Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Lantbruk

Få fastigheter har samma potential att ta tillvara solen som lantbruksfastigheter. Tillgången till stora tak med bra lutning i öppna landskap kan direkt ge lönsamhet i form av lägre elräkningar. Tillsammans med vår solelspartner EnergiEngagemang erbjuder vi en helhetslösning för dig som är lantbrukare.

Gör en intresseanmälan!

Varför ska du som lantbrukare installera solceller?

 • Lönsamhet
  Det är en lönsam affär att installera solceller. Med rätt förutsättningar kan du gå plus redan första året.
 • Miljövänligt
  Som solenergiproducent är du med och bidrar till utbyggnaden av mer förnybar energi i samhället. Solenergi är det kraftslag som utbyggnadsmässigt både går snabbast och är billigast.
 • Oberoende
  När du får tillgång till din egen lokalproducerade el blir du mindre påverkad av höga elpriser. Du kan också utveckla din solcellsanläggning i efterhand med batteri- och laddlösningar.

Hur går processen till?

 • Du skickar in en intresseanmälan till oss
  När vi har tagit emot din förfrågan tar vi kontakt med dig och ställer frågor om din fastighets förutsättningar. På så sätt kan vår samarbetspartner Energiengagemang snabbare gå vidare i processen.
 • EnergiEngagemang gör ett besök
  Energiengagemang gör ett besök på plats hos dig för att inspektera tak, ta korrekta mått och svara på frågor. Om behov finns följer även en elektriker med. Efter besöket får du ett kostnadsförslag med produktionsuträkning och besparingspotential.
 • Avtal för installation
  När ni kommit fram till en lönsam lösning skriver ni ett avtal. Sedan tar en projektledare ett helhetsansvar för montörer och installation.
 • Produktionsavtal med Bixia
  När installationen är klar skriver du ett produktionsavtal med Bixia.

Vilka är EnergiEngagemang?

EnergiEngagemang har gedigen erfarenhet inom elmarknaden och är specialiserade inom industri, lantbruk och fasta installationer. De skräddarsyr varje projekt för att hjälpa dig som lantbrukare till bästa möjliga lösning.

EnergiEngagemang

Bixia besöker Emelie

Solceller på taket och laddbox på väggen kompletterar Emelies cirkulära sätt att leva. Titta på filmen för att följa med hem till den lilla gården utanför Katrineholm och låt dig inspireras av hur familjen tar vara på allt som lantbruket och solcellerna ger!

Och den solel som blir över? Den säljer Emelie till oss på Bixia – så att du och andra också kan ta del av lokalproducerad el.

Innehållet går inte att se på grund av att du inte tillåter alla cookies på webbplatsen.
Ändra inställningar för kakor/cookies

Om du är intresserad av att veta mer, kontakta oss!

Contact card image

Jonathan Säberg

Säljare

Contact card image

Liam Sääf

Säljare

Contact card image

Philip Wahl

Account Manager

Uppdaterad: 13 september 2023