Meny

Varför välja Bixia ProWin?

Vindkraft på din mark

Har du mark du vill upplåta för vindkraftverk? Vill du bli delägare i ett verk, utöka med fler eller uppgradera äldre? Vi kan erbjuda dig som markägare många alternativ.

Investera i vindkraft

Vindkraft är en ren investering på två sätt. Dels är den helt fri från miljöfarliga utsläpp, dels kan du som investerar kvitta elen från vindkraftverk mot din egen elförbrukning.

Våra vindkraftsprojekt

Vi driver utbyggnaden av närproducerad, förnybar el som bidrar till verklig förändring och investerar ständigt i mer vindkraft. Här kan du läsa om de projekt vi driver just nu.

Aktuellt just nu

Häjsberget

Bixia Byggvind projekterar för 13 vindkraftverk på Häjsberget och södra Länsmansberget i Sunne kommun. Av dessa så kommer 9 stycken stå på Häjsberget och 4 stycken på södra Länsmansberget.

Fryksdalshöjden

Bixia Fryksdals Energi projekterar för 9 vindkraftverk vid Fryksdalshöjden i Sunne kommun. 

Tillståndsansökan inlämnades i juni 2014. Miljötillstånd beviljades i juni 2016 för 8 av de 9 ansökta vindkraftverken. Miljötillståndet fick laga kraft i mitten av oktober 2017.

Norra Länsmansberget

Bixia Byggvind projekterar för 3 vindkraftverk på Norra Länsmansberget i Sunne kommun.

Tillståndsansökan för dessa lämnades in 11 november 2016.

El från naturens krafter

Vi på Bixia vill bidra till verklig förändring. Därför driver vi utbyggnaden av närproducerad el från förnybara energikällor. Vi vill inspirera till sparsam och förnuftig elanvändning och vi vill främja lokala initiativ och krafter. Vi sår frön till mångfald genom att satsa på el från lokala producenter och förnybara energikällor. Kontakta oss om du vill veta mer.

Stefan Harrysson

Affärschef

Telefon: 013-20 81 31

stefan[dot]harrysson[at]bixia[dot]se