Bixia logo
Meny

Lars-Ingvar cyklar klimatsmart på sin nya elcykel

Har du någon gång blivit omkörd av en cyklist som sitter lite lätt tillbakalutad med ett leende, medan du själv svettandes kämpar dig uppför backen? I så fall blev du garanterat omkörd av en elcykel. Intresset för elcyklar har vuxit lavinartat det senaste året. Förra året såldes över 30 000 cyklar och i år spår branschen en fördubbling. Lars-Ingvar Karlsson, från Östra Karup i Båstad kommun, är en av de lyckliga elcyklisterna, som numera tar backarna på Hallandsåsen utan ansträngning.

- Jag deltog i en tävling som arrangerades av mitt elbolag, Bixia, där förstapriset var just en elcykel. Vi var över fyratusen personer som tävlade och till min stora lycka var det jag som vann. Nu kan jag enkelt cykla till jobbet som ligger en och en halv mil hemifrån, säger Lars-Ingvar.

Utslagsfråga med förnybar el i fokus

Tävlingens utslagsfråga var att gissa hur många kilowattimmar som Bixias solelsproducenter producerade under april månad. Syftet med tävlingen var att höja medvetenheten och intresset kring förnybar el i allmänhet och solel i synnerhet.

- Självklart tycker vi också att elcykel är ett utmärkt och miljövänligt färdalternativ till bil eller moped. En elcykel som dessutom laddas med förnybar närproducerad el blir extra miljövänlig, säger Jesper Wendel, produktansvarig på Bixia.

Blev överraskad på jobbet

Lars-Ingvar Karlsson blev överraskad när Bixia kom och överlämnade elcykeln på jobbet

- Jag hade länge funderat på att köpa en elcykel, men det har inte blivit av. När jag fick erbjudandet om att delta i tävlingen så tänkte jag, det kostar ju inget. Här på Hallandsåsen är det väldigt backigt och jag bor precis på krönet. Därför har jag dragit mig för att ta cykeln till jobbet tidigare, men inte nu längre, säger han.

Erbjudande elcykel till billigare pris

Publicerad 2016-05-27 11:51