Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Fältbiologerna behövs mer än någonsin

Sedan 1947 har den ideella föreningen Fältbiologerna gett Sveriges ungdomar möjlighet att uppleva naturen, lära sig om den och skydda den. Samtidigt jobbar föreningen aktivt för att påverka naturpolitiken i rätt riktning. De senaste årens intensiva klimatdebatt har fått antalet medlemmar att öka men ännu fler kan det bli.

– Det känns fint att vi blir uppmärksammade för det jobb vi gör. Även om intresset för föreningen har ökat så är det fortfarande väldigt många som inte känner till oss. Just nu behövs vi mer än någonsin när så många unga känner en stark oro för vår natur och vårt klimat. Genom att engagera sig i Fältbiologerna får man kunskap baserat på fakta samtidigt som man är med och påverkar makten vilket inger hopp, säger Signe Propst, ordförande i Fältbiologerna.

Motivering till nomineringen

Fältbiologerna är Sveriges största natur- och miljöorganisation för unga. Sedan 1947 har organisationen engagerat tusentals barn och unga till att uppleva, skydda och kämpa för klimatet och naturen. Föreningen agerar för framtiden genom att påverka politiker och utbilda såväl barn och unga som föräldrar, beslutsfattare och allmänheten. Fältbiologerna är en gräsrotsrörelse som finns till för alla ungdomar då medlemskapet är gratis.

Vad tänker ni göra med vinsten om ni vinner?

– Om vi får det här stipendiet skulle vi kunna stötta fler lokala klubbar för att få igång ännu fler vardagsnära aktiviteter för ungdomar i hela landet, säger Signe Propst.

Uppdaterad: 30 juni 2022