Bixia logo
Meny

Bixia Nära - el producerad nära dig

Tillsammans kan vi se till att det blir 100 procent förnybar el framöver och du kan göra skillnad genom att välja Bixia Nära. Då köper du närproducerad el från dina lokala elproducenter.

Teckna Bixia Nära

Varför ska du välja Bixia Nära?

 

  • Bixia Nära ger återbäring till dina lokala elproducenter (10 kronor/månad) vilket gör att de kan bygga ut och producera mer förnybar och närproducerad el i ditt närområde.
  • Din el kommer från spårbara energikällor i ditt närområde.

 

Närproducerad el - hur går det till?

Det krävs ingen vetenskapsman för att inse att vi måste sluta använda fossila bränslen som släpper ut koldioxid och förstör vårt klimat. Därför arbetar vi på Bixia med att öka andelen el från förnybara energikällor och att köpa in el från så många lokala elproducenter vi kan.

Precis som många av oss i dag väljer närproducerad mat, kan du även välja närproducerad el. Eftersom vår närproducerade el också är 100 procent förnybar är den utan tvekan det bästa alternativet för klimatet.

Den närproducerade elen vi säljer kommer från många olika lokala elproducenter och vi kan alltid garantera ursprunget till elleveransen. Det gör vi genom att vi köper in så kallade ursprungsgarantier från elproducenten. Det är den garantin som är vårt bevis på att elen verkligen är från en förnybar källa. 

Bixia Nära ger återbäring till dina lokala elproducenter

När du väljer Bixia Nära går 10 kronor per månad tillbaka till dina lokala elproducenter.

För producenten innebar det under 2017 1 öre/kWh extra betalt. Det gör stor skillnad för att kunna fortsätta producera förnybar el i en värld där storskalig produktion gynnas. Ditt bidrag stöttar alltså dina lokala elproducenters befintliga verksamhet. Den möjliggör även utbyggnaden av mer förnybar och närproducerad elproduktion i ditt närområde.

Våra närproducenter

Här kan du läsa mer om våra närproducenter.

Kontakta sidansvarig