Bixia logo
Meny

Flytta ditt elavtal

Det är mycket att tänka på vid en flytt. Vi hjälper dig att flytta ditt elavtal och anmäla din flytt till ditt nya elnätsbolag.

Är du kund hos oss? Anmäl din flytt här

Som kund hos oss vill vi göra det enkelt för dig att flytta. Fyll i ditt personnummer så sköter vi resten.

Inte kund hos Bixia?

Mindre än 7 dagar till flytt

Om det är bråttom med flytten och du ska flytta inom 7 dagar är det smidigast att kontakta oss genom något av följande alternativ:

 • SMS:a BIXIA FLYTT följt av personnummer eller kundnummer till 71120
 • Ring oss på telefonnummer 0771-60 30 30

Mer än 7 dagar till flytt

Är det mer än 7 dagar tills du ska flytta tecknar du elavtal via vårt avtalsflöde. På så sätt får du el från Bixia lagom till inflyttningsdagen.

Teckna elavtal med Bixia

Vanliga flyttfrågor

Hur gör jag med mitt elavtal när jag flyttar?

För att få el till din bostad behöver du två avtal, ett elnätsavtal med det elnätsföretag som äger elledningarna där du bor, och ett elavtal med det elhandelsföretag du väljer att köpa elen av. 

Ska du flytta till ett område där samma elnätsbolag du har idag äger elledningarna, behöver du kontakta dem för att meddela din nya adress. Flyttar du däremot till ett område där ett annat elnätsbolag äger elledningarna, behöver du kontakta det nya bolaget och sluta avtal. Därefter ska du säga upp avtalet med elnätsbolaget på din gamla adress. På Elområden.se  kan du ta reda på vilket elnätsbolag som äger elledningarna till ditt nya boende.

Har du ett elhandelsavtal hos oss på Bixia kan du enkelt flytta med Bixia till din nya bostad. Allt du behöver göra är att fylla i flyttformuläret här ovanför, förutsatt att det är mer än 7 dagar tills flytten sker. Är det mindre än 7 dagar tills du flyttar är det enklaste sättet att kontakta vår kundservice så hjälper de dig direkt. 

Jag ska flytta, kan ni hjälpa mig?

Självklart, kontakta oss på 0771-60 30 30 så hjälper vi dig vidare. Du kan även kontakta oss via vår chatt.

Hur byter man elnätsbolag?

Ska du flytta till ett område där ett annat elnätsbolag än det du har idag äger ledningarna, behöver du teckna ett nytt elnätsavtal med det nya bolaget. Därefter behöver du säga upp avtalet med elnätsbolaget på din gamla adress. På Elområden.se  kan du ta reda på vilket elnätsbolag som äger elledningarna till ditt nya boende. 

Hur lång tid innan flytt behöver jag höra av mig?

För att avsluta ditt avtal i samband med utflytt, behöver du ta kontakt med ditt elnätsbolag. Alla elnätsbolag har olika uppsägningstider för elnätsavtalet, se till att kontrollera vad som gäller för just för dig.

Önskar du flytta med Bixia till den nya adressen kan du göra det här. För att vi ska kunna hjälpa er med att teckna både elnätsavtal och elhandelsavtal på er nya bostad behöver det vara minst 7 dagar kvar till inflytt.

Är det mindre än 7 dagar kvar behöver du ta kontakt med oss via vår kundservice på 0771-60 30 30. Du kan även kontakta oss via vår chatt.

Behöver jag säga upp avtalet om jag flyttar?

Ja, säger du inte upp dina elavtal flytt riskerar du att behöva betala för både elnät och elhandel på din gamla adress.

Vad händer om jag inte flyttar med min el?

Om du inte flyttar med ditt elavtal eller skaffar ett nytt elavtal så kommer du få ett elavtal anvisat till dig från det anvisade elhandelsbolaget i ditt område. Det är ett avtal som gäller tillsvidare utan någon uppsägningstid. Ett anvisat elavtal är generellt dyrare än andra elavtal.

Vad händer med mitt fasta avtal vid flytt?

Du kan alltid flytta med Bixia till din nya bostad.

Önskar du ta med ditt Bixia  till din nya adress, kontakta oss på 0771-60 30 30 så hjälper vi dig.

Kan jag har flera avtal samtidigt?

Det går fint att ha avtal för flera olika anläggningar, till exempel lägenhet och fritidshus.

Behöver jag teckna nytt avtal även om jag är kund hos Bixia och ska flytta?

Ja, det stämmer. Är det mer än 7 dagar till flytten tecknar du elavtal via vårt avtalsflöde. Är det mindre än 7 dagar till flytten gör du det enklast genom att kontakta kundservice på telefonnummer 0771 - 60 30 30.

Hur vet jag vilket elnätsbolag jag flyttar till?

Elområden.se  kan du ta reda på vilket elnätsbolag som äger elledningarna till ditt nya boende.

Tre saker att tänka på vid flytt av elavtal
 1. Om du flyttar till ett nytt område kan det vara en annan elnätsleverantör som äger elledningarna i området. Bixia använder dessa elledningar för att leverera elen till din lägenhet eller ditt hus. Därför är det viktigt att teckna ett elnätsavtal med det elnät som området använder. Ta reda på vilken elnätsleverantör du kommer att ha med hjälp av webbplatsen Nätområden.
  Nätområden - Svenska kraftnät

  Anmäl sedan inflytt till ditt nya nätbolag och ta då reda på anläggningsid (18 siffror) och områdeskod (3 bokstäver).

 2. Det är viktigt att säga upp elnätsavtalet från den bostad du flyttar ut ifrån.

 3. Teckna ett elavtal som passar dig och din boendeform, exempelvis om du flyttar från en lägenhet till ett hus. Ring vår kundserive på 0771-60 30 30, så hjälper vi dig med ett att teckna ett bra avtal eller flytta din el  till ditt nya boende.
När jag ska flytta, kan jag då flytta med mitt nuvarande avtal?

Du kan alltid flytta med dig Bixia till din nya bostad. Fast pris finns inte längre i vårt produktutbud, du kan teckna in Bixia framtid eller Rörligt pris för din nya bostad.

Det vi behöver veta är:

 • Din nya adress
 • Vilket datum du flyttar in
 • Anläggningsid (18 siffror)
 • Områdeskod (3 bokstäver)

Dessa uppgifter får du i samband med att du kontaktar ditt nya elnätbolag.

Saknar du anläggning-id och områdeskod, men har minst 7 dagar till flytt? Då kan vi ta reda på detta åt dig genom en flyttfullmakt. Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

> Visa fler frågor

Relaterad information

Att tänka på vid flytt – checklista

Vad ska man tänka på när man flyttar? Med vår checklista får du tips på vad som är viktigt att fixa innan du flyttar. Vi guidar dig genom allt från flyttanmälan och hemförsäkring till packning och magasinering.

Vad är skillnaden på elnätsbolag och elhandelsbolag?

Tänker du, precis som många andra, att du har ett elavtal och en elleverantör? Det är lätt att tro, men stämmer inte riktigt. För att lampan ska lysa hemma hos dig krävs det två elavtal; ett elhandelsavtal för elen du använder och ett elnätsavtal för ledningarna som elen transporteras i.

Fast eller rörligt elpris?

Vad ger egentligen bäst pris per kilowattimme, fast eller rörligt elpris? Frågan har inget enkelt svar, men här förklarar vi skillnaden och ger råd om hur du kan tänka när du väljer elavtal.

Uppdaterad: 06 december 2021
Kontakta sidansvarig