Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Vad är energieffektivisering?

Energieffektivisering är en viktig nyckel till att optimera din verksamhets elanvändning på ett smart sätt. Genom att granska och förbättra områden som ventilation och belysning kan ni inte bara minska energiförbrukningen och driftskostnaderna, utan också minska verksamhetens klimatpåverkan.

Effektiva energiåtgärder

Investeringar är stora och viktiga beslut. Därför finns vi här för att vägleda dig genom hela processen och hjälpa dig att fatta välgrundade beslut. Vårt mål är att göra dig och resten av verksamheten medveten om er energianvändning och bidra med verktygen som gör er mer effektiva och hållbara.

  • Vänd dina energibovar till intäktskällor på stödtjänstmarknaden.
  • Investera i energihanteringsprogram, som med hjälp av algoritmer, skapar effektiva och kostnadsbesparande beslut.
  • Minska ditt koldioxidavtryck och generera intäkter genom överskottsförsäljning med förnybar energiproduktion som sol- och vindkraft.
  • Engagera och informera din personal om syftet och målen med energiomvandlingen och minska den totala energianvändningen.

Vi kontaktar dig!

Energiövervakning med DAZOQ

Bixia samarbetar med Energiövervakningsföretaget DAZOQ, som är ledande inom energiövervakningsteknologi för industrier och företag. Energiövervakning är ett kraftfullt verktyg för att förbättra ekonomisk lönsamhet, öka medvetenheten, främja hållbarhet och optimera verksamhetens drift och underhåll. Tillsammans med DAZOQ hjälper vi företag och industrier att övervaka sin energianvändning på ett effektivt sätt.

Ta pulsen för varje maskin med DAZOQ EI – en uppkopplad energimätare som mäter i realtid, precis som en smartklocka, men för din verksamhet.

  • DAZOQ EI hjälper dig fatta beslut baserade på fakta och kan minska elkostnaderna för din verksamhet genom att identifiera de största energitjuvarna. Generellt sett är besparingspotentialen 10-20% av den totala elförbrukningen.

  • Det blir enkelt att följa upp energirelaterade KPI:er och involvera alla anställda i arbetet med att optimera energianvändningen.
  • Med hjälp av DAZOQ EI kan du ställa in larm för att övervaka förbrukningen och få information vid avvikelser. Det hjälper dig att minska effekttopparna och optimera energianvändningen för att öka produktionskapaciteten.

Om du vill veta mer om DAZOQ EI, läs mer på www.dazoq.se eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Relaterad information

Bli mer energieffektiv

I vår handbok om energieffektivisering lär du dig mer om elmarknaden och smarta energilösningar anpassade för balansmarknaden. Vi delar också med oss av energitips för hållbart och energieffektivt företagande.

Bli leverantör på balansmarknaden

Har du möjlighet att sänka din verksamhets effektuttag under korta perioder? Då kan du bli flexleverantör. Undvik att elpriset avgör om du går med vinst eller förlust – bli flexleverantör idag!

Ditt trygga elbolag

Vi besitter unik kompetens att bedriva effektiv och framgångsrik elhandel och brinner för att öka andelen förnybar och lokalproducerad el. Med Bixia blir du en del av framtidens energilandskap.

Kontakta sidansvarig