Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

ICA Nära Stöde

ICAs elavtal med Bixia har flera fördelar. Det lägre priset, el från förnybara källor och den unika energirapporten som visar när elförbrukningen är onödigt stor. Mikael Norrbom, handlare ICA Nära Stöde, har valt ett rörligt pris med Bixia.

Genom ett antal kloka energiåtgärder har Mikael Norrbom och ICA Nära i Stöde halverat sina elkostnader. Livsmedelsbutiker har en hög energianvändning och Mikael jobbar hårt för att hålla både förbrukning och kostnader nere. Den 100 procent förnybara elen köper han via ICA:s avtal med Bixia.

Årets energiklokaste livsmedelsbutik 2015

Mikael har noggrant jämfört Bixia med andra elleverantörer och konstaterar att ICAs elavtal med Bixia är svårslaget. Det ger lågt pris, god service, el från förnybara källor och en energirapport som visar när elförbrukningen är onödigt stor. Nu är det dock liten risk att just ICA Nära i Stöde utanför Sundsvall skulle förbruka onödigt mycket el. Butiken som 2015 vann energimyndighetens pris ”Årets energiklokaste livsmedelsbutik”.

Håll koll på din förbrukning

Butikschef Mikael Norrbom är utbildad elektriker och går under benämningen ”Elpolisen”. Han skrattar gott när han erkänner det, men ögonen menar allvar när han berättar hur viktigt det är att hålla koll på sin elförbrukning.

- Det finns oerhört mycket pengar att spara på att se över diskar, kylar och frysar. Vi har förutom åtgärder för avfrostning och uppvärmning bytt all vår belysning till LED-lampor och T5 lysrör och bytt ut ventilationssystemet. Det handlar inte bara om vad elen kostar, det handlar om vad du förbrukar.

Förmånligt ICA-avtal

Såklart är Mikael mån om vem som levererar den el han så omsorgsfullt använder. Han är kund hos Bixia sedan många år och ser bara fördelar med ICAs elavtal med Bixia.

- Månadsvis kan någon annan vara billigare, men på lång sikt är det ingen annan leverantör som varit mer prisvärd. Jag uppskattar den personliga kontakten jag har med säljaren från Bixia. Vi bollar olika lösningar och även om jag inte alltid följer rekommendationerna, tycker jag om att få dem. Sist blev det Bingo, då jag bytte till rörligt pris. Såklart är också Bixias miljöprofil ett stort plus. Att elen kommer från förnybara källor samtidigt som jag sparar pengar, det är dubbelvinst.

 

Uppdaterad: 04 februari 2022
Kontakta sidansvarig