Bixia logo
Meny

Närproducerad el

Vi på elbolaget Bixia ser till att du får både förnybar och närproducerad el. Det gör vi med hjälp av våra lokala elproducenter - vanliga människor som har ett vindkraftverk eller vattenkraftverk på sin gård, eller som har satt upp solpaneler på taket.

Teckna elavtal

Vi på Bixia är stolta över att leverera 100 % förnybar el till våra kunder runtom i Sverige. Du som blir Bixiakund bidrar till Erikshjälpens biståndsinsatser, hjälper till att öka mängden förnybar energi, stöttar lokala elproducenter genom tillvalet Bixia Nära och jobbar tillsammans med oss för FNs globala mål.

Grön el från lokala elproducenter

Vi på Bixia arbetar för att öka andelen el från förnybara energikällor. Vi gör det bland annat genom att köpa grön el från så många lokala elproducenter vi kan. Eftersom den närproducerade elen också är hundra procent förnybar är den utan tvekan det bästa alternativet för klimatet. Om vi gynnar lokala verksamheter bygger vi också upp vår egen hembygd.

Idag har vi lokala elproducenter över hela Sverige, och en tredjedel av all el vi säljer vidare kommer från dessa. Och mer ska det bli!

Ursprungsgarantier

Den närproducerade elen vi säljer kommer från många olika lokala elproducenter, och vi kan alltid garantera ursprunget till elleveransen. Det gör vi genom att vi köper in så kallade ursprungsgarantier från elproducenten. Det är den garantin som är vårt ”bokföringsverifikat” på att elen verkligen är från en förnybar källa, såsom vindkraft eller vattenkraft.

Välj närproducerad el genom tillvalet Bixia Nära

En bättre framtid kan bara skapas genom handling. Vår närproducerade el kommer från samma gårdar och människor som odlar maten du äter. Att välja den är ett medvetet val som gör verklig skillnad för människor och miljö. Det är vad vi på Bixia kallar sunt bondförnuft. 

När du väljer närproducerad el från Bixia genom tillvalet Bixia Nära är du med och stöttar utbyggnaden av mer förnybar och närproducerad el i ditt område. Då går en del av det du betalar för elen tillbaka till din lokala elproducent. Det är att välja el med sunt bondförnuft helt enkelt.

Bixia Nära

Med tillvalet Bixia Nära är du med och stöttar utbyggnaden av mer förnybar och lokalproducerad el i ditt valda område. En del av det du betalar går tillbaka till dina lokala elproducenter – så de kan fortsätta sitt viktiga arbete.

Träffa våra lokala producenter

Vi arbetar aktivt för att öka andelen lokalproducerad el från förnybara energikällor som sol, vind, vatten och biomassa. Här möter du människorna som gör det möjligt – våra lokala producenter.

Frågor?

Har du frågor eller funderingar om solceller, ditt elavtal eller din faktura? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kontakta sidansvarig