Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Smart styrning

Med vår smarta styrning får du elen du behöver till det mest optimala priset. Du ansluter din enhet till tjänsten via vår app Mitt Bixia. Tjänstens algoritmer ser till att förbrukningen sker till lägsta möjliga kostnad.

Enheter du kan styra

Vi vidareutvecklar Smart styrning hela tiden och i dagsläget kan du styra:

  • Flertalet elbilar
  • Flertalet elbilsladdare

Frågor och svar

Kommer snart

  • Möjlighet att se besparing per laddning.
  • Graf som visar spotpris.
  • Ett mer användarvänligt och informerande gränssnitt som bland annat visar när laddningen är planerad och när den startar.
  • Möjlighet att koppla upp värmepumpar.

Ladda ner vår app Mitt Bixia

I vår app Mitt Bixia ansluter du din enhet mot vår smarta styrning och styr den för att minska din elkostnad samt stötta balansen i elnätet. Appen är gratis för dig som är Bixiakund.

AppStore.png  GooglePlay.png

Timpris och Smart styrning sparar el och pengar

Med Bixia Timpris betalar du för elen du använder varje timme, till det pris som gäller just då. Med Smart styrning kan du därför sänka dina elkostnader genom att styra hur och när du förbrukar el.

Innan byte till timpris

Timpris är lönsamt om du kan styra stora delar av din elförbrukning till när priset är lägre och undvika att använda el när den är som dyrast. Om det inte är möjligt kan ett timpris i stället bli dyrare. Läs därför på om avtalsformen innan du bestämmer dig.

Elnätsföretaget har ingen skyldighet att lägga tillbaka dig på månadsmätning när du väl har bytt till timmätning. Tänk därför efter noga innan bytet så du inte ångrar dig.

Frågor och svar

Skicka in dina förbättringsförslag gällande Smart styrning

Vill du få återkoppling? Lämna i så fall ditt namn och din e-postadress.

Uppdaterad: 23 april 2024
Kontakta sidansvarig