Bixia logo
Meny
söklogotyp

Alla artiklar

Bixias analytiker: Det hände på elmarknaden mellan 2021–2023
Bixias analytiker sammanfattar vilka händelser i Sverige och omvärlden som påverkat elmarknaden och elpriset mellan år 2021-2023.
Fördelar med förnybar och lokalproducerad el
Förnybar och lokalproducerad el är ett hållbart val. I den här artikeln berättar vi varför ditt val gör stor skillnad för människor och klimat.
Fem energismarta tips för en hållbar höst
Även små förändringar kan göra stor skillnad. Här listar vi fem tips som gör din höst och vinter mer miljövänlig samtidigt som du sparar pengar.
Hur länge klarar du dig utan el?
Vi klarar oss inte speciellt länge utan el, men med enkla medel kan du se till att vara bättre förberedd om ett längre strömavbrott skulle inträffa.
Ska jag binda mitt elavtal i vinter?
Ska man binda sitt elavtal i vinter? I den här guiden berättar vi vilka för- och nackdelar ett fast elavtal har.
Vad drar mest el i hemmet?
Värme och kyla drar mycket el, men vad vilka är egentligen de vanligaste energitjuvarna i ett hem? I vår guide får du lära dig allt du behöver veta!
Minuspriser och solceller – så kan du tänka
Hur uppstår negativa elpriser och hur ska du med solceller eller ett timprisavtal tänka? Vi berättar allt du behöver veta om minuspriser på el!
Så kan du spara pengar med ett timprisavtal
För den som har timpris är det viktigt att följa priserna på elmarknaden och att styra sin elanvändning. Här är 5 enkla tips på hur du kan göra det!
Överföringsförluster i elnätet
Vad är överföringsförluster och hur påverkar det elmarknaden? I vår artikel berättar vi allt du behöver veta om begreppet. Läs mer här!
7 tips – så underlättar du flytten till hus
Har du blivit husägare och nervöst inväntar flytten? Med vår checklista och 7 tips hjälper vi dig att hålla ordning på det viktigaste!
Visa fler artiklar