Bixia logo
Meny

ICA

ICA och Bixia har samarbetat i över 20 år och tillsammans erbjuder vi unika lösningar till alla butiker runt om i landet.

Alltid 100% förnybar el

Genom att ansluta dig till ICA:s centralt förhandlade avtal får du många fördelar. Du erbjuds flera olika avtalsalternativ för att säkerställa att du får en lösning som passar dig och din verksamhet.

Tillsammans med ICA har vi tagit fram alternativ som bygger på att vi gör det som vi är allra bäst på, det vill säga handla el – åt er, medan ni kan fokusera på er kärnverksamhet.

Din elleverans är självklart alltid 100% förnybar och som ICA-handlare har du också din egen personliga rådgivare att vända dig till om du har frågor, funderingar eller behöver hjälp med någonting.

Hållbart stammiserbjudande

Under 2018 tog vi ytterligare ett steg i vårt samarbete och lanserade ett erbjudande till alla ICA:s stammiskunder i Sverige som ger dem möjlighet att göra ett hållbart elavtal.

  • 500 kr i ICA-bonus att handla för i sin ICA-butik
    (gäller endast nya kunder hos Bixia)
  • Bixias lägsta elpris
  • ICA-bonus på all el man köper när man tecknar nytt elavtal eller tecknar om sitt befintliga elavtal

Vårt stammiserbjudande - ICA

Räkneexempel.jpg

Kontakta oss

Contact card image

Jonathan Säberg

Säljare

Contact card image

Liam Sääf

Säljare

Referenskunder


ICA Maxi, Haninge

Fredrik Lillieborg, ICA-butikens hållbarhetsansvarige
Hur arbetar ni med butikens miljöfrågor idag?

Vi är stolta över vårt miljöarbete. Vi är Sveriges första ICA Maxi som märks med Bra Miljöval och vi har ett brett sortiment av miljömärkta produkter och fler än 2000 ekologiska varor. Vi köper enbart in el märkt med Bra Miljöval och jobbar aktivt för att minska matsvinnet och återvinna butikens avfall. Butiken drivs till 100 % av sol, vind och vattenkraft och vi har installerat 2500 kvm solceller på butikens tak vilket motsvarar 46 moderna villors årsförbrukning.

Varför skulle ni rekommendera andra ICA-handlare att ingå i ramavtalet med Bixia?

Eftersom ICA har ett bra koncernavtal med Bixia med rimliga el-priser kan vi varmt rekommendera ett samarbete med Bixia till andra ICA-butiker.

Finns det något annat du vill tipsa andra ICA-handlare om?

Tillsammans med Städa Sverige och 1000 ungdomar har vi hittills i år plockat ihop 7 ton skräp, vilket är ett fantastiskt sätt att visa sitt engagemang på lokal nivå.

Läs mer om deras arbete - Maxi ICA Stormarkad HaningeICA Kvantum, Höganäs

Erik Ahlskog, ICA-handlare
Hur arbetar ni med butikens miljöfrågor idag?

ICA Kvantum Höganäs har sedan länge arbetat aktivt med hållbarhet och samarbetat med lokala producenter. Bland annat driver butiken projekt med den lokala Naturskyddsföreningen i Kullabygden och samarbetar med flera lokala matproducenter och leverantörer. Butiken arbetar också med att optimera sin energiförbrukning genom exempelvis värmeåtervinning och källsortering.

Hur ser elavtalet ut som ni har med Bixia idag?

Det är det bästa av två världar! Vi tar ytterligare ett steg i vårt hållbarhetsarbete genom att tillgodose hela butikens elbehov från en förnybar källa. Dessutom stöttar vi en lokal elproducent i Glimminge som ligger endast 10 minuters bilfärd från butiken, vilket är något jag som ICA-handlare brinner extra för.

Finns det något annat du vill tipsa andra ICA-handlare om?

Det skapas ett mer personligt samarbete när man faktiskt kan besöka varandra och lära sig mer om respektive verksamheter. På så sätt tror jag också man får ökad kunskap om hur el kan användas och produceras på ett mer hållbart sätt.

Relaterad information

Bixia Solklart – låna ut ditt tak

Som företagskund erbjuder vi dig en helhetslösning inom solenergi. Med vår fullservicelösning får du solceller installerade på taket, utan att behöva tänka på saker som finansiering, installation och förvaltning. Du behöver bara låna ut ditt tak – resten ordnar vi.

Företagsrådgivning

Har du frågor, funderingar eller är nyfiken på att veta mer om våra tjänster? Kontakta våra företagsrådgivare så hjälper de dig! Här hittar du våra kontaktvägar.

Vårt hållbarhetsarbete

Hållbar utveckling är en naturlig del i vår verksamhet och en stark drivkraft i vårt vardagliga arbete. Läs mer om hur vi arbetar med de hållbarhetsfrågor där vi ser att vi kan göra störst skillnad.

Uppdaterad: 26 mars 2024
Kontakta sidansvarig