Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

7 skäl att jobba i energibranschen

Det händer mycket i energibranschen och som elhandelsbolag ställs vi hela tiden inför nya utmaningar. Dessutom har energibranschen blivit utsett till Sveriges mest attraktiva och jämställda bransch två år i rad. Här listar vi några av de viktigaste och roligaste anledningarna att jobba i energibranschen.

40x30_IkonOrange_ MestAttraktivaBransch.pngSveriges mest attraktiva och jämställda bransch

Två år i rad har energibranschen utsetts till Sveriges mest attraktiva och jämställda bransch. Det beror bland annat på att kvinnor och män har lika möjligheter till karriär, personlig utveckling prioriteras högt, lönestrukturerna är jämställda och sjukskrivningen är låg i jämfört med andra branscher.

40x30_IkonOrange_MojliggorKlimatomst3.pngDu är med och möjliggör klimatomställningen

Energibranschen är häftig av flera anledningar, men inte minst för att du bidrar till samhällsutvecklingen och gör skillnad för klimatet. Branschen bidrar till att elektrifiera samhället, så att vi kan minska de fossila utsläppen och möjliggöra klimatomställningen.

40x30_IkonOrange_SpannandeTeknikutveckling.pngSpännande teknikutveckling

Teknikutvecklingen sker i en otrolig fart i energibranschen just nu, med allt från AI och vätgas, till koldioxidlagring och digitala verktyg som gör att kunder kan ta kontroll över sin elförbrukning. Brinner du för teknik? Då är energibranschen perfekt eftersom den är fylld av en mängd ny och spännande teknik som bygger framtiden.

40x30_IkonOrange_AllaPratarOmEnergibranschen.pngAlla pratar om energi

Du har kanske inte missat att energi numera är ett högintressant ämne, oavsett om du jobbar i branschen eller inte. Så vill du göra karriär i en högaktuell bransch där intresset bara fortsätter att öka är energibranschen något för dig!

40x30_IkonOrange_MangaStannarIEnergibranschen.pngMånga stannar länge i energibranschen

Energibranschen är full av nya möjligheter och passar perfekt för dig som vill utvecklas i en och samma bransch. Möjligheterna är faktiskt så pass stora att många väljer att jobba i branschen under hela sin yrkeskarriär.

40x30_IkonOrange_Jamlikhet.pngLika möjligheter för kvinnor och män

Enligt Nyckeltalsinstitutets årliga kartläggning har kvinnor och män lika möjligheter i energibranschen, lönestrukturen är jämställd och i de högsta ledningsgrupperna är minst 40 procent kvinnor. Det gör energibranschen till den mest jämställda branschen!

40x30_IkonOrangeHogChefstathet3.pngHög chefstäthet

Energibranschen har en hög chefstäthet, vilket innebär att de flesta chefer har lagom många medarbetare att coacha i sin grupp. Det gör att cheferna får mer tid för varje medarbetare och tid för att utveckla verksamheten till det bättre.

Fler anledningar att arbeta i energibranschen – Energiföretagen

Bixia med på listan över karriärföretag 2024

Varje år utser Karriärföretagen arbetsgivare som utmärker sig genom att erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för både studenter och den som jobbat några år. På Bixia har vi en stark företagskultur där samarbete och personlig utveckling värderas högt, och tillsammans bidrar vi till förändring genom energiomställningen. Därför är vi stolta över utmärkelsen Karriärföretag 2024 som bekräftar vårt arbetssätt och våra värderingar.

Här kan du läsa mer om nomineringen!

Bixia - Karriärföretagen