Bixia logo
Meny
söklogotyp

Alla artiklar

Är ett billigt elavtal alltid det bästa valet?
Förutom priset finns det fem viktiga aspekter att överväga när du tecknar ett nytt elavtal – som en schysst elhandlare, bindningstid och förnybara källor.
10 anledningar att välja vindkraft
Vindkraft är en förnybar energikälla med låg miljöpåverkan och många fördelar. Läs om vindkraft och hur den bidrar till en hållbar energiomställning.
5 saker du inte får missa när du flyttar hemifrån
När du flyttar för första gången finns det saker som är viktiga att tänka på – som elavtal, försäkring och bredband. Vi hjälper dig att reda ut dem!
Nytt elprisstöd för hela Sverige
Regeringen har beslutat om ett andra elprisstöd för de höga elpriserna under november och december 2022. Detta stöd omfattar alla svenska hushåll.
Framtidens elpriser: Bixias prognos 2022 - 2040
Bixias analytiker har tagit fram en långtidsprognos för hur elmarknaden och elpriserna i Norden kommer att utveckla sig och se ut mellan 2022 - 2040.
Vad är ett anvisningsavtal?
Anvisningsavtal är ett dyrare avtal som du får om du inte tecknar ett eget elavtal. Bixia hjälper dig att teckna ett elavtal som passar dig.
Elprisstödet – hur och när betalas det ut?
Höga elpriser har lett till ett elprisstöd för de som drabbats hårdast - elområde 3 och 4. Utbetalning till privatpersoner sker under februari.
Fungerar solceller på vintern?

Vanligtvis tänker man att solen måste lysa från en molnfri himmel en varm sommardag för att solceller ska kunna producera el. Men stämmer verkligen det? Här reder vi ut hur det funkar.

Vad är skillnaden mellan rörligt elpris och timpris?

Timpris på el är en form av rörligt elavtal, därför är det lätt att blanda ihop de båda avtalsformerna. Här kan du läsa om vad som skiljer dem åt så att du kan välja rätt avtal efter dina förutsättningar.

Vad är effekt- och kapacitetsbrist?

Det har pratats en del om begreppen effekts- och kapacitetsbrist. Och i samband med dessa kan man även prata om manuell frånkoppling. Men vad betyder orden egentligen och vad är skillnaden? Här förklarar vi vad det innebär.

Visa fler artiklar