Just nu har vi hög belastning och det kan vara svårt att komma fram. Upplever du problem kan du alltid mejla oss på kundservice@bixia.se. På grund av belastningen är våra svarstider längre än normalt, men vi hör av oss så snart vi kan.

Bixia logo
Meny
söklogotyp

Alla artiklar

Säkringar och proppar - så fungerar det

Om strömmen bryts hemma beror det ofta på att jordfelsbrytaren eller en säkring har slagit ifrån. Orsakerna kan vara många, men det är oftast inget fel på elnätet. Här går vi igenom vad en säkring - eller en propp - innebär, och hur du kan hitta och åtgärda felet på egen hand.

Hur lång tid tar det att ladda en elbil? - 10 vanliga frågor om elbilar

Elbilsmarknaden fortsätter att öka explosionsartat. Nya konsumentattityder, klimatanpassade regler och en snabb teknikutveckling håller på att förändra bilmarknaden för alltid. I den här artikeln svarar vi på de 10 vanligaste frågorna om elbilar.

Hur bestäms elpriset? - så funkar det

Den ena månaden kan elpriset vara rekordlågt - för att under nästa månad stiga till rekordnivåer. Hur stor din elräkning blir varje månad styrs av en mängd olika faktorer. Här går vi igenom vad detta beror på - och varför elpriserna under 2021 varit så höga.

Elsäkra ditt hem

I takt med att vi kopplar in allt fler elektriska produkter i våra hem bör vi också se över elsäkerheten. Du som äger ditt boende är ansvarig för att din elanläggning och dina installationer är säkra att använda. Här hittar du enkla tips för ett elsäkert hem.

Vad ingår i elpriset?

Ibland blir elräkningen inte riktigt som man hade tänkt sig. Det kan bero på ett rörligt elpris – men även på en rad andra faktorer som skatter och olika avgifter.

Strömavbrott – så gör du

Vad ska du göra när strömmen har gått? Vilka saker är viktiga att tänka på? I den här artikeln berättar vi hur du ska agera – och hur du förbereder dig inför nästa elavbrott.

Vad är en normal elförbrukning för en villa?

Det finns stora variationer i elanvändning mellan olika hushåll. Hur stor din elräkning blir beror bland annat på husets ålder, hur många som bor i bostaden, typen av uppvärmningssystem - och var i landet du bor.

Vad är elcertifikat, elområden och ursprungsgarantier?
Elcertifikat, elområden och ursprungsgarantier är tre begrepp som ofta dyker upp när vi pratar produktion och försäljning av el. I den här artikeln förklarar vi hur begreppen hänger ihop, hur de används på elmarknaden och vilken betydelse de har för dig som slutkund av el.
Oseriösa elbolag skapar osäkerhet

Har du råkat ut för aggressiv telefonförsäljning eller känner någon som har gjort det? Tyvärr blir detta allt vanligare och elbranschen är extra utsatt. Som ett krafttag mot dessa bolag  kan du här läsa mer om tips, varningssignler och dina rättigheter.

Energiförbrukning i Sverige

Hur mycket el använder vi i Sverige? I den här artikeln tittar vi närmre på svensk energikonsumtion.

Visa fler artiklar