Vi har tillfälliga störningar vid tecknande av avtal. Det kan ta längre tid än normalt att få bekräftelse.
Bixia logo
Meny

ICA

ICA och Bixia har samarbetat i över 15 år och tillsammans erbjuder vi unika lösningar till alla butiker runt om i landet.

Alltid 100% förnybar el

Genom att ansluta dig till ICA:s centralt förhandlade avtal får du många fördelar. Du erbjuds flera olika avtalsalternativ för att säkerställa att du får en lösning som passar dig och din verksamhet. Tillsammans med ICA har vi tagit fram alternativ som bygger på att vi gör det som vi är allra bäst på, det vill säga handla el – åt er, medan ni kan fokusera på er kärnverksamhet. Din elleverans är självklart alltid 100% förnybar och som ICA handlare har du också din egen personliga rådgivare att vända dig till om du har frågor, funderingar eller behöver hjälp med någonting.

ICA MAXI, HANINGE

ICA-butikens hållbarhetsansvarige: Fredrik Lillieborg

Hur arbetar ni med butikens miljöfrågor idag?

”Vi är stolta över vårt miljöarbete. Vi är Sveriges första ICA Maxi som märks med Bra Miljöval och vi har ett brett sortiment av miljömärkta produkter och fler än 2000 ekologiska varor. Vi köper enbart in el märkt med Bra Miljöval och jobbar aktivt för att minska matsvinnet och återvinna butikens avfall. Butiken drivs till 100 % av sol, vind och vattenkraft och vi har installerat 2500 kvm solceller på butikens tak vilket motsvarar 46 moderna villors årsförbrukning."

Varför skulle ni rekommendera andra ICA-handlare att ingå i ramavtalet med Bixia?

"Eftersom ICA har ett bra koncernavtal med Bixia med rimliga el-priser kan vi varmt rekommendera ett samarbete med Bixia till andra ICA-butiker."

Finns det något annat du vill tipsa andra ICA-handlare om?

"Tillsammans med Städa Sverige och 1000 ungdomar har vi hittills i år plockat ihop 7 ton skräp, vilket är ett fantastiskt sätt att visa sitt engagemang på lokal nivå."

ICA SUPERMARKET, HYLTEBRUK

ICA-handlare: Daniel Hallberg

Hur arbetar ni med butikens miljöfrågor idag?

”Idag strävar vi ständigt efter att göra verksamheten mer hållbar med hänsyn till miljö och klimat. Dessutom samarbetar vi en hel del med lokala producenter och leverantörer av mat."

Hur ser elavtalet ut som ni har med Bixia idag?

”Elavtalet som tecknats med Bixia innebär att motsvarigheten till ICA Supermarket Hyltebruks totala elförsörjning, cirka 530 000 kWh per år, köps från det lokala vattenkraftverket Bölaryds Kvarn. På det sättet gynnas småskaliga, lokala elproducenter som får möjlighet att underhålla och investera i mer förnybar energi."

Finns det något annat du vill tipsa andra ICA-handlare om?

”Vi har sedan länge arbetat med att göra vår verksamhet mer hållbar och spara energi. Solceller har installerats och i dagsläget finns en laddstolpe för miljöbilar och fler planeras framöver. Under våren kommer även belysningen bytas ut till LED-armatur och kyl- och frysanläggningen effektiviseras. Detta ska leda till en minskning av elförbrukningen med minst 20 procent. Idag vill kunderna gärna veta vart grönsakerna de köper kommer ifrån. Varför skulle man inte vilja veta varifrån elen kommer?"

ICA SUPERMARKET GRYTAN, MOHEDA

ICA-handlare: Niclas Stenberg

Hur arbetar ni med butikens miljöfrågor idag?

"För mig är det lika självklart att köpa el som är närproducerad och förnybar som att köpa ekologiska och närproducerade grönsaker. Jag känner stolthet över att kunna dra nytta av allt det fina som produceras i trakten och samtidigt gynnadet lokala näringslivet."

Varför skulle ni rekommendera andra ICA-handlare att ingå i ramavtalet med Bixia?

”Det lägre priset, el från förnybara källor och den unika energirapporten som visar när elförbrukningen är onödigt stor.”

Finns det något annat du vill tipsa andra ICA-handlare om?

"Se detta som en möjlighet att värna om ert varumärke, det syns att Ica i Moheda bryr sig genom att välja hållbar el."

ICA KVANTUM, HÖGANÄS

ICA-handlare: Erik Ahlskog

Hur arbetar ni med butikens miljöfrågor idag?

”ICA Kvantum Höganäs har sedan länge arbetat aktivt med hållbarhet och samarbetat med lokala producenter. Bland annat driver butiken projekt med den lokala Naturskyddsföreningen i Kullabygden och samarbetar med flera lokala matproducenter och leverantörer. Butiken arbetar också med att optimera sin energiförbrukning genom exempelvis värmeåtervinning och källsortering."

Hur ser elavtalet ut som ni har med Bixia idag?

”Det är det bästa av två världar! Vi tar ytterligare ett steg i vårt hållbarhetsarbete genom att tillgodose hela butikens elbehov från en förnybar källa. Dessutom stöttar vi en lokal elproducent i Glimminge som ligger endast 10 minuters bilfärd från butiken, vilket är något jag som ICA-handlare brinner extra för."

Finns det något annat du vill tipsa andra ICA-handlare om?

"Det skapas ett mer personligt samarbete när man faktiskt kan besöka varandra och lära sig mer om respektive verksamheter. På så sätt tror jag också man får ökad kunskap om hur el kan användas och produceras på ett mer hållbart sätt."

Hållbart stammiserbjudande

Under 2018 tog vi ytterligare ett steg i vårt samarbete och lanserade ett erbjudande till alla ICA:s stammiskunder i Sverige som ger dem möjlighet att göra ett hållbart elavtal. Genom stammisavtalet får kunden 500 kronor att handla för i sin ICA-butik men också löpande bonus och Bixias lägsta elpris. Som stora aktörer har vi ett gemensamt ansvar och genom vårt samarbete hoppas Bixia kunna nå fler miljömedvetna konsumenter och hjälpa dem att göra klimatsmarta elval. 

iPhone X 2018 Mockup_ICA_Stammis.pngRäkneexempel.jpg

Som stammis på ICA får du:

  • 500 kr i ICA-bonus (gäller endast nya kunder hos Bixia)
  • Bixias lägsta elpris
  • ICA-bonus på all el du köper när du tecknar nytt elavtal eller tecknar om ditt befintliga elavtal!

Kontakta oss

Oscar jobbar dedikerat med vår gemensamma affär och det är honom ni kan vända er till om ni har frågor/funderingar eller behöver hjälp med någonting gällande ert avtal.

oscar_carmefeldt_230x260.jpg 

Oscar Carmefeldt
Account Manager ICA
oscar.carmefeldt@bixia.se
070-247 48 66

 

Välj Bixia Solklart

Med vår fullservicelösning får du solceller installerade på ditt tak utan att behöva tänka på varken finansiering, installation, drift, skattelagstiftning eller förvaltning. Du behöver bara låna ut ditt tak – resten löser vi.

Välj Bixia Nära Exklusiv

Du väljer själv önskad produktionskälla vilket innebär att både du och dina kunder vet exakt var din förnybara el produceras. Det ger dig ett unikt miljövärde och stärker ditt varumärke samtidigt som du gynnar det lokala genom att skapa ett mervärde för producenten.

Bixias hållbarhetsarbete

Att arbeta med hållbar utveckling är en naturlig del i Bixias verksamhet och en stark drivkraft i det dagliga jobbet. Genom ett nybildat hållbarhetsteam tar Bixia ett mer strategiskt grepp om frågorna.

Uppdaterad: 14 mars 2014
Kontakta sidansvarig