Det här gör vi

Visst kan vi som elbolag göra skillnad. Men för att verkligen ställa om elproduktionen behöver vi alla hjälpa till. Ingen kan bidra med allt, med alla kan bidra med något. Bixia är redan idag ett av de elhandelsbolag som köper in störst andel närproducerad förnybar el och ännu mer ska det bli i framtiden.

Vi arbetar aktivt med att öka andelen el från förnybara naturliga energikällor såsom sol, vind och vatten. Främst genom att stödja lokala projekt via Bixia Miljöfond. Vi bygger dessutom ut andelen närproducerad el genom att köpa el från lokala producenter och distribuera den i elnätet. Cirka 32 procent av all el vi köper in kommer idag från nästan 1200 småskaliga producenter och de blir fler hela tiden.

Närproducerad el

Vår ambition handlar om mångfald med flera små lokala producenter av förnybar el. De små vindkraftverken som vi handlar från återfinns huvudsakligen i Skåne, Östergötland, Västergötland och på Öland. Eftersom vi handlar utan mellanhänder, går pengarna direkt tillbaka till producenten, som därmed kan investera i mer förnybar el.
På följande länk ser du vart alla våra leverantörer av närproducerad el finns - Bixias karta med närproducenter

Producerar du din egen el och behöver sälja överskottet av din elproduktion? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Bixia miljöfond - ingår alltid i ditt elavtal

Idag finns bara en viss mängd förnybar el. Vi vill att den ska öka och därför har vi upprättat Bixia miljöfond. Varje månad avsätter vi en summa pengar för varje Bixiakund, vilket i slutändan ger cirka en miljon kronor varje år till projekt som gör verklig skillnad på riktigt. Erikshjälpen är en av våra bidragstagare från Bixia Miljöfond. Genom vårt samarbete kan vi glädjande konstatera att vi har skapat förutsättningar för viktiga solcellsprojekt i delar av världen där tillgång till el inte är en självklarhet. Läs mer om hur du kan söka bidrag till ditt solprojekt på Bixia miljöfond.

Vindkraft

Vindkraft ger inga utsläpp och producerar el när det blåser mellan 4-25 meter per sekund. I ett bra vindläge på land räcker effekten från ett vindkraftverk (2 Megawatt) till årsanvändningen av el för cirka 1300 hushåll.

Läs mer

Kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Vi leder utvecklingen av en förnybar elmarknad för ett hållbart samhälle tillsammans med våra kunder, producenter, ägare, medarbetare och partners.

Läs mer i vår policy för kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Certifierade i kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Bixia AB har godkänts av Lloyd´s Register Quality Assurance i enlighet med följande standarder för kvalitets- och miljöledningssystem:
ISO 9001:2008
ISO 14001:2004

Certifikat för kvalitet- miljö- och arbetsmiljö

In English: Certificate of Approval

Förnya avtal för


Anläggnings-ID

Elområde

3


Nuvarande avtal

Bixia Rörligt Pris

Avtalsslut:

Din årsanvändning

kWh

Vill du förnya ditt elavtal för en annan av dina anläggningar

Teckna nytt avtal?

Önskar du teckna avtal på ytterligare en anläggning, där du idag inte har Bixia som elleverantör, klicka på Teckna nytt avtal.

Har du flyttat eller ska du flytta?

Kontakta oss så hjälper vi dig med allt. Uppsägningar hanteras endast över telefon.

Telefon: 0771 - 60 30 30
E-post: kundservice@bixia.se
Kontakta oss på Facebook 
Vill du istället att vi ringer upp dig? Lämna dina uppgifter

Öppettider:
Mån-tor 09.00-20.00
Fre 09.00-18.00

Teckna elavtal

Våra elpriser sätts utifrån olika områden i Sverige, därför behöver vi ditt postnummer för att kunna ge dig ett korrekt pris.

Ditt postnummer:

Redan kund?

Logga in för att förnya dina avtal

Du är inloggad

Gå till mina sidor för att förnya dina avtal.

Har du flyttat eller ska du flytta?

Kontakta oss så hjälper vi dig med allt. Uppsägningar hanteras endast över telefon.

Telefon: 0771 - 60 30 30
E-post: kundservice@bixia.se
Kontakta oss på Facebook 
Vill du istället att vi ringer upp dig? Lämna dina uppgifter

Öppettider:
Mån-tor 09.00-20.00
Fre 09.00-18.00

Prisberäkning

För att kunna räkna ut din månadskostnad behöver vi din ungefärliga årsanvändning.

Ange din årsanvändning

kWh

Välj avtal

Valt avtal

Bindningstid

Din beräknade kostnad

kr/mån

Inklusive Bixia Nära 29 kr/mån

Tack!

Vi är glada att du har valt oss som din elleverantör.

Om du har några frågor kring ditt elavtal är du välkommen att kontakta oss på kundservice@bixia.se eller ringa på 0771 - 60 30 30

Personnummer

Fakturaadress

Ditt avtal

Startdatum:
Bindningstid:

Elen levereras till:

Anläggningsid

Elområde

Vill du förnya ditt elavtal för en annan av dina anläggningar


Önskar du teckna avtal på ytterligare en anläggning, där du idag inte har Bixia som elleverantör, klicka på Teckna nytt avtal.

Teckna nytt avtal

Egen vattenkraft

Leif Jarl, som har en jordbruksfastighet utanför Växjö, har länge funderat på att anlägga ett vattenkraftverk. Som nybliven pensionär ansökte han våren 2009 om bidrag från Bixias Miljöfond för att projektera arbetet.

Stellan älskar vind

Vi var redan i full gång med att bygga vårt vindkraftverk här på gården Klon då vi kom i kontakt med Bixia, berättar Stellan Jonsson i Hånger söder om Värnamo. Det som väckte vårt intresse var att vi såg att Bixia köpte överskottsel.

Vind till 450 hushåll

Micke Frantzéns vindkraftverk Runnestad 3 i Ödeshög, mitt på den vackra Östgötaslätten, producerar i snitt 1,6 miljoner kWh per år. El som Micke säljer vidare till oss på Bixia så att vi kan förse cirka 450 hushåll i Östergötland med el.