Bonde söker fru sponsor_Bixia.jpg

 

Bixia besöker

Följ med i vår miniserie "Bixia besöker" där du får inblick i våra elproducenters spännande vardag.

Följ med till Kristina

Kristina bor med sin man i Mantorp på Östgötaslätten strax utanför Linköping. 2018 köpte paret en laddhybridbil och funderade i samband med det på att sätta upp solpaneler på taket. Sagt och gjort, innan året var slut satt panelerna där. Panelerna installerades i augusti och i mitten av september var anslutningen mot elnätet klar.

”Vi är jättenöjda med att kunna producera egen el. Under 2019 producerade solpanelerna 7,1 MWh. Vi har inte upplevt några problem med varken installationen, produktionen eller överföringen till elnätet. Det bästa med att producera sin egen el är att man gör nytta för klimatet.” berättar Kristina.

Teckna elavtal

Vi på Bixia är stolta över att leverera 100 % förnybar el till våra kunder. Vår närproducerade el kommer från samma gårdar och människor som odlar maten vi äter. Att välja den är ett medvetet val som gör verklig skillnad för människor och miljö.

Bixia Nära

Genom att välja Bixia Nära får dina lokala elproducenter återbäring på den el dom levererar till oss vilket gör att de kan bygga ut och producera mer förnybar el i ditt närområde. Tillvalet har ingen bindningstid så du väljer själv hur länge du vill vara med och bidra.

Bli solproducent

Det blir allt vanligare att investera i solceller och därmed enklare.
Som Bixia-kund får du hjälp med leverans, inkoppling och möjlighet att sälja tillbaka överskottselen till ett förmånligt pris.
Testa ditt tak för att se potentialen och hur mycket du kan spara. 

Följ med till Gustav

Lär känna Gustav och hunden Rom som bor på Bårstad Gård utanför Vadstena. Gustav är vindkraftsproducent och driver gården tillsammans med sin familj. I första avsnittet berättar han om varför han valde att arbeta med naturbruk och hur det är att jobba tillsammans med sin familj.

Det är bättre att vi producerar elen här där vi förbrukar den.

Gustav Andersson

Bixia besöker Jan

Följ med och träffa Jan som driver Claestorps gård utanför Katrineholm. Jan producerar sol- och vattenkraft och är självförsörjande på el. Den el som inte används på gården säljer Jan till Bixia så att fler kan få närproducerad el. I första avsnittet får vi följa med till Boda kvarn där Jan har låtit bygga ett vattenkraftverk och på så sätt räddat kvarnens överlevnad. På fritiden gillar Jan att fotografera och i avsnittet får vi se om han lyckas fånga strömstaren på bild.

Det roligaste är att vi är självförsörjande på el och att vi bidrar till klimatomställningen.

Jan Lewenhaupt

Se fler avsnitt

Är du nyfiken på hela serien, se fortsättningen här.

Gustav del 2

I det andra avsnittet av Bixia besöker bonde med Gustav berättar han om varför hans familj valde att satsa på vindkraft och vad han gillar mest med sitt jobb på gården.

Jan del 2

Jan berättar om hur det är att samarbeta med Bixia och hur det känns att vara med och bidra till den stora klimatomställning som vi alla står inför.

Gustav del 3

Häng med Gustav till vindkraftverken där han berättar om möjligheterna med vinden på schlätta och vad han tror på.

Jan del 3

Jan berättar om hur ett vattenkraftverk fungerar och om hur viktigt det är att ställa om till förnybar el.