Bixia logo
Meny

Sök solbidrag när solen står som lägst

Onsdagen den 21 december infaller vintersolståndet – årets kortaste dag då solen står som lägst. Samtidigt uppmanar elbolaget Bixia sina kunder att planera för den kommande vårsolen genom att söka solbidrag från elbolagets miljöfond. Sammanlagt delar Bixia uten miljon kronor till dem som installerar solpaneler det kommande året.

I Sverige är andelen el från förnybara källor mycket hög jämfört med övriga Europa. Men trots det räcker den inte till, sammanlagt står den för cirka 60 procent av den el vi använder. I somras fick vi en energiuppgörelse med ett ambitiöst mål om 100 procent förnybar el till 2040. Ett mål som Bixia välkomnar.

- Vi på Bixia vill att den förnybara elen räcka till alla, därför har vi, sedan 2008, delat ut cirka sju miljoner kronor från vår miljöfond för att bygga ut den förnybara elproduktionen. Vi vill uppmuntra fler att ta tillvara på naturens energi för att förändra världen i rätt riktning, säger Jesper Wendel, produktansvarig på Bixia.

Folkrörelse – en halv miljon solpaneler om dagen

Det har aldrig satsats så mycket på förnybar energi som idag. Och intresset för solel blir allt större, det installeras ungefär en halv miljon solpaneler varje dag runt om i världen. Även om andelen solel än så länge är minimal här i Sverige ser Bixia en positiv trend.

- Det är en fantastisk utveckling som vi sett de senaste åren, nästan att likna vid en folkrörelse, där allt fler tar eget initiativ och agerar istället för att bara prata. Vår senaste attitydmätning visade att åtta av tio svenskar vill ha solpaneler på sitt tak. Nu har tekniken utvecklats ytterligare vilket gör att det också blir billigare. Med ett bidrag från vår miljöfond kan solpaneler vara en framtidsinvestering för både klimatet och plånboken, säger Jesper Wendel.

Enkelt att söka bidrag från Bixias miljöfond

Både privatpersoner och näringsidkare kan få bidrag från miljöfonden. Förutsättningarna är att solelsanläggningen ska vara installerad under innevarande kalenderår alternativt sex månader före eller efter ansökningen.

- Vi har gjort ansökningsprocessen så enkel som möjligt, det som krävs är en kopia på inköpsfakturan för anläggningen och ett intyg på att anläggningen är driftsatt samt att man redan är eller blir kund hos Bixia, säger Jesper Wendel.

Läs mer om miljöfonden och ansök här

För mer information kontakta:

Jesper Wendel, produktansvarig Bixia
mobil: 076-828 58 06
e-post: jesper.wendel@bixia.se

Jenny Johnson, chef varumärke och kommunikation Bixia
mobil: 070-676 83 09
e-post: jenny.johnson@bixia.se

Publicerad 2016-12-19 08:42