Bixia logotyp

Bixia besöker bonde

Följ med i vår miniserie "Bixia besöker bonde" där du får inblick i våra elproducenters spännande vardag.

Följ med till Gustav

Lär känna Gustav och hunden Rom som bor på Bårstad Gård utanför Vadstena. Gustav är vindkraftsproducent och driver gården tillsammans med sin familj. I första avsnittet berättar han om varför han valde att arbeta med naturbruk och hur det är att jobba tillsammans med sin familj.

Bixia besöker Jan

Följ med och träffa Jan som driver Claestorps gård utanför Katrineholm. Jan producerar sol- och vattenkraft och är självförsörjande på el. Den el som inte används på gården säljer Jan till Bixia så att fler kan få närproducerad el. I första avsnittet får vi följa med till Boda kvarn där Jan har låtit bygga ett vattenkraftverk och på så sätt räddat kvarnens överlevnad. På fritiden gillar Jan att fotografera och i avsnittet får vi se om han lyckas fånga strömstaren på bild.

Se fler avsnitt

Är du nyfiken på hela serien, se fortsättningen nedan.

Gustav del 2

I det andra avsnittet av Bixia besöker bonde med Gustav berättar han om varför hans familj valde att satsa på vindkraft och vad han gillar mest med sitt jobb på gården.

Jan del 2

Jan berättar om hur det är att samarbeta med Bixia och hur det känns att vara med och bidra till den stora klimatomställning som vi alla står inför.

Gustav del 3

Häng med Gustav till vindkraftverken där han berättar om möjligheterna med vinden på schlätta och vad han tror på.

Jan del 3

Jan berättar om hur ett vattenkraftverk fungerar och om hur viktigt det är att ställa om till förnybar el.

Det är bättre att vi producerar elen här där vi förbrukar den.

Gustav Andersson

Bli solproducent

Det blir allt vanligare att investera i solceller och därmed enklare. Som Bixia-kund får du hjälp med leverans, inkoppling och möjlighet att sälja tillbaka överskottselen till ett förmånligt pris. Testa ditt tak för att se potentialen. 

Bixia Nära

Genom att välja Bixia Nära får dina lokala elproducenter återbäring på den el dom levererar till oss vilket gör att de kan bygga ut och producera mer förnybar el i ditt närområde. Tillvalet har ingen bindningstid så du väljer själv hur länge du vill vara med och bidra.

Teckna elavtal

Vi på Bixia är stolta över att leverera 100 % förnybar el till våra kunder. Vår närproducerade el kommer från samma gårdar och människor som odlar maten vi äter. Att välja den är ett medvetet val som gör verklig skillnad för människor och miljö.

Det roligaste är att vi är självförsörjande på el och att vi bidrar till klimatomställningen.

Jan Lewenhaupt

Uppdaterad: 26 november 2019