Bixia logo
Meny

Gnosjöandans Näringsliv väljer Bixia som elpartner

Gnosjöandans Näringsliv är en ideell förening med cirka 230 företag, som genomsyras av den speciella Gnosjöandan. Genom att teckna avtal med elbolaget Bixia får medlemmarna, som tillsammans förbrukar runt 80 GWh, skräddarsydda och förmånliga elavtal. Dessutom får de möjlighet att bli flexleverantörer av el och bidra till den gröna omställningen i regionen.

 

Gnosjo

 

Gnosjöandan, som bygger på arbetsamhet, entreprenörskap och hjälpsamhet, går som en röd tråd genom livet i området kring Gnosjö i Småland.

I den ideella näringslivsföreningen Gnosjöandans Näringsliv, med säte i Gnosjö kommun, ingår cirka 230 små och stora företag som tillsammans arbetar för ett konkurrenskraftigt arbetsliv och hålla den speciella Gnosjöandan vid liv år efter år.

Nya skräddasydda lösningar

Nu har Gnosjöandan Näringsliv genom en upphandling valt att teckna elhandelsavtal med Bixia.

– Att Bixia är ett innovativt företag med lokalt fokus passar oss företagare i Gnosjö Kommun bra. Vi har valt Bixia för att de är positiva och lösningsorienterade och har erbjudit oss flexibla och förmånliga elhandelsupplägg. Med sin breda produktportfölj, som är anpassad efter den nya elmarknadens villkor, erbjuds våra medlemmar skräddarsydda lösningar för respektive verksamheter där flexibilitetstjänster, batteriintegration och solcellslösningar kan skapa ytterligare värden för våra medlemmar säger Göran Göhlin, ordförande för Gnosjöandans Näringsliv.

Avtalet innebär att medlemmarna erbjuds två olika typer av avtal. De får tillgång till ett rörligt avtal där priset fluktuerar över tid samt en diskretionärt förvaltad portfölj, vars syfte är att skapa ett fördelaktigt, stabilt och förutsägbart pris.

Det nya avtalet erbjuder inte enbart förmånliga elpriser för företagen. Här erbjuds även ett personalerbjudande med förmånlig rabatt för de som är verksamma inom medlemsföretagen.

Den fysiska leveransen av el börjar gälla i april 2025, men redan nu har det strategiska arbetet på Bixia påbörjats för att skapa en gynnsam portfölj och det analytiska arbetet inför handeln av fördelaktiga elterminer inför kommande år har inletts.

Säkerställer stabilt och förutsägbart pris

Elbolaget Bixia är ett av de bolag som köper in störst andel lokalproducerad el i Sverige. Genom det nya avtalet får Gnosjöandans Näringsliv tillgång till Bixias portföljförvaltning och analysavdelning.

Bixias elhandlare, som har lång erfarenhet av den svenska elmarknaden, kommer att hantera den fysiska elhandeln på Nord Pool och kommer med den gemensamma portföljen säkerställa att medlemmarna får ett stabilt och förutsägbart pris över tid.

– Vi är glada att Gnosjöandans Näringsliv valt att teckna avtal med oss och att vi får bli en del av den unika Gnosjöandan. Genom våra kontor i Växjö, Nässjö och Linköping har vi den lokala anknytning som behövs för att utveckla affären tillsammans med företagarna och hjälpa dem att ta ytterligare steg på hållbarhetsstegen, säger Christian Andersson, företagssäljare på Bixia.

Att omställningen till mer förnybar elproduktion i Sverige är väderberoende innebär utmaningar för Svenska kraftnät, som ansvarar för att upprätthålla balansen i det svenska elsystemet. Genom stödtjänster säkerställs att det tillförs lika mycket el som det förbrukas varje sekund.

Bixia är sedan ett par år tillbaka en aktiv aktör på flexmarknaden och kan därigenom erbjuda sina kunder att bli flexleverantörer av el. Företag som förbrukar mycket energi kan många gånger dra ner sin elförbrukning under kortare perioder utan att det påverkar kvalitet eller produktionstakt.

– Vi ser stor potential för Gnosjöföretagen att bli flexleverantörer via oss. Det ger både nya intäktsströmmar och möjlighet att bidra till stabilitet på elmarknaden, vilket innebär att vi kan öka andelen förnybar el i Sverige. Tillsammans kan vi därigenom bidra till samhällsnyttan och den gröna omställningen i regionen, säger Christian Andersson.

För mer information kontakta:

Christian Andersson, Företagssäljare Bixia,
070-233 47 14 christian.andersson@bixia.se

Göran Göhlin, ordförande för Gnosjöandans Näringsliv
goran@gohlins.se

Presskontakt Bixia, 013-20 91 40

Publicerad 2023-04-21 14:30
Uppdaterad: 15 december 2023