Bixia logo
Meny

Bixia Fast pris

Föredrar du ett elavtal med ett förutsägbart elpris som inte påverkas av elmarknadens svängningar? Med Bixia Fast pris betalar du ett fast pris per kWh under hela avtalsperioden och påverkas bara av mängden el du använder.

Vårt erbjudande

Genom att teckna ditt elavtal hos Bixia väljer du en schysst elhandlare och stöttar hållbara projekt hos bland annat Erikshjälpen via Bixia Miljöfond.

OBS! Avtalet går inte att teckna redan nu om det ska börja gälla om mer än 6 månader. Exempel: Ska avtalet börja gälla 1 juni kan du teckna avtalet som tidigast 1 januari. Ska avtalet börja gälla inom de närmaste 6 månaderna går det bra att teckna avtalet idag.

Så fungerar fast pris

Ett fast elpris påverkas inte av vad som händer på elmarknaden. I stället betalar du ett fast pris per kWh, oavsett när du förbrukar elen. I praktiken innebär det att ditt kilowattpris blir dyrare när priserna på elbörsen är låga och billigare när marknads priset är högt.

Det enda som påverkar din faktura, och som gör att den kan variera från månad till månad, är hur mycket el du förbrukar. Bixia Fast pris är med andra ord ett tryggt val för dig som i förväg vill veta vad varje kWh kommer att kosta.

12 månaders bindningstid

Bixia Fast pris har en avtalsperiod på 12 månader, vilket innebär att du betalar samma pris per kWh under hela bindningstiden. När avtalet närmar sig sitt slut kontaktar vi dig för att förlänga eller teckna ett nytt elavtal.

Skulle du glömma att teckna om ditt elavtal övergår avtalet till Bixia Rörligt pris enligt vår avtalsgaranti.

Relaterad information

Appen Mitt Bixia

Ta kontroll över din elförbrukning och minska din klimatpåverkan med vår app Mitt Bixia. I den kan du följa din elanvändning och påverka din förbrukning för att sänka dina elkostnader.

Sveriges elmarknad

Hur fungerar den svenska elmarknaden och varför påverkas elpriserna i Sverige av övriga Europa? Det finns många faktorer som påverkar den svenska elmarknaden. Här går vi igenom dem!

Lokalproducerad el

Tillsammans med våra lokala elproducenter – vanliga människor med solceller på taket eller ett vindkraftverk på gården – ser vi till att elen du betalar för är både förnybar och lokalproducerad.