Vi har tillfälliga störningar vid tecknande av avtal. Det kan ta längre tid än normalt att få bekräftelse.
Bixia logo
Meny

Analys och krafthandel

Våra erfarna och skickliga experter utför oberoende analyser och riskbedömningar och förser våra kunder med relevant information och beslutsunderlag. Vi är en direktaktör på den nordiska elbörsen Nord Pool samt balansansvarig gentemot Svenska Kraftnät sedan 1999 vilket ger oss försprång och ständig koll på elmarknaden.

Personlig energirådgivning

Att ta rätt beslut på elmarknaden är en utmaning. I en osäker värld med snabba förändringar och stor oförutsägbarhet behövs en kompetent energirådgivare att luta sig mot. Vi på Bixia har en lång erfarenhet av att möta våra kunders energibehov och vi finns alltid tillgängliga för att leverera snabba besked om elmarknadens utveckling och trender. En bra och grundlig analys är utgångspunkten för en bra och professionell energirådgivning.

Vi börjar med en analys

Vår närvaro på den nordiska elmarknaden innebär att vi hanterar hela värdekedjan inom elhandel.

Den viktigaste delen i analysarbetet är att förstå:

  • vad du som kund behöver
  • vilka dina energibehov och önskemål är
  • vilka förutsättningar som gäller för ditt företag

Den andra viktiga aspekten är att förstå:

  • elmarknaden
  • veta vad som styr villkoren kring elprissättningen
  • göra träffsäkra riskbedömningar

På Bixia följer vi ett stort antal enskilda finansiella marknader och vi gör regelbundet djupare analyser av specifika områden. Med en bra och genomtänkt analys blir det lättare att välja den optimala elhandelslösningen.

Ta del av våra rapporter

Våra krafthandlare och analytiker utför en mängd analyser på kort och lång sikt. Med analyserna som grund hjälper vi dig med energirådgivning och förser er med information och rätt beslutsunderlag för att nå en sådan gynnsam prisbild som möjligt. Du har möjlighet att ta del av flertalet digitala rapporter om elmarknaden och prisläget på el genom dagliga, veckovisa eller kvartalsvisa uppdateringar.

Kontakta oss

Du är varmt välkommen att kontakta oss, här hittar du våra kontaktuppgifter.

Kontakta vår företagsrådgivning

Uppdaterad: 28 september 2020
Kontakta sidansvarig