Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Sågtjänst i Syd

Hållbarhet och fördelaktiga avtalsvillkor är viktiga frågor för sågverk och andra trärelaterade industrier. Och vi håller med. Därför ser vi samarbetet med Sågtjänst i Syd som en perfekt match. Tillsammans erbjuder vi unika elavtal anpassade efter just er verksamhets förutsättningar och behov.

Intresseanmälan

Hur fungerar inköpsavtalet?

Sågtjänst i Syd har lagt stor vikt vid att hitta rätt samarbetspartner för elhandel – med hänsyn till att varje medlem har olika förutsättningar och därför behöver olika affärsupplägg och tjänster. Alla medlemmar erbjuds 100 % förnybar energi och nya intäktsmöjligheter på flexmarknaden. Dessutom får befintliga kunder förbättrade villkor.

Våra branschanpassade elavtal passar dig som:

  • Önskar ett mer stabilt och förutsägbart elpris över tid
  • Önskar undvika pristopparna på marknaden
  • Önskar en närmare leverantörsupplevelse med ett dedikerat kundteam

Medlem men inte Bixiakund?

Vi hjälper dig! Skicka in en intresseanmälan så tar vi kontakt med dig.

 

Vi ser många likheter mellan bolagen gällande värdegrund och strategi, där målsättningen är att skapa värde genom ökad lönsamhet för våra uppdragsgivare, och är därför mycket nöjda att kunna presentera detta samarbete.

Ralf Ekbäck, vd Sågtjänst i Syd AB

Dedikerat kundteam

Som storförbrukande kund hos Bixia erbjuder vi dig ett kundteam som består av; kundansvarig, elmarknadsanalytiker, portföljförvaltare och administrationsstöd – bara ett samtal bort. Teamet bevakar ständigt elmarknaden och vid gynnsamma tillfällen gör de strategiska och välgrundade delinköp av elterminer – både i närtid och flera år framöver.

Nya möjligheter med flextjänster

Eftersom elproduktionen blir alltmer väderberoende och vi får mindre planerbar kraft ställs kraftsystemet inför stora utmaningar – som att upprätthålla balansen mellan produktion och förbrukning. Svenska kraftnät ansvarar för balansen i det svenska elnätet och genom flextjänster, eller stödtjänstmarknaden, ska de säkerställa att det tillförs lika mycket el som det förbrukas varje sekund.

Sågverk är ett bra exempel på bransch där du som aktör har stora möjligheter att bli flexleverantör, med virkestork som flexibel resurs. Det skulle innebära att du drar ner din elförbrukning under kortare perioder, genom att till exempel trappa ner effekten på virkestorkarna – utan att det påverkar produkternas kvalité eller din produktionstakt.

Bli flexleverantör

Har du möjlighet att stänga av utvalda delar i din verksamhet under korta tidsperioder några gånger per år? Då kan du bli flexleverantör och tjäna pengar på din flexibla elförbrukning, samtidigt som du stödjer omställningen till mer förnybar energi.

Relaterad information

Företagsrådgivning

Har du frågor, funderingar eller är nyfiken på att veta mer om våra tjänster? Kontakta våra företagsrådgivare så hjälper de dig! Här hittar du våra kontaktvägar.

Bli leverantör på balansmarknaden

Har du möjlighet att sänka din verksamhets effektuttag under korta perioder? Då kan du bli flexleverantör. Undvik att elpriset avgör om du går med vinst eller förlust – bli flexleverantör idag!

Producera solel

Vill du sänka dina energikostnader och bidra till en hållbar omställning? Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi solcellslösningar för både mark och tak.

Uppdaterad: 15 december 2023