutsättningarna på elmarknaden och bidrar till att ta Bixia in i framtiden, säger Pär Kaller.

Helena Andersson har en mångårig bakgrund som ekonomichef med en bredd inom både redovisning och controlling samt erfarenhet från både produktions- och tjänstesektorn. Hon kommer närmast från en position som ekonomichef och vice vd på Hall Miba, ett dotterbolag till Dagab och Axfood koncernen, där hon främst hade det övergripande ansvaret för att driva och vidareutveckla ekonomiska processer och funktioner samt för att säkerställa den dagliga driften på plats i Alvesta. Dessförinnan tjänstgjorde hon som biträdande finanschef och controller inom Volvo Construction Equipment i Braås utanför Växjö.

Erfarenhet från andra branscher

Helena Andersson kommer att leda finansavdelningen, bestående av fem personer, samt vara en del av Bixias ledningsgrupp.

–  Jag är väldigt peppad på att börja på Bixia. Jag hoppas kunna bidra med nya ögon genom mina erfarenheter från andra branscher och min förmåga att lyfta blicken och greppa helheten på ett affärsmässigt sätt, vilket jag anser är relevant i arbetet mot företagets mål. Det som lockar mig allra mest är Bixias viktiga roll ute på elmarknaden och dess aktiva arbete med att minska klimatpåverkan i en bransch som är rätt i tiden, säger Helena Andersson.

Att företaget har kunden som samarbetspartner som man utvecklar affärerna tillsammans med, att man gör det med hjälp av ett starkt team med hög kompetens och som det mest jämställda företaget inom branschen gör att Helena Andersson känner sig väldigt exalterad inför starten.

–  Det coachande ledarskapet och tvärfunktionella samarbetet är något jag tror mycket på. Jag ser fram emot att tillsammans med kollegorna på Bixia kunna vidareutveckla både organisationen och verksamheten och på så sätt bidra till Bixias positionering ute på marknaden, enligt branschens färdplan mot en grönare framtid, säger Helena Andersson.

För mer information kontakta:

Pär Kaller, vd Bixia, 0702-87 51 25

Presskontakt Bixia, 013-20 91 40

Publicerad 2023-11-20 09:51
Uppdaterad: 02 januari 2024