Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Flytt – Vanliga frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om flytt.

Vad behöver jag göra med elen när jag flyttar?

När du flyttar finns det 3 saker du behöver göra gällande elen:

  • Du behöver teckna ett elnätsavtal med den elnätsleverantör som äger elledningarna i området du flyttar till. Vilken elnätsleverantör du tillhör hittar du enkelt här:
    Nätområde.se

  • Du behöver teckna ett elavtal för din nya bostad och väljer fritt vilken elleverantör och vilket elavtal du vill ha. Vi på Bixia hjälper dig gärna att teckna ett nytt elavtal. Kontakta oss på 0771- 60 30 30 eller fyll i formuläret här:
    Flytta elavtal

  • Du behöver säga upp elnätsavtalet för din gamla bostad, så att du inte behöver betala för el du inte längre förbrukar. Detta gör du genom att kontakta din nätägare.

Kan jag flytta mitt elavtal?

Ditt elavtal är kopplat till en adress. Du måste därför avsluta ditt befintliga elavtal på nuvarande adress och sedan teckna nytt elavtal till din nya adress.
Kontakta gärna vår kundservice så hjälper vi dig.

Kundservice

Kan jag flytta med mitt fastprisavtal till min nya adress?

Nej, det är inte möjligt att flytta med ett fastprisavtal till en ny bostad. Detta eftersom produkten inte längre ingår i vårt utbud och vi agerar i enlighet med våra avtalsvillkor. Vid flytt avslutas ditt fastprisavtal hos Bixia kostnadsfritt i samband med att du kontaktar ditt elnätsbolag och avslutar ditt elnätsavtal.

Önskar du ta med Bixia till din nya adress kan du skicka ett meddelande till oss här:

Redan kund och ska flytta

Elen ingår i hyran i min nya bostad. Hur säger jag upp mitt nuvarande avtal?

Du behöver kontakta ditt elnätsbolag för att avsluta elnätsavtalet. När du säger upp nätavtalet sägs ditt elavtal automatiskt upp.

Om du inte får digitala fakturor från Bixia är det viktigt att du meddelar din nya adress – så att din slutfaktura kommer rätt.

Varför behöver jag teckna ett elavtal vid flytt?

Om du inte gör något val när du flyttar får du ett så kallat anvisningsavtal från den elleverantör du blir tilldelad och dessa avtal är ofta dyrare. Därför är det viktigt att göra ett aktivt val av elleverantör och typ av avtal.

I vissa fall ingår elen i bostadens hyra och då behöver du inte teckna ett eget elavtal eller elnätsavtal. Kolla detta med din hyresvärd.

Vad händer om jag glömmer att anmäla flytt i tid?

Du står som betalningsansvarig för elen i ditt gamla boende till dess att du har sagt upp ditt elnätsavtal. Om du har glömt att anmäla flytten är det viktigt att du gör det så fort som möjligt, så du slipper betala i onödan.